Andrew Reels- první verze

Přijďte si odpočinout do sekce plné příběhů. Přečtěte si příběhy staré, tvořte nové!
Unluck
Lv. 12
Lv. 12
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 109 poděkování

Andrew Reels- první verze

Příspěvek od Unluck » ned 18. bře 2012 23:10:43

Narodil jsem se jako syn kováře z Divinity's Reach, obřího hlavního města lidí. Bydleli jsme na okraji pod mohutnými městskými hradbami. Z druhé strany náš dům obklopovala pole, louky a za nimi lesy. Mezi políčky se klikatil potůček.

Jako děti jsme tam každý den pobíhali, chytali motýly, ryby, pouštěli si lodičky z kůry a nad hlavami se nám při tom proháněla hejna ptáků. Lidi se začali opět vzpamatovávat z povstání draků a válek s kentaury, obry a dalšími rasami. I když velké hlídky vojáků okolo města byly vidět stále. To nám ale nevadilo, naopak, byli jsme rádi, protože se nás takhle rodiče tolik nebáli pouštět ven a ne jen do města.

Když jsem byl o něco starší, začal jsem otci pomáhat v kovárně. Bylo tam pro mě hodně zajímavých věcí, už od malička jsem otce sledoval, jak mistrně ovládá kladivo a co všechno dokáže. Jelikož zrovna bylo období klidu a výroba zbraní tedy polevila, začal mě učit opravovat nástroje, kovat koně a později i nějaké ozdobné kování. Byla to těžká dřina, ale časem jsem si zvykl, narostly mi svaly a s kladivem jsem máchal stejně lehce jako otec.

Sestra byla o něco starší, pro ni nadešel čas, kdy se mohla stát bojovnicí. A tak začala navštěvovat vojenskou akademii. Pilně trénovala a krůček po krůčku byla blíže svému snu stát se nejsilnější bojovnicí ve městě. Netrvalo to dlouho, závěrečnou zkoušku zvládla jako nic, teď ji čekalo pasování. Byla to slavnostní událost, na kterou se sešlo téměř celé město. Sestra, jako absolvent, šla napřed. Když jsme dorazili na místo, bylo všude kolem plno lidí, viděl jsem zde spoustu známých, se kterými jsme si dříve hrávávali v lesích u města. Obřad se konal v královském paláci. Prosklený strop síně se tyčil vysoko nad hlavy přihlížejících, uprostřed byl natažen červený koberec a v čele síně stál král. Kolem koberce stáli rytíři. Obří dveře na konci místnosti vrzly a začali se otevírat. Místnost ozářili sluneční paprsky a z nich začali vycházet absolventi akademie. Rytíři kolem koberce vytasili meče a utvořili uličku. Byla to nádhera, až mi z toho běhal mráz po zádech a už jsem se těšil až se toho dočkám také. Absolventi se seřadili na jedná straně a po jednom chodí před krále. Poklonit, pokleknout. Král je pasuje a poté se řadí na druhou stranu. Po obřadu následuje slavnost s ohňostrojem. Vše bylo tak nádherné, škoda, že se to brzy mělo změnit.

Sestra si vybrala službu mezi vojáky, kteří hlídali okolí města. Vypadalo to jako lehká a bezpečná, skoro až nudná služba. Ale zdání klame. Byl pošmourný podzimní den. Pestrobarevné listí líně opadávalo ze stromů do bláta a každou chvíli pršelo. Jednotka vojáků, kterým sestra velela procházela kolem našeho domu. Sestra se stavěla doma, pozdravila a hned zase běžela dál do lesa. Zrovna jsem venku koval koně, když mizeli mezi stromy. Najednou byl slyšet hrozný křik. Krev mi ztuhla v žilách. Mozek se zatměl. Rychle jsem sebral sekeru a běžel jsem k lesu. V jedné ruce kladivo, ve druhé sekeru. Naproti mi vyběhli vojáci. S jedním jsem se málem srazil. "Co se stalo"? "K..kentauři" vykoktal ze sebe voják. K mé úlevě vyběhla z lesa i sestra. "Rychle, běžte někdo do města vyhlásit poplach." Jen to dořekla, vyhrnul se z lesa roj kentaurů. Vojáci se snažili bránit, ale kentaurů bylo moc. Kentaur se vzepjal a kopl sestru do hlavy. Ta upustila zbraň a padla k zemi. V tu chvíli se mi zatmělo před očima. Jako by se všechno zpomalilo. Pustil jsem kladivo a zachytil ji než dopadla na zem. Dál nebyl čas. Ani nevím, jak se to seběhlo. Popadl jsme opět kladivo a začal kolem sebe máchat na všechny strany. Jednoho jsem zasáhl kladivem do hlavy. Dalšího sekerou. Byl jsem jako utržený ze řetězu. Kopance kentaurů jsem ani nevnímal. V tom ale něco s tichým pšššššššš zasvištělo vzduchem. "Šíp", blesklo mi hlavou. Zapíchl se mi do zad. Bolest jsem díky adrenalinu v žilách necítil, ale ta chvilka nepozornosti. Dostal jsem kopanec zezadu do hlavy a svalil se na zem. Dál už si pamatuji jen to, jak kentauři táhli několik vojáků do lesa. Dál nic....

Když jsem se probudil, cítil jsem ukrutnou bolest v zádech. "Nehýbej se", pronesla nějaká žena v zářivě bílých šatech. Lépe jsem zaostřil, byla to naše princezna. Byla známá svou léčitelskou mocí, laskavostí a moudrostí. "Kde je moje sestra?!" Princezna posmutněla: "Posily dorazily pozdě, kentauři si několik vojáků včetně tvé sestry odtáhli do lesa."

V tu chvíli mě opět zamrazilo, "moje milá sestřička. Co když je mrtvá? A co když ne? Nevím, kde je, ani jestli je naživu." V tu chvíli jsem byl pevně rozhodnut, i přes to, jak jsem byl mladý, stát se bojovníkem a najít svou sestru ať už živou, či mrtvou! Lituji, že jsem tomu nebyl schopen zabránit.

Jsem Andrew Reels, syn kováře z Divinity's Reach a toto je můj příběh!!

