Šaman healer (Hl.)

Rady a tipy týkající se všech ras postav a jejich zaměření.
Pravidla fóra
  • Pro dotaz ohledně konkrétní rasy vyberte prosím příslušnou sekci.
  • Pokud se jedná o dotaz, ve kterém se vyskytuje více postav, využijte sekci tuto.
Odpovědět
maesterkuterr
Lv.3
Lv.3
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Šaman healer (Hl.)

Příspěvek od maesterkuterr » úte 24. led 2023 0:20:09

Zdravím, je to par let co jsem Ekuru navštívil naposledy a tudíž jsem tak trosku “out of game”

Nicméně jsem byl naprosto unešen, spousty nostalgie a staré vzpomínky, však to znáte a proto bych se chtěl vrátit do hry nebo to alespoň zkusit

Chtěl bych se zeptat na par rad, zběžně jsem prolezl forum a bohužel jsem nenašel odpovědi na mé otázky, oživení paměti a nebo témata byly zastaralá už v době kdy jsem naposledy aktivně hrával

Ve zkratce, něco rozjetého už mám z dřívějška (Sura na Mino v Keri, Buff 104%, Aura na Ezo swamp)

Chtěl bych ale fresh start a rad bych si jako hlavní udělal Healera (tenkrát jsem furt jenom dropoval a nějakou hl. postavu jsem odkládal a odkládal “dokud nebude to a to a pak tamto” a ve finále jsem skončil než jsem si začal piplat nějakou postavu kterou jsem chtěl opravdu hrát

Předpokládám že, se za těch par let udělalo par změn ale to zlaté pravidlo “swamp je top na exp a vydelek”
Je to pravda?

Rad bych se Aury zbavil(pokud je tedy prodej za herní měnu v pořádku)
A celkově bych se rad vyhnul expení a vydelavani ve swampu je to možné? Jsou jiné možnosti?

Dal by se uhrát healer v cido na vydelek a případně expeni?
A později třeba i ent? Nebo jiná forma lategamu?

Existují nějaké předměty na urychlení bio krom vyzkumaků?

Taky bych rad vynechal Hg (co jsem pochopil tak nejlepší je sura) nejraději bych si hrál v klidu tu svoji hlavní s buffkou a případně ten Keri na nějaký i ten jiny příjem a nerad bych zakládal xx dalších postav, já pak zanedbávam biology a to vše okolo

Existuje nějaký serverový nebo komunitní discord?

Najde se zde Cech který by vzal staronováčka s aktivní partou lidí, nebo jedinec který by ve hře odpovídal na me všetečné dotazy?

schvarz
Lv.26
Lv.26
Dal poděkování: 124 poděkování
Dostal poděkování: 388 poděkování

Re: Šaman healer (Hl.)

Příspěvek od schvarz » úte 24. led 2023 2:38:11

Důležitý je položit si otázku, co s tou hlavní jako chceš dělat? Hrát s ní v entu? PvP na max lvlu? Obojí? Lategamu tady moc není. Eliminoval jsi swamp a HG, zbývá jen cidonka, ent a pvp.

Na začátek je třeba říct, že hrát lze prakticky všecko všude téměř jakýmkoliv způsobem. Záleží ale samozřejmě na tom, jak dobře to půjde a jak efektivní to bude. Na ekuře je zkrátka kombinace lvl+postava nějakým nástrojem a na každou věc se hodí jiný nástroj. Zatloukat hřebíky šroubovákem sice lze, ale pěkně blbě, stejně tak můžeš vrtačkou míchat polívku, ale za výsledky taky neručím.

Koncept hlavní postavy je zde takový poměrně nefunkční a reálně to jen znamená, že na ní děláš všecky eventy, nakupuješ s ní, třeba s ní děláš pvpčko, zkrátka na ní trávíš čas ve městě, ale do map s ní moc nechodíš. Nejde moc ji postupně expit a obměňovat výbavy na různé aktivity, protože ty výbavy jsou extrémně specifické a drahé.

