Mionixův koutek otázek a odpovědí

Diskuze o všem možném, co se netýká hry. Nezapomínejte ale na pravidla!
Odpovědět
schvarz
Lv.26
Lv.26
Dal poděkování: 124 poděkování
Dostal poděkování: 388 poděkování

Re: Mionixův koutek otázek a odpovědí

Příspěvek od schvarz » pát 03. lis 2023 16:40:42

Já osobně nefandím těmhle výším bonusů, podle mě motivujou hraní jenom při nich a jejich absence (v případě, kdy je někdo nechce zapínat) absolutně devalvuje hráčský zážitek.
Bonus na expení považuju za přijatelnej, ale šanci na drop a yangy ve výších +50 nebo dokonce +100 % je za mě prostě moc. Konkrétně znatelný je to samozřejmě v entarianu, kde bez 100% bonusu vyděláváte zkrátka polovičku. Znatelný to je ale i ve swampu, kde i hráčům, co nehrají úplně optimálně, zvedne výdělek velmi významně.
Naopak v jiných mapách není ten efekt nijak extra viditelný a v případě drop bonusu vlastně dodnes pořádně nevíme, kde co platí a jak moc to pomáhá.

Dost by mě zajímalo, jak se na to dívají ostatní a i ty Mio. Vím, že ty jsi pohodář a jedeš si to svoje a nějaké bonusy jsou ti jedno, ale přeci jenom.

Mionix
Lv.26
Lv.26
Dal poděkování: 608 poděkování
Dostal poděkování: 687 poděkování

Příspěvek od Mionix » ned 05. lis 2023 14:19:46

Jak píše Schvarz, já naprosto nehledím na to, zda je nějaký bonus či není. Pokud je, je to pro mě bonus, ale vyloženě po tom necílím. Dropuji, když na to mám chuť. A i když mi kamarádi ve hře psali, že mají krále a že mi klidně bonus zapnou, s díky jsem odmítl. :-)

Popravdě, mě se ten systém zapínání bonusů od krále nějak moc nelíbí, protože kvůli tomu občas vzniká dosti nevraživosti i v rámci vlastní říše.

A jak je nastaven celý systém, tak to bohužel netuším. Je to hodně složité. Ale co vím, tak je to udělané i tak, aby nebyl devalvován i případný další král v dalším týdnu. Aby mu současný nepředal pokladnu naprosto prázdnou. Tak že i na to je pamatováno. A proč je nyní v pokladnách málo? Dle mého menším počtem hráčů.

Mio

schvarz
Lv.26
Lv.26
Dal poděkování: 124 poděkování
Dostal poděkování: 388 poděkování

Příspěvek od schvarz » ned 05. lis 2023 16:51:56

Za ty roky se ten systém dost iteruje, určitě se to zlepšilo, ale ve finále to prostě stojí a padá na nevoli komunity spolupracovat, byť ta hra zkrátka nabízí tu možnost vlastní říši škodit tím, že jí "nepomáhám". A vyjma výher/proher ve válkách neexistuje systém protivah na přelévání hráčů mezi říšemi.

Věřím, že asi někdy v počátcích tam byla ta motivace to zapnout, aby si lidi vydělali a mohli udělat pvpčko a potom by se vyhrávalo války (+ by se třeba tehdy víc vyhrávalo v cidonce), ale to dneska už moc neplatí, protože lidi mají válečné postavy v jiných říších než dropy + pvp je opravdu obtížně přístupná záležitost.

Ty základy pro úspěch tam určitě jsou, ale je třeba lépe dotáhnout to propojení pve, pvp a nějakýho komunitního ducha. Cechy víceméně hrajou nevýznamnou roli a je to jenom nápis nad hlavou, důležitější je mít kontakty na ty lidi a bejt součástí tý jejich "skupinky". Věřím, že v momentě, kdy by cechy hrály významnější roli, tak by to hře náramně prospělo. Bohužel vlastně do dnešního dne nevím, co ten cechovní rework oznámený před pár lety skýtá, ale hádám, že něco takového určitě ano.

Fogru
Lv.5
Lv.5
Dal poděkování: 10 poděkování
Dostal poděkování: 7 poděkování

Příspěvek od Fogru » pon 06. lis 2023 11:05:10

@Mionix Co si myslíte, že přinesou očekávané novinky? (ve smyslu, jestli sklidí přízeň/odpor atp.) zajímal by mě váš názor na ty novinky.
ObrázekoOTerkaOoObrázek
9.gen 160lvShinsoo

Mionix
Lv.26
Lv.26

Příspěvek od Mionix » pon 06. lis 2023 11:40:09

fyxicek píše: pon 06. lis 2023 11:05:10 @Mionix Co si myslíte, že přinesou očekávané novinky? (ve smyslu, jestli sklidí přízeň/odpor atp.) zajímal by mě váš názor na ty novinky.
To nemohu vědět, hráčům do hlav nevidím.