Gratuluji všem, co se prokousali až na konec příběhu. :D Pokud se bude líbit, tak se určitě můžete těšit na pokračování. Díky za pozornost. :)
Naposledy upravil(a) Unluck dne sob 10. lis 2012 17:25:36, celkem upraveno 1 x.

Unluck
Lv. 12
Lv. 12

Re: Andrew Reels

Příspěvek od Unluck » čtv 22. bře 2012 21:51:37

Druhý den mě probudily kapky deště bubnující na parapet. Bylo přesně takové ráno, jako moje nálada. Chmurné a studené. Ještě byla tma. Zkusil jsem ještě zavřít oči a dospat, ale nešlo to. Stále se mi myslí honilo tolik myšlenek a sílil ve mě vztek. "Musím jít něco dělat. A hned! Au." Píchlo mě v zádech. Asi pozůstatek po šípu. Hlava mi ještě trochu třeštila. I přesto jsem vstal z postele a šel ke dveřím z ošetřovny.

"Ale. Kampak?" Pronesl milý hlas. A princezna už mě tlačila zpět do dveří.
"Musím se jít přihlásit na vojenskou akademii." Pronesl jsem.
"Ne, nejdřív se musíš uzdravit."
"Ale moje sestra..."
"Já vím", přerušila mě, "tím, že v tomhle stavu někam půjdeš jí nepomůžeš."
"Ale..."
"Žádné ale, nepustím tě, dokud nebudeš v pořádku!"

Vypadal opravdu naštvaně a tak nějak nebezpečně. Rozhodl jsem se, že ji raději poslechnu a opět jsem si lehl. "Přece to jde." Odvětila, lehce se pousmála a odešla. Trochu jsem se uklidnil, poprvé jsem chvíli přestal myslet na kentaury a sestru. Stále jsem měl před očima princeznin úsměv. "Jaké by to asi bylo, kdybych byl šlechtic a mohl ji požádat o ruku? Jenže nejsem, takže to zůstane jen mým snem." Tyhle myšlenky mi opět zkazily náladu.

Dny plynuly, venku bylo stále stejně. Vítr si pohrával s listím, často pršelo a slunce se stále schovávalo za mraky. Princezna mě v jednom kuse chodila kontrolovat až asi po měsíci usoudila, že mohu jít. První cesta vedla domů. Rodiče mě navštěvovali i na ošetřovně, takže věděli, co mám v plánu a ani se mi nesnažili to nijak rozmluvit. Věděli, že jsem stejně tvrdohlavý jako otec. Ale bylo na nich vidět, že se bojí, abych se také nestal obětí kentaurů. Po obědě jsem se vydal na druhý konec města. Vojenskou akademii jsem znal dobře, sestra mě tam jednou i provedla. Akademie byla soustava majestátních budov a věží obehnaných hradbami na kraji města. Vešel jsem těžkou kovanou branou na nádvoří a požádal stráž, aby mě dovedla k veliteli. *ťuk* *ťuk*, zaklepal jsem na dveře.

"Dále." Vyzval mě velitel.
"Á, čekal jsem, kdy se ukážeš. Je mi líto, co se stalo. Zvědové stále pátrají, zatím bezvýsledně."
"Určitě žije, a já ji najdu!"
"Vím, proč jsi přišel, chceš se stát bojovníkem že?"
"Ano!" Odvětil jsem bez váhání.
"Dobrá, tak se tedy hlas u svého velitele."

Ještě ten den jsem se přihlásil u svého nového velitele a začal výcvik. Nebylo to nic lehkého, ale to jsem ani nečekal. Stále jsem měl na mysli svou sestru, doufal jsem, že ji kentauři nezabili a tvrdě trénoval. Čas rychle utíkal. Netrvalo to dlouho a byla tu zima. Vločky se lehce snášely na zem a zasypávali ji vrstvou sněhu. Přiblížily se nejen Vánoce, ale také má závěrečná zkouška.

Snad se pokračování bude opět líbit a díky za pochvaly. :) Další pokračování bude brzy.

Unluck
Lv. 12
Lv. 12

Příspěvek od Unluck » úte 27. bře 2012 21:13:57

Ráno před zkouškou jsem si trochu přivstal a přemýšlel, co by asi mohlo dnes být za zkoušku. Zkouška se totiž stále měnila. Někdy to byl turnaj, jindy třeba závod. Byl jsem lehce nervózní. Nasnídal jsem se, rozloučil se s rodiči a hned jsem vyrazil, abych byl na místě konání včas.

Zkouška letos začínala na okraji údolí nedaleko města. Budoucí bojovníci se začínali řadit před velkou dřevěnou tribunou, která tu přes noc vyrostla. Kolem stáli vojáci. Zařadil jsem se také a rozhlížel jsem se po ostatních. Bylo tu dost lidí, které jsem znal, ale i jiní, které jsem viděl poprvé. O dvě řady přede mnou stál Ken Burel, syn bohatého obchodníka. Už jsem s ním jako malý kluk měl párkrát tu čest, nějak jsme si nepadli do oka. Dalo by se skoro říct, že jsme rivalové. *Tudůůůůůůůů, tudůůůůů* zazněly famfáry. Vojáci se postavili do pozoru. Přišel velitel vojenské akademie a vystoupil na vršek tribuny.

"Vítejte. Jsem rád, že jste všichni přišli. Určitě vás zajímá, co vás dnes čeká... Projdete si údolý." pronesl velitel s úsměvem.
"Jen to?" Ozvalo se z davu.
"Ano, *jen* to." Potvrdil se smíchem velitel. "Možná se vám to zdá lehké, ale bude to těžší, než se na první pohled zdá." Jeho tvář zvážněla. "Celou cestu na vás budou z úkrytu dohlížet vojáci, kdyby se něco vážného přihodilo. I přes to ale nic nepodceňujte. Teď vás rozdělím do skupin. Poté každá skupina vyrazí kousek od sebe. Cíl je jasný, druhá strana údolí. První skupina: Jack....."
Velitel postupně rozděloval do skupin.
"...a Oktávio Drit. Skupina sedmnáct: Andrew Reels, Ken Burel..."
"Zrovna s ním jsem být nemusel." Pomyslel jsem si."
"...Fred Westen, Luk Vans, Lucy Akeri a Diana Fayová. Skupina osmnáct..."