Jedna věc je ale po celou dobu, co tu Ekura je, stejná - bez buffu hrát prostě nelze na žádné úrovni. Je to jako hrát fotbal s oběma zlomenýma nohama.
Existují nějaké předměty na urychlení bio krom vyzkumaků?
Ne. Existují pouze VIP pečetě, které nelze nikde koupit a lze je získat ve velmi omezeném množství při nějakých eventech. Ale jinak ne. Po 13 letech tady pořád musíš dělat biologa rok. Karma to samé.

Většina hráčů hraje tím stylem, že tvoří/kupuje postavy s účelem v mysli. Viz já - mám dropa do metinlandu, 2 sury do keri, 1 ninju do keri, šamanku do swampu, mentála do středních válek (do lvl 109), ninju do cidonky, wara na bažiny (originálně má hlavní), WPčko do HGčka, BMko do entu...

Nemusíš tímto způsobem hrát, ale nemůžeš taky očekávat srovnatelné výsledky. Žádný patch vyjma eventů jsme tu téměř 4 roky neměli a tak hráči už velmi dobře vědí, kde co funguje nejlépe a hraje se téměř optimálním způsobem. To je pro tebe samozřejmě nevýhoda.
Chceš hrát healera v entu? Lze to. Chceš s ním kouzlit? Jde to, ale je to těžký, bude to drahý, ale půjde to. Chceš s ním do proměny? Lze to, bude to ještě dražší a budeš mít výrazně horší dmg než ninjové, nejspíš to ani nebude do hradu, ale spíš jen na molo, ale půjde to.
Chceš hrát healera v cidonce? Klidně, ale je to tak akorát na proměnu, sekání z koně spíš ne. Klidně s tím můžeš i v proměně dávat bosse, ale zase budeš horší, než ti ninjové.

Takže pokud ti jde o ten fun factor, tak klidně můžeš. Nesmíš to ale přepočítávat na yangy za hodinu. Problém na Ekuře nastává v ten moment, kdy ty vynaložíš všechno tohle úsilí, abys měl tuhle postavu a pak s ní jdeš např. do entu, strávíš tam 4 hodiny a za ty 4 hodiny si odnášíš výdělek, který průměrný hráč s BMkem na pláži dá za 1 hodinu a aurák ve swampu za 2.

Co se týká pvp, tak pokud si chceš pvp vyzkoušet, tak rozhodně doporučuji udělat si postavu 109 na střední války. Je to 2x hodinka do týdne, postavu zkompletuješ za 5-10% ceny maxlvl pvp a pokud se ti to bude líbit, můžeš tvořit/pořídit postavu na maxlvl PVP. Tady ale narážíme na problém Ekury a to je ten, že hrát bez fullový postavy (tj. full biolog a karma aspoň ve vyšších G) sice je možný, ale silně nepříjemný. Udělat plnýho biologa i při maximální snaze trvá prostě 9-10 měsíců (většině lidí ale přes rok), karma podobně a ještě obnáší nutnost buď denně dropovat/sbírat karmy a nebo si nadropovat postavu plnou karem a pak ji každých 6 hodin jen lognout na odevzdání a rychle odlognout, aby ti karmy nezmizely.

maesterkuterr
Lv.3
Lv.3

Příspěvek od maesterkuterr » úte 24. led 2023 9:57:18

Ahoj, díky za vyčerpávající odpověď

Když vezmu tvou odpověď a aplikuji to více nebo méně na svojí vizi s drobnými odchylky mi vychází

-Ponechat Bm do keri
-"Možná" z buffky udělat samobuff do swampu
-Vytvořit Bm do Entu
-Vytvořit Ninju do Cido

Díky Cido se mohu vyhnout expení ve Swampu/Bažinách? Je tam nějaký znatelný rozdíl v expu?