Mio

Fogru
Lv.5
Lv.5

Příspěvek od Fogru » pon 06. lis 2023 11:53:10

A vy z pozice hráče, těšíte se na novinky?
ObrázekoOTerkaOoObrázek
9.gen 160lvShinsoo

Mionix
Lv.26
Lv.26

Příspěvek od Mionix » pon 06. lis 2023 13:39:13

fyxicek píše: pon 06. lis 2023 11:53:10 A vy z pozice hráče, těšíte se na novinky?
Těším se na reálné věci jako třeba rybářská dovolená a podobně. Hra je pro mě hra, respektive pro mě částečně práce. :-)

Mio

smajking
Lv.1
Lv.1
Dal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od smajking » úte 07. lis 2023 11:33:29

Zdravím, viete mi vysvetliť prečo EKURA nemá nikde žiadnu REKLAMU? Trochu investovať na FB, insta za reklamy a prilákať nových ľudí? Všetky väčšie servery reklamu majú, ale tu sa to vôbec nehýbe... Majitelia nemajú záujem priviesť nových hráčov?

Fogru
Lv.5
Lv.5

Příspěvek od Fogru » úte 07. lis 2023 12:34:49

Zdravím Mio, zajímalo by mě, zda se chystají nějaké reorganizační změny v týmu, nějaká např. povýšení, odchody nové tváře třeba atd.:) díky
ObrázekoOTerkaOoObrázek
9.gen 160lvShinsoo

MichaelScott
Lv.13
Lv.13
Dal poděkování: 60 poděkování
Dostal poděkování: 68 poděkování

Příspěvek od MichaelScott » úte 07. lis 2023 13:21:29

Zdar Mio, rád bych se zeptal, jak funguje respawn potvor a jestli je možné, že se může nějak bugnout. Například: Teď dropuju zlaté korále z orka kouzelníka, který se běžně nachází kolem chrámu 2x (levá a pravá strana). Ale už dva-tři dny ho třeba na ch2 a ch3 na jedné z těch stran nemůžu najít a to jsem projel okolí i dál mimo spawnovací zónu, do textury věže jsem taky koukal a plášťoval, ale nic. Dneska byla údržba, tak jsem čekal, jestli se tam normálně neobjeví, ale nic a scénář, že by ho zrovna na těchhle dvou ch a jenom na jedné straně vždycky někdo zabil se mi zdá nepravděpodobná. Tak se chci zeptat, jestli se tam ten jeho spawn mohl narušit a nemá smysl ho hledat nebo mohl prostě utéct někam daleko od věže a dokud ho někdo nezabije, tak se tam prostě nespawne. Díky :D
MichaelScott :pm: :jinno:

Odpovědět

• You do not have permission to post in chat.
@ Mionix « ned 2:12 pm »
@Gulik,  Neukazuje se to nikde a to z důvodu jiného počítání bonusu. A nefunguje na PvP, pouze na PvM.
@ Gulik « ned 9:07 am »
Ahoj, právě že po nasazení ve statech nic. Body 100% by neměly být potřeba.. ale diky prošel jsem si znovu příspěvky a foxx tam potvrzuje, že se to nikde neukáže:// to bych bral jako bug. Tak budu veřit tomu, že to funguje
@ ShienZhao « sob 10:48 pm »
Bug to není. Musíš byt trpělivý, ono se ke 100% dostaneš. Zkus postavy vice expit a měj je v dosahu, aby jsi nahoře v liště viděl srdce. Jinak už od začátku manželství, co nasadíš manželské šperky, tak by ti to mělo dát určitá procenta do kritiku. Jestli si o tom chceš více přečíst, tak zadej do vyhledávače na fórum “manželské šperky” a uvidíš, co vše už se na tohle téma řešilo.
@ Gulik « sob 9:02 pm »
Ahoj, zkusím se nejprve zeptat tu - mám 64% u bodů manželství a naušnice lásky nasazený (kritik).. ve statech se ale nic nezvedá už od samýho začátku... může jít o bug? kritik bych docela využil ://
@ Makarov « sob 6:46 pm »
Našel sem chybu v eventu... mám psát ticket nebo ne?:D
@ Vydesenej « sob 7:10 am »
Suko201 to má úplně jednoduché řešení vezmi kamarády a šup tam v pátek.
@ Lejno « sob 12:06 am »
Zas reveš
@ Suko201 « pát 7:44 pm »
Zdravíčko, neuvažuje se v týmu, že se zruší malá war? Dlouhodobě už tam nikdo nechodí a když jo, tak pro 1-2killy.. Co vy na to? Místo toho střední, nebo nějaký automaticky minievent?
@ MrDzenda « pát 5:16 pm »
Ahoj, nevíte někdo jak na generace, případně je někde nějaký návod i s vysvětlením? Děkuji
@ Mionix « čtv 7:05 pm »
Pokud někdo marně hledal lampiony v IS, zapomněli jsme, právě byly přidány. Hezký event všem.
@ Mionix « pon 3:41 pm »
@Gulik,  ať založí nový účet na existující mail, který vlastní a z něj napíše ticket. GM si mohou dohledat, že je to stejný hráč.
@ Gulik « pon 3:35 pm »
Ve hře shání "kubee385baf" pomoc od GM - nemá přístup na e-mail a něco asi potřebuje. Ticket nemůže potvrdit. Je mu pomoci?
@ Mionix « ned 10:55 am »
@libast,  nemůžete mít na té postavy u strážce města vypnutý event? Jinak pro vyber duziny musi hrac mit zasazenou jednu dyni za dany cech.
@ Mionix « ned 9:06 am »
@libast,  napište na support, hlavně dodejte postavu, ze které vám to nejde a pokud vím, tak odměny dostáváte za každou zasazenou dýni.
@ libast « sob 10:46 pm »
Položený dýně taky dárky nedávají tak nechápu co je to za event
@ libast « sob 10:28 pm »
Vůdce cechu nedostane dužinu z dýně
@ Makarov « sob 8:59 am »
Mionix píše: @qSTRoNgMANp,  Naprostý souhlas. Já tu kroutím očima v sloup. :-D
Je tu aspoň občas sranda.. :D
@ Mionix « pát 7:12 pm »
Aneb Slavnosti sněženek. Film z mého milovaného Kerska, kde mají moji rodiče chatu. "Vaše staré se posekají motyčkami na mezi, když se potkají."
@ Mionix « pát 7:11 pm »
@qSTRoNgMANp,  Naprostý souhlas. Já tu kroutím očima v sloup. :-D
@ qSTRoNgMANp « pát 7:00 pm »
Hoši, vy jste komedianti
@ MoCKeR « pát 5:00 pm »
Suko201 píše:
Lejno píše: Tupec si tu vypisuje ešte z dvoch účtov to je extrém 🤣🤣🤣🤣
a? Kdyby ses radši staral o svůj život, tak bys možná měl ještě vlasy.
Hahahahahaha
@ Suko201 « pát 11:37 am »
a? Kdyby ses radši staral o svůj život, tak bys možná měl ještě vlasy.
@ Relly « pát 11:30 am »
@MoCKeR,  Dobře jsi mu naložil loupe.
@ MoCKeR « pát 10:35 am »
aspoň sa nevolá lejno :D :D :D :D
@ Lejno « pát 4:03 am »
Tupec si tu vypisuje ešte z dvoch účtov to je extrém 🤣🤣🤣🤣
@ Suko201 « čtv 6:44 pm »
Mionix píše: Každopádně symbolické odměny za splněné úkoly v Donji i zpětně dostane každý, pokud splní další úkol. Ale pouze vždy poprvé za každý úkol.
děkujeme <3
@ Mionix « čtv 6:08 pm »
Každopádně symbolické odměny za splněné úkoly v Donji i zpětně dostane každý, pokud splní další úkol. Ale pouze vždy poprvé za každý úkol.
@ Mionix « čtv 6:06 pm »
@Suko201:up:
@ Suko201 « čtv 6:04 pm »
Já se nezlobím, díky za info, to jsem ani nevěděl :D
@ Mionix « čtv 6:04 pm »
@Suko201,  nezlobte se ale je to tak. Každý hráč má nárok pouze na jeden účet na foru. OK provedu.
@ Suko201 « čtv 6:03 pm »