Když byly skupiny konečně hotovi, a rozmístěny velitel zahájil zkoušku: "Dobrá, řečí bylo dost, ukažte, co ve vás je. Ještě jedna věc, máte čas do večera, kdo dorazí později, může to zkusit příště."

Všichni z naší skupiny jsme okamžitě vyrazili. Na první menší problém jsme narazili téměř hned. Kopec. Prudký svah dolů do údolí. Hnali jsme se vpřed, klopýtali, občas se i kutáleli po svahu dolů. Zpomalit ale nikdo nechtěl. Chtěli jsme být na druhé straně první. Sníh klouzal, zbytek kopce jsme prakticky jen sjeli. Zastavili jsme se na louce pod kopcem. Rozhlédli jsme se kolem. Už se za námi i kolem hnaly ostatní skupiny. Rozeběhli jsme se sprintem, aby nás nedohnali. Přehnali jsme se přes louku a vběhli na zamrzlou říčku. Na ledu jsme o něco zpomalili, i když moc neklouzal, protože byl pokrytý sněhem. Z ničeho nic se za mnou ozvalo: "Auuu, kruci!" Rychle jsem se otočil. Fred se propadl. Byl po pas ve vodě a snažil se vyškrábat po kluzkém ledu ven.

"Hlupáku!! Kvůli tobě dorazíme jako poslední. Nechte ho tam. Jdeme dál bez něj." Pronesl Ken.
"Ne. Přece ho nenecháme umrznout! To si chceš říkat válečník?!" Zařval jsem na něj.

Ale Ken se ani neotočil a utíkal dál. "Sám jsi hlupák." Pomyslel jsem si a začal jsem Freda tahat ven. Ostatní se snažili pomoct. Ale bylo to naopak ještě horší, led začal praskat dál. Sjela mi noha. *šplouch*. Rychle jsem uskočil. Pozdě. Už jsem měl mokro v botě.

"Pokračujte dál." Ozvalo se mi za zády až jsem málem úlekem nadskočil. "My už se o to postaráme." Vojáci na nás opravdu dohlíží. Ani jsem si nevšiml, že k nám přiběhli. Pro Freda zkouška skončila, další šanci bude mít až příště. Rozloučili jsme se a opět vyrazili dál. Ještě chvíli jsme běželi. Potom nám začali docházet síly. Opět jsme zpomalili. Šli jsme několik hodin lesem. Zatím se nám zkouška zdála snadná, až na Fredovu nehodu. Ale třeba jsme měli jen štěstí a pasti a další nebezpečí jsme jen obešli. Začal jsem mít divný pocit, bylo tu moc ticho. Obezřetně jsme postupovali dál lesem. Protější stranu údolí, náš cíl, jsme už měli na dohled. Jenže najednou ticho prořízl výkřik. Všichni jsme ztuhli. Řev pokračoval. Na nic jsme nečekali, běželi jsme na místo, odkud se ozýval s připravenými zbraněmi. Křik se ozýval z mýtiny. Když jsme se vynořili z lesa, tak se nám naskytl strašidelný pohled. Uprostřed mýtiny někdo ležel s ošklivě poraněnou rukou, vedle někdo další, kdo kolem sebe zuřivě máchal mečem a před ním obrovský medvěd. Na nic jsem nečekal, vrhl jsem se vpřed. "Ne!" vykřikli ostatní, ale pozdě. Rozeběhli se za mnou. Švihl jsem mečem po medvědovi a zranil jsem mu tlapu. To ho ale ještě víc rozzuřilo. Ohnal se po mě. To jsem nečekal. Vyrazil mi meč z ruky. Neudržel jsem rovnováhu a natáhl se na zem. Medvěd se opět vzepjal na zadní nohy.

"Je se mnou konec." Blesklo mi hlavou. Medvěd zařval. A svalil se na mě. Chvíli mi trvalo, než jsem si dal dohromady, co se stalo. Medvěd měl dýky v zádech a za ním stála Diana, Lucy a Luk. "D Díky." Vykoktal jsem ze sebe. "Jsi v pořádku?" Strachoval se zbytek skupiny.
"Snad, jenom mi pomozte odvalit toho medvěda, nemůžu dýchat."
Odvalili ze mě medvěda.
"Díky, nebyl to zrovna drobeček."
S námahou jsem se postavil. "Snad mi nic nezlomil. Běžte, já se postarám o zraněného. Stejně mě všechno bolí jak mě zalehl ten medvěd. Pro mě zkouška skončila." Říkalo se mi to těžko, ale nechtěl jsem brzdit ostatní.

Luk: "Víš to jistě?"
Diana: "Přesně, moc jsi se chtěl stát rytířem."
Lucy: "Mají pravdu."
"Jsem si jistý, už běžte, začíná se stmívat."

Ostatní tedy odběhli a já se snažil ošetřit zraněnému ruku. "Kde kruci jsou vojáci, když je člověk potřebuje?" "Jak se jmenuješ?" Zeptal jsem se zraněného.
"Darius Dephis." Odpověděl.
"Omlouváme se za spoždění." Ozvalo se za mnou a já zase málem nadskočil jak jsem se lekl.
"Proč tohle děláte?!"
vojáci: "Pardon. Co se tu stalo?"
"To je na delší vyprávění, tady Darius potřebuje ošetřit."
voják: "Ty bys také měl zajít na ošetřovnu. Dopravíme vás na ošetřovnu."
Jelikož už bych se stejně nestihl do cíle dostat včas, tak jsem souhlasil.

Vojáci nás naložili na vůz a vezli nás zpět do města. Cestou jsme se zastavili u tribuny, kde zkouška začínala. Velitel měl závěrečný proslov.

velitel: "Rád vás všechny vidím, i když jsme měli i pár vážnějších zranění, tak jste všichni přežili a to je hlavní. Vyhlášení výsledků zkoušky bude zítra. A ještě jedno menší doporučení, nehodnotí se jen to, kdo dorazil, ale i skutky. Proto ti, kdo kvůli nějakým vážným problémům nedorazili včas, nezoufejte, stále je šance, že z vás budou rytíři.

Večer na ošetřovně mě ošetřili. Nic zlomeného jsem neměl, takže mě hned pustili. Rodiče už čekali doma celí vystrašení. Musel jsem jim všechno vyprávět a spát jsem šel až pozdě v noci. Hlavou se mi honila jediná věc: "Udělal jsem zkoušku nebo ne?"