Jaký lvl by měl mít Ninja do Cido a Bm Sura do entu? (jako dropeři pro maximální výdělek)

Případně jde nějaká kombinace úrovně, abych mohl hrát Ninju Ent a Cido a přehoval jen Eq?

Postavy budou založené čerstvě, takže zde nebude Bio ani nic takového (Něco se jistě nakliká, než se s nimi dostanu na jejich účel) nicméně ptám se abych pak nezjistil že musím půl roku odevzdávat bio zatím co jsem rushnul jejich úrovně abych je využil jako výdělek

schvarz
Lv.26
Lv.26

Příspěvek od schvarz » úte 24. led 2023 13:20:27

V cidonce se dá vyexpit 96-120 v klídku, jde to i dál, jen trochu pomaleji. Celkově se ale v cido expí mnohem rychleji než ve swampu.
Buď se tam plášťují mobky, to je velmi levná záležitost a můžeš to dělat na libovolným lvlu (většina má 120, ale spekuluje se, že nižší lvly to maj lepší) a nebo chodit bosse, ale to je nákladnější.

BMko do entu bývá na úrovni 136 kvůli kouzelnickému štítu+9. Někdo má 138 kvůli trnu+8, já to nedoporučuju, bez trnu na té 138 pak máš nižší výdělek.

Tyhle 2 postavy můžeš mít bez karmy a biolog je jen příjemnou výhodou.
Ninja do entu je jedna z nejdražších věcí ve hře, hraje se na úrovni 145 a vyžaduje hotového biologa a karmu ve vyšších Géčkách, jinak na kuličkách proměny utratíš víc, než vyděláš.
Teoreticky s tím lze chodit do cidonky, ale prakticky je to hrozná otrava a bylo by to spíš na bosse.

maesterkuterr
Lv.3
Lv.3

Příspěvek od maesterkuterr » úte 24. led 2023 15:50:43

Takže do Cido by jsi mi doporučil něco jiného? Co třeba Aura 115?

schvarz
Lv.26
Lv.26

Příspěvek od schvarz » úte 24. led 2023 17:13:27

maesterkuterr píše: úte 24. led 2023 15:50:43 Takže do Cido by jsi mi doporučil něco jiného? Co třeba Aura 115?
Tam můžeš sekat s čímkoliv, většinou do proměny, je to o vyzkoušení a ceně chitinů.