Mionix píše: @Suko201,  tak který zrušíme, ptám se dobrovolně? Ono to nebylo ani z mé strany těžké dohledat. :-) nebo to mám rozhodnout já?
ono to je ilegal jo? Každopádně zrušit KerkyzAfterky :D :D
@ Mionix « čtv 5:48 pm »
@Suko201,  tak který zrušíme, ptám se dobrovolně? Ono to nebylo ani z mé strany těžké dohledat. :-) nebo to mám rozhodnout já?
@ Suko201 « čtv 5:47 pm »
Mionix píše: @Suko201,  vy máte na foru 2x účet? Že se oháníte příspěvky KerkyzAfterky?
ano, suko je koupený za yangos několik let zpět a kerky jsem si založil sám na svém novém účtě ani nevím kdy, ale max tak rok zpět nevím teď + chci dodat, že píšu dvěma jak kdy, na pc mám kerky a na mobilu mám suka :D
@ Mionix « čtv 5:43 pm »
@Suko201,  vy máte na foru 2x účet? Že se oháníte příspěvky KerkyzAfterky?
@ Suko201 « čtv 5:29 pm »
Sirrey píše: @KerkyzAfterky,  Mně se zdálo, že jsi tu začal kydat Ty, že nemáš z eventu žádné odměny. Zvláštní, jak člověk kartu obrací, když tu něco vytrousí Loupežník. :D :D
proč lžeš prosím tě :D přečti si ještě raz, co jsem psal a pak piš. Do té doby máš utrum
@ Sirrey « čtv 3:27 pm »
@KerkyzAfterky,  Mně se zdálo, že jsi tu začal kydat Ty, že nemáš z eventu žádné odměny. Zvláštní, jak člověk kartu obrací, když tu něco vytrousí Loupežník. :D :D
@ KerkyzAfterky « čtv 10:16 am »
dostali big update a stejně furt kydaj :D
@ KerkyzAfterky « čtv 10:15 am »
MoCKeR píše: Dali vám generace at je klid na 10 let a vy furt otravujete :D :D
jakože tohle je težče real talk no.
@ Hakan « čtv 10:08 am »
Cechovní dýně. Umožnění přesunu :up:
@ Hakan « čtv 9:44 am »
:clap:
@ MoCKeR « čtv 9:44 am »
Dali vám generace at je klid na 10 let a vy furt otravujete :D :D
@ Hakan « čtv 9:43 am »
@MoCKeR,  nejvíc sraček tu za poslední rok řešíš ty
@ MoCKeR « čtv 9:42 am »
Vy to rešite jakoby ta hra mela 2 roky hoši prišli ste po funuse :D :D
@ angrylunaxx « čtv 1:38 am »
jako ve 90% případu...GM team nikdy neuzná chybu...prostě habaďura na hrače..ale Mio respetk že aspon někdo tafy něco napíše... chtělo by to víc komunikace Saggiho potažmo Dir ale oni se prostě s hráči bavit nechtěji jak už tady zaznělo v minulosti.
@ KerkyzAfterky « pon 7:25 pm »
docela slušně s váma vypekli :D
@ Hakan « pon 5:45 pm »
Jako mě tohle může být jedno, ale když už se spustí event a dostane se semínko dýně a zasadí ho ve městěch a pak v novince která příjde xx hodin po údržbě kde se píše že v dongi dostanou další bonus, je to dosti po*rané :) ale jak říkám mě to moc neovlivní ale věřím že jiné jo
@ KerkyzAfterky « ned 7:02 pm »
Mionix píše: @KerkyzAfterky,  Pardon, ale odměny máte za vše ostatní v eventu. To v mapě je v podstatě jen obíhačka.
o kterých odměnách mluvíte prosím? vím jen o odměnách za dýně, děkuji.
@ Mionix « ned 6:34 pm »
@KerkyzAfterky,  Pardon, ale odměny máte za vše ostatní v eventu. To v mapě je v podstatě jen obíhačka.
@ Mionix « ned 6:34 pm »
@libast,  Ano, veškeré součásti na panenku se dropují. Ale musíte měnit mapy, moby. Ne vše padá na jedné mapě.
@ libast « ned 3:09 pm »
no nic kašlu na event
@ KerkyzAfterky « ned 12:37 pm »
libast píše: Letos za splněný úkol není dárek?
jj teď sem dodělal první a nic nedostal, jsem v šoku.
@ Sandy « ned 11:29 am »
Ahojky, prosím výplň do panenky se dropuje, nebo se musí z něčeho udělat? Dropuji jak blázen a padá vše kromě výplně :( Předem děkuji za odpověď
@ libast « ned 9:24 am »
Letos za splněný úkol není dárek?
@ Mionix « sob 5:46 pm »
@diver,  A kam by jste to dal? To je jak chtít mít čtvery kosti na sobě a k tomu ještě rukavici a expák. :-)
@ diver « sob 1:30 pm »
@Mionix,  Děkuji a je docela škoda, že se maska nemůže kombinovat i s monoklem na duchy, buď můžete mít masku, nebo jen monokl.
@ Mionix « sob 1:19 pm »
@diver,  záleží z čeho ji vyrobíte, stačí číst, co vám píše NPC ;-)
@ diver « sob 1:12 pm »
Zdravím, maska má být pouze na 1 den?
@ Gulik « sob 1:03 pm »
Ahoj, zjistil někdo, zda-li je mezi barvami z dovozu a od mlynáře rozdíl?
@ JIGsaw1 « pát 10:29 pm »
Tady už se přestaly psát i novinky a změny do patchnotes?
@ Mionix « pát 5:42 pm »
@Lelaion,  postup z minulých let jistě znáte, tak si odpovězte sám, zda to letos funguje či ne. ;-)

Who is chatting

offline Gulik 
offline Hakan 
offline Mionix