Tak, udělal jsem si čas a další díl je na světě. Polepšil jsem se a je delší. Snad s kvantitou neklesla kvalita. :)

Unluck
Lv. 12
Lv. 12

Příspěvek od Unluck » ned 08. dub 2012 16:51:04

Dorazili jsme na vyhlašování výsledků. Vše vypadalo podobně, jako když tu byla na rytíře povýšena sestra. Všude plno lidí a uprostřed široký červený, zlatě lemovaný koberec, který končil u schodů na "pódium". Tam čekal král a dnes i... princezna? "Zvláštní, málokdy se při pasování ukazuje." Mé myšlenky přerušil začátek vyhlašování výsledků. Z venku začali postupně chodit ti, co zkoušku udělali podle toho, jak rytíř četl jejich jména. Potom konečně začal číst ty, co nedorazili včas. Někteří měli zkoušku stále nesplněnou a musí se o ni pokusit příště, někteří naopak mohli projít uličkou cti a nechat se pasovat.

"Andrew Reels!" Zaznělo. Ihned jsem zpozorněl. "Zkoušku jsi nedokončil včas a rytířem..."
"Prosím, prosím." Opakoval jsem si v hlavě.
...nebudeš!" A ani se o to nikdy nepokoušej, jsi dřevo!" A začal se smát. A smáli se všichni. Ken Burel byl rytířem a smál se. Celý dav kolem se smál. I král, i....princezna.
"Néééééé!"

Otevřel jsem oči a se škubnutím jsem se probudil. Otřel jsme si zpocené čelo. "Uf, naštěstí to byl jen sen." Venku už svítalo, tak jsem vstal a šel připravit snídani. To bylo pravidlo v naší rodině, kdo vstane první, připravuje ji. Po snídani jsme vyrazili do královského paláce. Vešli jsme do sálu, kde probíhalo pasování, už tu čekalo hodně dalších rodičů i budoucích válečníků a stále přicházeli další a další. *Tudůůů, tudůůů* Zazněli famfáry. Všichni zpozorněli. Král vešel do sálu spolu se svým doprovodem, královnou, několika rytíři a princeznou. Král byl vysoký, měl černé vlasy a plnovous, ale přitom vypadal mladě. Královna dlouhé hnědé vlasy, drobnější postavu a milý obličej. Princezna měla blonďaté vlasy s nádechem do růžova rozpuštěné na ramena, drobnou postavu po královně a hnědé oči. Prošli po koberci až na konec místnosti na "pódium" a princezna s královnou se posadili do připravených židlí.

Začala se mě zmocňovat panika. "Co když to bude jako v tom snu?" Mezi tím úspěšní absolventi zkoušky vyšli ven a čekali až rytíř začne číst jejich jména. Přečetl první a první budoucí rytíř vešel. S dalšími jmény jsem byl nervóznější a nervóznější. Právě po koberci šel Ken Burel. Přišel před krále, uklonil se a poklekl.
"Vida, mladý Burel, popravdě jsi mě velmi zklamal a správně by ses rytířem ani stát neměl za to, co jsi udělal. Ale každý si zaslouží druhou šanci. Tímto tě pasuji na rytíře."
Král sice budil náležitý respekt, ale zároveň to nebyl žádný tyran. Čtení jmen pokračovalo, až došlo na lidi, kteří zkoušku nedokončili včas. Podobně jako ve snu, někteří nakonec přece jen zkoušku hotovou neměli, jiní ano.

"Andrew Reels."
Srdce se mi rozbušilo. Prodral jsem se přes dav ke koberci uprostřed. Prošel jsem mezi rytíři, co stáli kolem, došel ke králi, uklonil se a poklekl.
Král: "Zkoušku jsi nesplnil včas. Ale také jsem se doslechl, proč. Poskytnout pomoc svému týmu, to se tak nějak očekává, i když je pravda, že někteří to porušují." Spražil pohledem Kena a několik dalších. "Ty jsi ale nepomohl jen člověku ze svého týmu, i někomu z jiného týmu a riskoval jsi při tom vlastní život."
Měl jsem pocit, že mi srdce vyskočí z krku.
"Proto....tě tímto pasuji na rytíře, věřím, že nezklameš."
V tu chvíli mi spadl obrovský kámen ze srdce. Celý dav začal tleskat a viděl jsem rodiče, jak se radují. Dokonce se mi zdálo, že se na mě princezna usmála. Zařadil jsem se mezi ostatní. Potom ještě následovalo několik lidí. Následoval ještě závěrečný proslov, kde král upozornil na večerní ples na počest nových rytířů. Potom se všichni rozešli.

Na ples jsem se těšil, byla to skvělá příležitost zapůsobit na holky tím, že už jsem rytíř. Takže jsem tam samozřejmě nemohl chybět. Když jsem dorazil, byl už v plném proudu. Všichni se bavili a tancovali, tak jsem se hned přidal. Následovala dámská volenka a princezna se zvedla také. A vypadalo to, že míří ke mně. "To se mi zase něco zdá?" Opravdu došla až ke mě a požádala mě svým milým hlasem o tanec.
"Smím prosit?"
"Samozřejmě, je mi ctí."
Moc jí to slušelo. Vlasy měla svázané do drdolu a na sobě měla krásné červené šaty zdobené stříbrem.

"Jak jsem si zasloužil takovou poctu princezno?"
"Líbilo se mi vaše nesobecké chování. Navíc to žádná čest není." Pronesla princezna a začervenala se.
Dál jsem se bavili a princezna se mnou protančila celý zbytek plesu. Všiml jsem si, jak se na mě závistivě dívá Ken. Náladu mi to ale nezkazilo a navíc, já se přece princezně nijak nevnucoval.

Ples skončil, rozloučil jsem se s princeznou a vydal jsem se temnou nocí domů.

Omlouvám se, že mi tak trvalo, než jsem se opět dostal k pokračování, ale jednoduše nebyl čas. Zahrnul jsem i lehký popis postav. :) Snad to moc nezkazil, popis mi moc nejde. Jenom jsem vás tím trochu ochudil o možnost představit si některé postavy podle vaší fantazie. :)

Unluck
Lv. 12
Lv. 12

Příspěvek od Unluck » sob 14. dub 2012 22:46:32

Ráno mě probudil nějaký hluk. Promnul jsem si oči a podíval se, co se děje. Venku před domem stál voják a bavil se s otcem. Rychle jsem se oblékl a vyšel ven. "Tady je." Pronesl otec.

