Příspěvek
od NikolAstrid » ned 24. pro 2023 19:02:06
Z mých pocitů z eventu k dnešnímu dni...
Mapa:
- Oceňuji, že nakonec (při splnění úkolu) nabízí více možností teleportace, ale nabízí jen teleportaci do altánů. Osobně bych více ocenila teleportaci na více strategicky potřebná místa (náměstí, point malých sněhuláků, střed horního města, vodní plocha). Taky otravně znovu zmíním, že bych uvítala ten návrat na původní lokaci při návratu do mapy.
- Taky oceňuji, že se nakonec dá v mapě využít kůň a sošky laní.
- Bohužel pořád platí, že v mapě po chvíli ubývá dohlednost, prostě se mapa nenačítá. Bolí z toho hrozně hlava, nikdo mi nedokázal poradit, čím to zlepšit/vyřešit. Třeba při sekání sněhuláků je to úplně na jiném levelu, to není vidět ani metr před postavu a obraz se jakoby láme do trojúhelníků, ale děje se to, i když je mapa skoro prázdná.
- V denním módu je sníh v mapě po delší době obtěžující, je moc jasný, takže bych v příštím roce uvítala nějakou úpravu.
Úkoly:
- Úkoly jsou za mě bohužel nudnější a jednotvárnější než dříve.
5 z nich je čistě o tom někam doběhnout
2 na výlov ryby
1 na donesení knih, 1 na výkop vosku, 1 na chycení Přívržence
Úkol na zvonečky, ať je to, jak je to, mít pátek odpoledne a sobotu těsně před Vánoci na to, aby lidi vůbec úkoly obešli, zjistili, že zvonky potřebují a nadropovali je, to mi přijde opravdu špatně provedené. Argumentovat, že někteří hráči jich mají tisíce a ostatní si je od nich mohou koupit, tak to už pak zas postrádá smysl toho, že si chce někdo opravdu zahrát a ty úkoly udělat.
Úkol na koně se s 5 minutovým intervalem včera zdál spíše jako úkol o to zůstat v klidu. Ano, dá se to zaběhnout, ale dost lidí jsem viděla poměrně zoufalých. Zresetování úkolu kvůli chybě je samozřejmě kapitola sama pro sebe, ale mě osobně to tedy poměrně naštvalo, že kvůli někomu, kdo využil chybu, přišlo dost hráčů o tolik mrkve a taky času. Mimo to byl ještě zkrácen čas pro úspěšné dokončení, kde evidentně nešlo o chybu z resetu, ale o to, že to najednou někdo po zveřejnění úkolů přehodnotil...
Odměny za úkoly:
Na jednu stranu chápu, že když jsem sama přiznala, že většina úkolů je jen o tom někam doběhnout, že nemůžeme čekat nějaké extra odměny. Nicméně za mě osobně dokončení úkolů kromě hodnosti člověku nic nepřinese, ani dobrý pocit z dokončení právě kvůli jejich obsahu. Ačkoliv nejsem žádný hromaditel itemů, co by vehementně potřeboval za vše velké odměny, taky jsem hned první den všechny úkoly splnila a ve staré mapě jsem odměny většinou rozdala jako vánoční dárky, jsem si jistá, že bych je znovu neplnila. Ze všech úhlů pohledu mi k plnění chybí motivace.
- Možnost využít koně je asi tím nejlepším bonusem, který člověk za úkol dostane. Nicméně většina lidí stejně stojí na náměstí nebo u malých sněhuláků, takže až taková nezbytnost to není.
- Otevření velké mapy, tam bych čekala, že mapa bude vypadat jako jiné mapy, ačkoliv je její vzhled možná zvolen kvůli tomu, že v budoucnu bude mapa pro nějaký event bez sněhu, popravdě se mi design mapy nelíbí a asi bych ji ocenila o něco oříznutější - bílé kraje jsou zbytečné a mapa zabírá skoro polovinu obrazovky. Není na ní poznat terén (co je voda, co jsou stromy).
- Otevření možností teleportace, to bych ocenila, pokud by to byla teleportace na využitelná místa, jak jsem zmínila výše.
- Přetavení zvonků na tavbu, ap., tam jsem nenašla žádné využití.
- Bonusy za zlatá oka řetězu. Pro mě osobně bonus na 2 hodiny není něco, co by mě motivovalo úkoly plnit. Zvláště v období Vánoc je z hlediska méně času nevyužiji.
Asi bych spíše uvítala komplexnější úkoly a třeba nějakou drobnou odměnu, i kdyby to měla být nějaká z truhel světla... Úkoly ze staré mapy mě prostě bavilo dělat i několik let po sobě, byly komplexnější a nápaditější, kdežto ty aktuální mě bohužel ničím nenadchly.
Abych jen nekušnila, tak designově mě potešily barvy poníků, jak jsem již zmínila. Taky rozsvícený stromeček vypadá opravdu hezky. Nový design sněhuláků byl pro mě asi tím nejradostnějším bodem tohoto eventu. Když jsem je viděla, opravdu mě to potěšilo a dostavila se taková ta dětská radost ze hry, protože jsou roztomilí.
Upozorňuji, že je to jen můj osobní názor a pohled na věc. Plně respektuji, že někdo může mít jiný.