Odpovědět

• You do not have permission to post in chat.
@ Suko201 « čtv 9:40 pm »
A mohli by to udělat třeba jako premka. Že bys mohl mít ten offline stánek na měsíc za třeba 200-300sd, vedení by vydělalo a lidi by byli spokojeni, že prodali pvm či pvp po roce :D
@ Suko201 « čtv 9:38 pm »
Pokud chcete offline stánky, tak na to jít lépe než finančně přes elektriku, například, že v offline stáncích nebude spotřebak, ale jen pvm a pvp hadry, či eliky max. To si myslím, že by šlo.
@ Suko201 « čtv 9:36 pm »
ChunjoKing píše:
Suko201 píše:
jsemlamka33 píše: Dobrý den. Vím,že se vám do toho asi pouštět nechce ale nebylo by od věci se na jednu věc zaměřit?. :)) Offline stánky? Já jen,že by to ocenil uplně každý hráč už jen kvůli učtu za elektřinu a v dnešní době je to fakt znát navíc i zbytečné opotřebení počítače. :) Je to jen návrh ale každý hráč by to ocenil :)) a zase takový problém to udělat nemůže být.
a docela by mě zajímalo, kolik teda platíš za elektriku, já mam herní pc, který při největší zátěži bere cca 145W a mam ho zapnutý denně klidně 7h a při plné zátěži 3-5h, víkend i klidně 10-12h s tím,že na plný výkon cca 7-8h výkon + jiné spotřebiče atd a měsíčně mám zálohy 420kč a nedoplácím nikdy nic :-)
veď si napísal, že ti herný PC pri najväčšej záťaži žere 145W, tak ja moc nerozumiem teraz
jo moje chyba, já myslel grafiku, nečekal sem, že zbytek bere kolem 40-50w dalších. Každopádně nové grafiky 40tky ti berou jen kolem 100w a to jsou 8gb, co zvládají full HD :-) takže nemusí to brát tolik, pokud nemáš 90tky verzi, tam už je to jiná, ale reálně ruku na srdce. Na ekuře takovou grafiku má tak 10% lidi, možná ani to ne. Takže ikdyby mu to bralo mnohem víc než mě, třebas 300,tak určitě měsíčně nedá za elektriku víc jak litr a co je litr v dnešní době? Za mě furt levná částka za elektriku.
@ ChunjoKing « čtv 9:14 pm »
Suko201 píše:
jsemlamka33 píše: Dobrý den. Vím,že se vám do toho asi pouštět nechce ale nebylo by od věci se na jednu věc zaměřit?. :)) Offline stánky? Já jen,že by to ocenil uplně každý hráč už jen kvůli učtu za elektřinu a v dnešní době je to fakt znát navíc i zbytečné opotřebení počítače. :) Je to jen návrh ale každý hráč by to ocenil :)) a zase takový problém to udělat nemůže být.
a docela by mě zajímalo, kolik teda platíš za elektriku, já mam herní pc, který při největší zátěži bere cca 145W a mam ho zapnutý denně klidně 7h a při plné zátěži 3-5h, víkend i klidně 10-12h s tím,že na plný výkon cca 7-8h výkon + jiné spotřebiče atd a měsíčně mám zálohy 420kč a nedoplácím nikdy nic :-)
veď si napísal, že ti herný PC pri najväčšej záťaži žere 145W, tak ja moc nerozumiem teraz
@ Suko201 « čtv 8:22 pm »
ChunjoKing píše: @Suko201,  150 watov mi žere notebook, tak to nemáš moc herný PC :D na stánky je si dobre kúpiť starší ntb/low PC
nevím no, moje grafika žere víc než 40tky od nvidie a to asi o 1/3, takže nesmysl co píšeš dle mě :D
@ ChunjoKing « čtv 7:47 pm »
@Suko201,  150 watov mi žere notebook, tak to nemáš moc herný PC :D na stánky je si dobre kúpiť starší ntb/low PC
@ Cassper17 « čtv 7:05 pm »
Proism date men medailon na samnaku Tingra dekuji
@ Tomori « čtv 6:43 pm »
libast píše: někde sem čet že při piňatě bude bloknuto PvP a je vydět že nic