Voják pozdravil a pokračoval: "Musíš se ihned hlásit v kasárnách, čeká tě nový úkol."
"O co jde?"
"To se dozvíš na místě a pospěš si, máš tam být co nejdřív."
"Konečně opravdový úkol." Pomyslel jsem si. Ani jsem nesnídal a hned jsem se vydal do městských kasáren najít velitele.

Velitel: "Zdravím tě, jsem rád, že jsi dorazil tak rychle. Budeš spolu s dalšími rytíři doprovázet princeznin kočár. Jede navštívit svého strýce do sousedního města. Támhle je velitel doprovodu." Ukázal na rytíře ve zlaté zbroji.
Nahlásil jsem se u velitele doprovodu. Mezi ostatními vojáky byl i Ken Burel. Jako obvykle na sobě nejdražší brnění, co jeho otec sehnal, aby se mohl vychloubat. Já měl jen obyčejné brnění, co mi dali v kasárnách. Ale na náladě mi to nijak neubralo. Byl jsem šťastný, že mám takové štěstí. První mise a hned doprovod princezny. Super. Vyrazili jsme ke královskému paláci. Princezna už čekala před vchodem. Princezně to slušelo jako vždy. Usmála se na mě. Nebo se mi to tak alespoň zdálo, nastoupila do kočáru a vyrazili jsme na cestu. Nejdříve jsme pomalu projížděli městem. Lidé radostně zdravili princeznu, protože ji měli, stejně jako zbytek královské rodiny, rádi. Když jsme se propletli z města ven, pokračovali jsme mezi poli a loukami směrem k lesu. Všude ještě ležel sníh a blýskal se, jak na něj dopadaly sluneční paprsky. Projeli jsme lesem, potom dalším, minuli jednu vesnici a další les. Přibližovalo se poledne a začalo se zatahovat. Brzy na to se začal z oblohy snášet další sníh. "Stát!" Poručil velitel.
Vojáci ihned zbystřili. Na cestě byly ve sněhu stopy kopyt.
"Kentauři nebo koně?" Ptali se vojáci.
Velitel: "Nevím, ale měli bychom být obezřetní. Pomalu půjdeme dál, dávejte pozor, může tu na nás někde čekat past."

Kočár se opět rozjel a my na koních kolem něj. Všichni oči na stopkách a nikdo nevydal ani hlásek. Já jsem jel nalevo od kočáru. *křup* Praskla větvička. *bum* Něco narazilo z druhé strany do kočáru. Princezna vyjekla. Na zem se se řinčením sesypal rytíř, kterého něco srazilo na kočár. "Kentauři!! Do zbraně!" Zařval velitel. Z lesa začali vybíhat další kentauři a kolem vypukla menší bitva.
"Zůstaňte tu princezno." Křikl jsem do kočáru. *šššš* jen tak tak jsem se vyhl meči. Ohnal jsem se a srazil kentaura k zemi. Další. Vytáhl jsem meč. *cink* Odkopl jsem ho a bodl. Kentaurů neubývalo. Běhali z lesa další a další. Hbitě jsem zvedl něčí meč na zemi. Moc jsem nestíhal sledovat. Ale všiml jsme si, že velitel vyslal jednoho vojáka pro pomoc. A odlákal pozornost kentaurů, aby měl volnou cestu. Někdo zakřičel. "Princezna" Blesklo mi hlavou. Otočil jsem se. Princezna vylezla z kočáru a běžel na ni kentaur. Na nic jsem nečekal. Bezmyšlenkovitě jsem se k ní rozeběhl. Skočil jsem. Odstrčil princeznu na stranu. A tvrdě dopadl na zem. Kentaur se rozplácl o kočár.

"Vem princeznu pryč!" Křičel velitel.
Vzal jsem princeznu za ruku a táhl ji pryč. Naříkala, ale utíkala tak rychle, jak mohla. Najednou upadla. Všiml jsem si krvavé stopy ve sněhu. "Ne, on ji zranil." Měla hlubokou ránu na noze.
"Musíte mi to odpustit princezno!"
Vzal jsme ji do náruče a utíkal dál. Ani jsem nevěděl, kam běžím. Jen jsem se chtěl ztratit kentaurům. Vojáci mi pomohli. Zabavili je. Utíkal jsem, co mi síly stačili. Nevím, jak dlouho. Už jsem neslyšel ani žádný hluk. "Princezno? Princezno!"
"Upadla do bezvědomí. Co teď? Musím tu ránu nečím obvázat." Strhl jsem z ramene plášť. Kus jsem utrhl jako obvaz. Zbytek jsem hodil na zem a opatrně na něj položil princeznu. Obvázal jsem ránu. Přistihl jsem se, že o ni mám vážně strach. Ale na to nebyl čas. Potřebuje co nejrychleji ošetřit od doktora. Rozhodl jsem se, že se rozhlédnu kolem. Burel běžel za námi, musí tu brzy být také. Vylezl jsem na velký kámen, abych se rozhlédl. "ááá" Zapotácel jsem se, když jsem si všiml, že na druhé straně balvanu je hluboká rokle. *křup* "To ne." Blesklo mi hlavou. Škubl jsem sebou a otočil hlavu. To jsem neměl. Uklouzla mi noha po sněhu na balvanu. Jen jsem zahlédl....veverku. A už jsem se kutálel dolů ze stráně. Hlavou jsem se praštil o první strom, který jsem cestou dolů potkal.

Sněhová vánice. Nějaká rozmazaná postava. Král mi právě předává vyznamenání za to, jak jsem splnil misi a zachránil princeznu. Rozrazí se dveře. Dovnitř vtrhnou kentauři. "To nééééé......."

