DDrago0 píše: ↑čtv 23. pro 2021 18:45:04 Dovolím si reagovat přímo na prvotní příspěvek - bez toho abych četl veškerou diskuzi (to ale napravím).
dne 26.10 2021 mi přišlo potvrzení o vytvoření nového účtu jakožto nového hráče. Ano věděl jsem co jdu hrát v minulosti jsem hrál ofiko (tehdy se sever jmenoval tuším Siona či podobně - jednalo se tehdy o nový server) a občasně mi poradí kolega z práce, ale taky neví vše (nějakou dobu to nehrál - těžko říci jestli dva nebo více let). Tak či tak jsem si myslel, že nejsem totální amatér (tvorba postav a tak).
dokonce jsem od kolegy v té době dostal nějaké vybavení + několik miliónů (500+) yangů do začátku. myslel jsem si že jsem za vodou a že mi bude patřit celý svět - Pak jsem dorazil na tržnici.
Ano věci za xy miliard opravdu nejsou pro mě, ale to neznamená že je nechci - vrazil jsem do hry i nějaké vlastní prostředky a na BM si dokoupil nějakou výbavu co mám teď na sobě (lvl 92) + další prostředky na přilepšenou (šeky, či jiné předměty a prémka).
upřímně jsem do hry tolik ani vrazit nechtěl a hrál jsem pro zábavu, Ale pak se naskytla příležitost byl pátek a já měl lvl 79 ejhle chtěl jsem vyzkoušet svou 1. válku říší.. mohu říct že to byl hnus. Tehdy jsem jí ani nedohrál a měl jsem chuť s celou Ekurou nadobro skončit. nešlo o to že jsem ve válce neměl ani tolik šancí, ale spíš o věty tipu: "vypadni." "Bez bufa sem ani nelez." "tady nemáš co dělat" a podobně..
takže pokud někdo chce hrát pro radost a ject PvM tak začátek je velmi lehký (stačí si vybrat jinou postavu než ninja luk). pokud někdo chce alespoň občas zkusit PvP tak v téhle hře jako nováček nemá nárok - Okamžitě totiž potřebuje Buf, pak výbavu za několik miliard na každé postavě, aby si alespoň škrtl... a nervy aby vydržel začátky než se alespoň trošku zorientuje (já to vzdal tuším po 5 minutách).
tato zkušenost s válkou + vědomí že okolo mě jsou hráči co mají výbavy za miliardy mě upřímě odrazuje i od arény přežití, ač bych si jí velmi rád alespoň jednou vyzkoušel - teď jsem si dobil "kredit" a jsou to poslední prachy co do této hry dávám a nehodlám je rozhazovat jen abych měl výbavu do arény na konkrétním lvl...
takže můj verdikt je že hra je hezká a pokud člověk chce prostě hrát, tak není problém ject si svoje PvM a občas zamrznout na nějakým lvl něco nadropovat, na jiném účtu to prodat a mezitím dropovat... nevydělá se tím na žádnou super výbavu, ale dá se přežít a může to i bavit.
Pokud che někdo na PvP tak hra je nesmírně těžká a v začátcích se neobejde bez podpory jiné postavy co vydělá miliardu za hodinu, nebo bez dotace z vlastní kapsy.
Další věc je že se člověk nesmí srovnávat s postavami okolo sebe, protže oni mají právě tu výbavu za miliardy z tržnice, popřípadě jí tam prodávají, neboť mají ještě lepší... takže ano sekej si na lvl 50 bosse, co mě zabijí pohledem, já si půjdu na svoje o několik řádů menší.. a ano sesekej mě na metinech 90 protže je dle tebe sekám pomalu, já vyklidím hřiště a ráno si přivstanu - to je klid a mám ostrov pro sebe... popřípadě se smířit s tím, že je tu někdo kdo na menším lvl je silnější něž já, ač by to mělo být naopak (obzvláště pak v souboji 1 na 1 - ale není protože on má výbavu za víc yangů, než mě prošlo rukou za celou dobu) takže asi tak...
... nevím jestli to dává nějaký smyl... když tak zítra (raději až zítra) odpovím, dopíšu, upřesním
1.) Aréna - bere ohled na level hráče, tak že i na vašem levelu nemusíte mít TOP výbavu, jen se prostě musíte se svou snažit aktivně hrát, pomáhat ostatním a zabíjet. Pak není vůbec žádný problém získat certifikát. Toho se vůbec nebojte.

2.) Malé a střední války říší - to už jsem tu psal před x lety jako hráč, že je to naprostý nesmysl. Že znuzení TOP hráči se stovkami miliard si pořídí menší postavy, obléknou je a stejně si tam nováčci neškrtnou. Pak to nebude pro nikoho zábava, ale jen pro ty opět TOP hráče. Marná snaha, kamenovali mě, že kecám bludy. Stále je kecám?

3.) Srovnávat se nikdy nikdo nemůže. Prostě jsou tu nějací hráči od pomalu začátku hry a mají jak xy luxusních postav, tak xy top výbav, tak xyz miliard. Nelze je téměř dohonit. Čest výjimkám, které se i z nuly dostali na špičkovou úroveň v dnešní době.

4.) Dračí šaman - ano bohužel, pokud tu chcete lehce proplouvat, tak je to nutné zlo a téměř na vše. Na vyšších levelech si bez něj ani v PvM neškrtnete. Raději si ho udělejte nyní, že bude pak pozdě.
5.) Na hloupé řeči jiných hráčů se naprosto v klidu vykašlete, ignorujte je. Hrajte pro svou zábavu. Kašlete na jiné.

Krásný večer
Mionix