Dobrý den, PVP zóna kolem piňat je. Včera se to kontrolovalo skrze námitku jednoho hráče :hello:
@ Suko201 « čtv 6:40 pm »
@ libast « čtv 6:39 pm »
někde sem čet že při piňatě bude bloknuto PvP a je vydět že nic
@ Suko201 « čtv 6:37 pm »
vedení už několkrát řeklo, že offline stánky nechce kvůli ekonomice, takže bohužel.
@ Relly « čtv 6:03 pm »
@jsemlamka33, Problém technický to určitě není. Ale ekonomicky, to už ano. Například co se spotřebáků týče, to by šlo rapidně dolů atp. Osobně třeba offline stánky tu vůbec nechci.
@ Grout « čtv 5:43 pm »
Jako ty ceny energií, to je hnus, pak si člověk fakt rozmýšlí jestli má ten stánek dělat nebo počká až stánku bude mít 10, aby se mu to "vyplatilo" :D
@ jsemlamka33 « čtv 5:38 pm »
Dobrý den. Vím,že se vám do toho asi pouštět nechce ale nebylo by od věci se na jednu věc zaměřit?. :)) Offline stánky? Já jen,že by to ocenil uplně každý hráč už jen kvůli učtu za elektřinu a v dnešní době je to fakt znát navíc i zbytečné opotřebení počítače. :) Je to jen návrh ale každý hráč by to ocenil :)) a zase takový problém to udělat nemůže být.
@ SELDA « čtv 5:34 pm »
Malé války
@ Revus « čtv 5:21 pm »
čus, nevíte o někom kdo kupuje chitin?
@ Fogru « čtv 5:20 pm »
jogurd007 píše: Čus. Za složení slov dostanu jaký kus talismanu? Univerzální a nebo jednu jakoukoliv část. Díky
Uni
@ jogurd007 « čtv 5:16 pm »
Čus. Za složení slov dostanu jaký kus talismanu? Univerzální a nebo jednu jakoukoliv část. Díky
@ Suko201 « čtv 5:05 pm »
A budou ve statistikách na webu ukazány i záznamy, kolik těch asistů padlo?
@ Suko201 « čtv 5:05 pm »
Chtěl bych ocenit přidání možnosti získat CB za asistkill. Hodněkrát se i mě stalo, že sem dal za nechutnost a zbylo klidně 2k a neměl sem nic, takže super. To abych si zase koupil pvp :-)
@ LazyMole « čtv 1:42 pm »
nechcete dát prosím nějakej nerf těm ledovým golemům v arénce..? :D se skupinou jsme vyčistili každou vlnu pomalu do 10-15s ale na golemech nedostatek dmg... :D celkem masakr co oni snesou
@ Makarov « čtv 1:17 pm »
Jako myslím, že to "oživí" velké války ...... :-)
@ Vydesenej « čtv 12:50 pm »
To bych asi taky tvrdil kdybych byl v týmu :D až čas ukáže
@ Narsi « čtv 12:37 pm »
Zdravím. Střední války rušit nebudeme. Máme velký zájem na tom, aby se tyto dvě kategorie nadále rozvíjely ke spokojenosti hráčů. Čeká nás teď pár kroků, jak toho docílit a budeme rádi, když se do vývoje zapojí pvp komunita.
@ Vydesenej « čtv 12:29 pm »
Otázka je jestli vůbec má smysl dělat něco do střední. Když by se stalo že do velké nebudou chodit lidi tak někdo zabrečí a zruší se i střední :D :D aby jsme ty lidi prostě přinutili za každou cenu
@ suja97 « čtv 12:28 pm »
Až na to zrušení malé války pro mě jako rekreačního hráče po dlouhé době dobrý a smysluplný update. (y)
@ suja97 « čtv 12:27 pm »
Grout píše: tam se presunou ty s generacema ne? :D A ve středních budou mít šanci i noví hráči.. jsem pochopil
Amen. Chudák Fogru musel dělat 12 generací aby ve střední dával aspoň 200cb a ted mu to zruší :(
@ suja97 « čtv 12:26 pm »
Makarov píše:
tzn ti, co si pracně udělali gen a schopnosti, dělali to kvuli středni valce zbytečněě
však si s tím mužou chodit do velké, Saggi stejně psal že je zajímá jen velká válka a střední a malou dělali jen jako ,,přípravku,,
@ Grout « čtv 12:15 pm »