"Klid." Pronesl někdo klidným hlasem.
V tom jsem si uvědomil, že už nejsem v lese, ale ležím v posteli a brnění už na sobě také nemám. Hlava mi třeštila, jako by po mě přeběhlo stádo rozzuřených býků. Otevřel jsem oči. Nakláněla se nade mnou nějaká rozmazaná postava. Chtěl jsem se zvednout. Postava mě ale rukou zatlačila zpět.
"Lež, musíš si odpočinout."
Podle hlasu to byl nějaký starší muž. Promnul jsem si oči, abych ho viděl. Opravdu to byl nějaký muž, ale neznal jsem ho. Měl krátké vousy, dlouhé černé vlasy a na sobě černý kabát a klobouk se širokou krempou.
"Ale já nemám čas odpočívat, princezna leží někde venku v lese a potřebuje pomoc!"
"Nekřič, neboj se, bude v pořádku. Nějaký rytíř ji našel a odvezl ji nejspíš do města."
V tu chvíli mi spadl kámen ze srdce. "A mě nehledal?"
"Ne."

Tak další pokračování. Chvíli mi trvalo si promyslet přesný průběh, tak mi to zase trvalo dlouho. Snažím se, ale ne vždycky je nápad a hlavně čas. :) Ať se líbí.

Unluck
Lv. 12
Lv. 12

Příspěvek od Unluck » pon 16. dub 2012 22:59:17

Opět jsem usnul. Probudil jsem se druhý den odpoledne. Pálilo mě na jazyku několik otázek na staříka.
"Jak se vlastně jmenujete a kdo jste?" Vypadlo ze mě bez přemýšlení hned, jak vstoupil do dvěří.

"Mé jméno ani to, kdo jsem není důležité. Důležité je, co tě mohu naučit. Všiml jsem si tvého brnění."
"Kde vlastně je?" Přerušil jsem staříka.
Stařík ukázal do rohu, bylo pěkně pomačkané od mého pádu.
"Myslím, že někdo, kdo tak nebojácně někoho chrání by si zasloužil lepší a ne takový neohrabaný kus kovu. A meč také. Tenhle je celkem těžký. Navíc mu tvoje nehoda neprospěla, vidíš?"
A ukazoval na prasklinu napříč ostřím.
"Mohl bych ti trochu pomoct."
"Moc si toho vážím, ale nemůžu čekat, musím zpět do města. Stejně bych vám to neměl čím oplatit."
"Všechno není jen o penězích chlapče. Ale dobrá, jak myslíš, nutit tě nebudu."
"Nezlobte se, nechtěl jsem...."
"Nevadí, neomlouvej se."

Rozloučil jsem se se staříkem a vydal se na cestu do Divinity's Reach. Koně jsem ssebou neměl, moc dobře se mi v pochroumaném brnění také nešlo. Trvalo mi 3 dny než jsem se dostal k městu. Nejdříve jsem chtěl zamířit domů. Vydal jsem se podél lesa. Zaslechl jsem nějaké hlasy. Ze zvyku posledních dní, kdy jsem nocoval v lese jsem se ihned zastavil a nehybně poslouchal. Oba hlasy mi přišli známé. "Princezna? a ten druhý?"

"Bylo jich tam spousta, stále vybíhali z lesa další a další...."
"Burel!"
Sice mi vždy říkali, že se to nemá, ale schoval jsem se do křoví a poslouchal dál. Zajímalo mě, o co jde. Chvíli jsem poslouchal a začal jsem mít čím dál větší vztek. "Vždyť se chlubí, že zachránil princeznu a přitom jsem ji odnesl já! Zmetek!" Zůstal jsem jako strnulý. Ken s princeznou šli dál po cestě. Stále jsem nemohl uvěřit tomu, co Ken udělal, že je podrazák se vědělo, ale že udělá až takovou špinavost. To už je i na něj moc. Uvědomil jsem si, že už poodešli moc daleko a nevím, čím se chlubí dál, ale ani mě to moc nezajímalo. Rozhodl jsem se počkat, až princezna odejde a jít se ho na to zeptat sám.

Vtom jsem ztuhl znovu. "Princezna ho políbila?!!" Projel mnou mix smutku a vzteku. Otočil jsem se a bezmyšlenkovitě praštil rukou do stromu. Že jsem to neměl dělat jsem si uvědomil o chvíli později, když rukavice zařinčela o strom a rukou mi projela bolest. Když jsem se opět otočil zpět, princezna byla pryč a stál tam jen Ken a díval se mým směrem. Vyšel jsem z křoví a zamířil k němu. Beze slova stál a čekal.
"Jak si dovoluješ chlubit se něčím, co jsi nedokázal ty?!"
"Úplně jednoduše, princezna si nic nepamatuje, kromě toho, že ji někdo odnesl, tak proč toho nevyužít? A ty mi v tom nezabráníš chudáku. Podívej se na sebe, syn kováře a chodí v takovém brnění." Odpověděl pobaveným hlasem a začal se smát. Při tom do mě strčil.
To neměl dělat. Ne když jsem naštvaný. Na nic jsem nečekal a dostal ránu, až upadl na zem.
Vyplivl písek. Vyhoupl se na nohy a vytasil na mě meč.
"To snad nemyslíš vážně?!" Zařval jsem a vytáhl meč také.
"Tak se ukaž!" A udělal výpad. Ten jsem odrazil a ohnal jsem se po něm také. Uhnul. Další výpad. Tentokrát jsem se vyhnul já a odkopl ho. Další švih. *vššššš* zasvištěl mi jeho meč těsně nad hlavou. Souboj byl stále vzteklejší a vzteklejší. Znovu jsem ho kopl až se zastavil zády o strom. Hned na to jsem bodl mečem. Uskočil stranou. Meč se mi zasekl ve stromě. Snažil jsem se ho vytrhnout. *cink*. Nakopl mě z boku až jsem upadl. A co hůř, zůstal mi v ruce meč. Bohužel ne celý. Projevila se prasklina. Vykopl mi zbytek meče z ruky a namířil svůj na mě. Porazil mě, ležel jsem na zemi beze zbraně.

"Ty jsi nula, nikdy nebudeš žádný rytíř. Nikdy nebudeš mít princeznu, jsi jenom chudák." Schoval meč, otočil se a odešel.
Cloumal se mnou vztek, už mi bylo jasné, že domů zatím nepůjdu. Sebral jsem se a zamířil pryč od města k mému cíli.

Tak jsem se překonal a kousek jsem napsal už dnes. :D

Unluck
Lv. 12
Lv. 12

Příspěvek od Unluck » stř 18. dub 2012 20:28:18

Zkuste si třeba na Google zadat název města a už nespekulujte. ;)

Tady je můj nákres. Omlouvám se za kvalitu, skener slabý čáry líp nepobral. Jinak to vypadá o dost líp. Zítra koupím baterky do foťáku a zkusím to foťákem, jestli to bude lepší.

Obrázek

Unluck
Lv. 12
Lv. 12

Příspěvek od Unluck » čtv 19. dub 2012 23:01:28

Dokonce jsem měl takový vztek, že mě i všechno přestalo bolet. Přišel jsem o meč a brnění jsem hodil do první díry, kterou jsem cestou potkal. Stejně bylo rozbité. Mířil jsem zpět ke staříkovi. Určitě se kromě výroby zbraní a brnění musel vyznat i v boji. Mohl by mi pomoct s výcvikem.

Ken byl vždy lepší než já. Už když jsme byli malí, tak mě skoro ve všem porazil. A když jsem na sobě tvrdě pracoval a chtěl odvetu, už nešel. Dělal mi to naschvál. A co se týče boje, v tom je lepší od malička. Možná to bylo tím, že otec byl kovář a při boji spoléhal na hrubou sílu. Jenže já ještě nejsem hora svalů a nemám tolik síly. Musím se na to staříka zeptat.

Hlavou se mi honilo tolik myšlenek. Rozběhl jsem se, abych byl u staříka co nejrychleji. Po pár minutách vztek trochu opadl a dostavila se únava. Teď se mi vyplácí, že jsem na sobě tvrdě dřel. Musím jít dál, i kdy to mělo být to poslední, co udělám. Plahočil jsem se ještě několik hodin. Už mi začala být i hrozná zima. Boty mi promočil sníh a mrzly mi nohy. "Konečně." Už jsem byl skoro na místě. "Už musím někde vidět staříkův dům." Ale dům nikde. Začal jsem mít trochu strach. Prohledal jsem okolí, nikde nic. Stopy už asi zavál sníh. Bylo mi jasné, že se musím co nejdřív někam schovat, jinak zmrznu. Vydal jsem se k nejbližší vesničce, co jsem cestou potkal. *křup, křup* Najednou zachroupal sníh. Z lesa kolem vystoupilo osm ozbrojených lidí. Byli oblečeni v kabátech ze zbytků kůže a všichni měli plnovousy. "Banditi, to mi ještě scházelo."
"Peníze nebo život?!" Zaburácel největší z nich.
"Nic ssebou nemám."
"Lžeš! Prohledat!"
"Nesahejte na mě!"
Jeden mě chytil za ruku. Odstrčil jsem ho. Opět na mě namířili meče.
"Klid. Mohl bys přijít k úrazu." Zaskřehotal bandita stojící vedle mě a všichni se hlasitě rozesmáli.

Rychle jsem se snažil vymyslet, jak z toho ven. Řešení ale přišlo samo. *ššššš* Zasvištěl šíp a jeden bandita se skácel k zemi. *ššššš* A další. Zbytek se zděšeně rozhlížel kolem. Zasvištěl další šíp a třetí bandita se složil do sněhu. Dál už banditi na nic nečekali. "Všichni pryč!" Zavelel ten velký. Ale to ani nemusel. Všichni běželi, co jim nohy stačili. Stál jsem uprostřed cesty a čekal, co bude dál. Skrz křový se prodral nějaký muž. K mé velké úlevě to byl... "Stařík."
"Rád tě zase vidím, neměl by ses tu potulovat beze zbraně. Ale to teď nebudeme probírat. Pojď, určitě je ti zima."

Cestou do staříkova domu jsem mu vysvětlil, co se stalo.
"Takže on si přivlastnil tvé zásluhy? To není zrovna rytířské chování. A proč jsi se sem vlastně vrátil?"
"Říkal jste, že mi můžete pomoct se zbraní a brněním."
"Ano."
"A pomůžete mi? Prosím."
"Tobě rád. Ale myslím, že máš na srdci ještě něco. Mluv dál."
"Když rozumíte zbraním, předpokládám, že umíte i nějaký styl boje."
"Je to možné."
"A mohl byste mě něco naučit?"
"Pod jednou podmínkou."
"Udělám, co bude v mých silách."
"Neboj se." Odpověděl stařík a rozesmál se. "Mám s královstvím tak trochu napjaté vztahy, proto tě žádám, aby ses o mě nikomu nezmiňoval."

"To nebude problém mistře."
"Mistře, to zní dobře. Takže domluveno."
"A co proti vám vlastně království má mistře?"
"Na tom nezáleží, možná ti to povím, časem, ale teď ne."
"Dobře. A kdy začneme s tréningem?"
"Nespěchej tolik, ze všeho nejdřív se zahřej, potom se podíváme na tvou výzbroj."

Unluck
Lv. 12
Lv. 12

Příspěvek od Unluck » pát 27. dub 2012 22:30:49

Oheň v krbu vesele praskal, zaposlouchal jsem se do něj a za chvíli jsem spal. Ráno mě probudilo řinčení kovadliny, pro mě jako pro syna kováře známý zvuk. Posadil jsem se, promnul si oči. Podíval jsem se z okna, venku opět sněžilo. Vstal jsem z postele a vešel venkem do kovářské dílny.

"Dobré ráno." Pozdravil jsem mistra.
"Dobré." Odvětil.
"Co vyrábíte mistře?"
"Tvůj nový meč, než se nasnídáš, bude hotov."
Nechtěl jsem mistra rušit při práci, tak jsem se odebral opět do domu na snídani. Uvnitř jsem se rozhlížel kolem. Byl to spíše jednoduše zařízený srub. Ale i tak tu nechybělo nic podstatného a bylo tu útulně. Pomáhal tomu také krb a před ním na podlaze ovčí kůže. Otevřely se dveře. Otočil jsem se. Vešel mistr.

"Meč je hotový, pokud už ses nasnídal, tak bys ho mohl jít vyzkoušet."
"Vyzkoušet? Kam?"
"Nech se překvapit."
Rychle jsem dojedl a mohli jsme jít. Mistr mě odvedl kousek od domu. Docela mě překvapilo, že za domem bylo něco jako výcvikové hřiště na akademii. Terče pro luk, cvičné figuríny a podobně. Nedočkavě jsem čekal, až mi mistr ukáže můj nový meč. Sundal ze zad kožený obal a vyndal meč. Úžasem jsem zkameněl. Byl úplně jiný než jiné meče, nic podobného jsem ještě neviděl. Podal mi ho. Byl lehký. Hodně lehký. A perfektně vyvážený. Mistrovské dílo, přesně jak se na mistra patří. Hned jsem si ho zkusil na figuríně.