tam se presunou ty s generacema ne? :D A ve středních budou mít šanci i noví hráči.. jsem pochopil
@ Vydesenej « čtv 12:14 pm »
Rozhodli jsme se zrušit malé války, protože jsou dlouhodobě mimo zájem :D tak doufám že se zruší i velké, když jsou dalo by se říct také už dlouhodobě mimo zájem
@ Makarov « čtv 12:07 pm »
tzn ti, co si pracně udělali gen a schopnosti, dělali to kvuli středni valce zbytečněě
@ Grout « čtv 12:00 pm »
Makarov píše: chtělo by to do IS přidat "vyhledávání" :D
naprostý souhlas!
@ Makarov « čtv 10:36 am »
chtělo by to do IS přidat "vyhledávání" :D
@ Cassper17 « čtv 10:08 am »
Tingra 15
@ ChunjoKing « čtv 6:13 am »
@Revus,  mne tiež kamarát hovoril, že jeho známemu padla v ľadovej zemi. Alebo som počul aj to, že niekomu padla v 2. meste
@ Uncut69 « stř 11:33 pm »
mě padla wifi na ox je možný že dostanu amulet do IS skladu? děkují.
@ Revus « stř 10:42 pm »
Jsem dostal info že ta jedna co má padat v ohnivce dokonce padla i jinde
@ noxforko « stř 10:41 pm »
ahoj, nebyla by možnost udělat ještě poslední OX v sobotu? když probíhá event až do noci ze 6. 7. ?
@ Revus « stř 10:10 pm »
Nekdo treba dostane i za min slov. treba za 30 :D I kdyz to asi ne. ale u kazdyho to je prej jinak. Nahodně.
@ Revus « stř 10:08 pm »
Jeden je z ohnivky, druhy OX, treti forum, 4 bud dort ( už nejde péct) nebo stránky knih, nebo zničení 30 pinat, nebo poskladaní slov 45-60 ( každý to má jinak). a myslím že team přidal i nějaký další možnosti. kdo ví
@ Ezzo95 « stř 10:02 pm »
respektive vim ze jde jeste z ohnivky a jeden za stranky.. ale ten ctvrty?
@ Ezzo95 « stř 10:02 pm »
Ahoj. mam cast amuletu za ox .. daji se nejak ziskat jeste ty zbyle tri?
@ Relly « stř 9:53 pm »
@Azi123,   Na stránkách ekury...herní účet - support. Taky jdu toho Taymena nahlásit. Si dovolil moc.
@ diver « stř 9:46 pm »
@silouette,  Bylo pár dnů zpět řečeno, že hráč musí dojít k 20. otázce, aby dostal amulet
@ Cassper17 « stř 9:40 pm »
Tingra 15
@ silouette « stř 9:38 pm »
Dobrý den, byl jsem na OX - odpověděl jsem sice špatně ale amulet jsem nedostal. Říkali jste, že je potřeba se zúčastnit. Dostanu amulet? Díky za info
@ Azi123 « stř 9:36 pm »
Ahoj, prosím, kde se píše ticket? děkuju :)
@ beautyy « stř 8:49 pm »
Jinno
@ Uncut69 « stř 8:19 pm »
Ahoj chci se zeptat zda půjde udělat černá puma i po skončení eventu ?
@ Revus « stř 4:31 pm »
Dík
@ Tomori « stř 4:28 pm »
Revus píše: Ahoj,chci se zeptat, je nějaký minimální level na OX? Potřebuju dílek na pumu ale nemam žadnej velkej level. jen dropa 40
Dobrý den, hráč musí mít minimálně lvl 50
@ Revus « stř 4:24 pm »
Ahoj,chci se zeptat, je nějaký minimální level na OX? Potřebuju dílek na pumu ale nemam žadnej velkej level. jen dropa 40
@ Tomori « stř 1:44 pm »
Dobrý den, bylo předáno dalších 30 dílků amuletu. :hello:
@ Relly « stř 1:29 pm »
@noxforko,  A v čem, když byly 4 ox ? A to i o víkendech.
@ Nonepovideeej « stř 12:10 pm »
Tohle ale nebyla jediná OX, celkově byly 4
@ noxforko « stř 12:00 pm »
smutne pro ty co maji odpoledni
@ Cassper17 « stř 6:02 am »
Amadori Tingra 15
@ ChunjoKing « stř 2:27 am »
21:00
@ ChunjoKing « stř 2:26 am »
@fenylalanin,  tak posledný len z OX. Dnes, 2.7. v stredu, máš jedinú šancu. Inak pumu neskompletizuješ!!!

Who is chatting