"Hmm...., takhle by to nešlo, musím tě sním naučit zacházet. Zdokonalíme tvé bojové umění."
Zbytek dne jsem za jeho dozoru pilně cvičil. A to následovalo i další den a další a další. Den za dnem bylo vidět, jak se stále víc zdokonaluji. Tréning mě bavil, ale musel jsem se vydat domů, dát rodičům vědět, že mě nezabili kentauři. To by nepřežili, nejdřív sestra a teď já. Řekl jsem to mistrovi. Souhlasil, že bude nejlepší, když se ukážu osobně. Vydal jsem se tedy na cestu, mistr mi půjčil koně. Vyrazil jsem ráno a večer už jsem viděl městské hradby. Cestou jsem si vše promyslel. Asi bude nejlepší, když o tom, že žiji budou vědět jen rodiče. A Ken. Zašklebil jsem se, když jsem si na toho mizeru vzpomněl. Ale ten to nikomu neřekne, protože jemu se to takhle hodí. Musím nejdřív vymyslet, jak to udělat, aby se všichni dozvěděli, že Ken je podvodník. Když bych s tím přišel jen tak, nebude mi nikdo věřit. Zatím mi asi zbývá jen doufat, že se princezně vrátí paměť. V tu chvíli mě zase popadl vztek, když jsem si vzpomněl, jak ji Ken políbil.

Koně jsem uvázal u stromu v lese a vydal se dál pěšky, abych se mohl maskovat. Kolem lesa šla zrovna hlídka. Rychle a nehlučně jsem se sklouzl za strom. *chroup, chroup* Zakřupal sníh. Srdce se mi rozbušilo. Hlídka zpozorněla a přestala se mezi sebou bavit. "je tam někdo?" Zaburácel jeden z vojáků.
Krčil jsem se za stromem a doufal.
"Asi jen nějaké zvíře, jdeme dál." Pronesl voják.
Hlídka si začala opět povídat a pokračovali dál. Vstal jsem, rychle přeběhl louku a skočil do stružky mezi další loukou. Rozhlédl jsem se kolem. Nikde nikdo. Opět jsem popoběhl až k našemu domu. V dílně hořela výheň. Otec asi něco kove. Potichu jsem otevřel dveře. Můj odhad byl správný. Zaklepal jsem na dveře, abych ho nevyděsil.

"Chlapče." Odhodil kladivo a vydal se ke mě."
"Potichu."
"Tak ty žiješ."
"Ano, žiju."
"A co se stalo?"
"Všechno ti povím, pojďme dovnitř do domu."
Doma jsem o všem řekl rodičům. Byli rádi, že mě vidí a že mě baví výcvik od mistra. Řešili jsme to všechno dlouho do noci. Vzpomněl jsem si na koně. Ještě jsme se dohodli na tom, aby nikomu neříkali, že jsem naživu, rozloučil jsem se a vydal se opět na cestu. Přeběhl jsem první louku, ve strouze jsem se rozhlédl. Přeběhl druhou louku. Potom už jsem se hnal lesem. Kůň vzorně čekal.
"Promiň, že mi to tak trvalo."
Kůň jen vesele zařechtal, asi byl rád, že už jsem u něj. Nasedl jsem a vyrazil zpět k mistrovi.

Unluck
Lv. 12
Lv. 12

Příspěvek od Unluck » čtv 03. kvě 2012 20:51:37

Vrátil jsem se k mistrovi a dál jsem pilně cvičil. A to nejen fyzičku, ale také různé techniky boje o kterých jsem neměl dříve ani tušení, že existují. Rodiče mi obden posílaly zprávy, co se děje doma, abych měl stále přehled. Výcvik byl tvrdý, ale moc mi to nevadilo, naopak, aspoň mě přivedl na jiné myšlenky. O sestře jsem od doby, co ji před několika měsíci odvlekli kentauři, Ken se chlubil mými zásluhami. "Může být hůř?" To jsem neměl říkat, brzy se totiž ukázalo, že hůř být může.

Ráno jsem cvičil jako vždy, když dusot a křupání sněhu. Otočil jsem se. Posel. Nese zprávu z domova. Posel mi předal dopis a zase jel zpět do Divinity's Reach. Přelomil jsem pečeť, vytáhl dopis a začal číst.

"Ahoj synku,
musíme ti sdělit špatnou novinu. Král chystá svatbu princezny a Kena Burela. Prý za to, že ji zachránil si zaslouží její ruku. Myslíme, že ostatní věci, co se včera udály tě po tomhle zajímat nebudou. Ještě možná to, že se bude konat rytířský turnaj.

S pozdravem, tvoji milující rodiče."

Mistr to asi poznal na mém výrazu.
"Něco se děje chlapče?"
"Princezna si bude brát Kena Burela."
"Hmm, král byl vždy hodný a uměl se odměnit."
"Ale vždyť Ken se chlubí cizím peřím!"
"Já vím, ale neboj, něco vymyslím. Víš co, jdu se projít, líp se mi tak myslí. Ty si zatím odpočiň."

Otočil se a odešel. Stále jsem stál jako zkamenělý a začínal se mnou opět cloumat vztek. Měl jsem chuť dělat všechno možné, jen ne odpočívat. Vzal jsem meč a začal mlátit do cvičných figurín až létaly třísky. Než se mistr vrátil, tak z několika kromě těch třísek nezbylo nic.

"Klid, už jsem vymyslel řešení chlapče." Prohlásil mistr a šibalsky se usmál. "Takže princezna trpí dočasnou ztrátou paměti?"
"Asi ano mistře."
"Potřebuje něco, co jí přinutí si vzpomenout. ..."
"Ale co jak? Skočil jsem mistrovi do řeči.
"Klid, vše ti prozradím. Kdo vyhraje rytířský turnaj, ten má přece tu čest, dostat osobně od princezny růži a svou výhru v podobě zlaťáků."
"Ano, alespoň to tak bývalo."
"A při tom ji přece vítěz políbí ruku."
"Takže až se ji dotknu, tak si vzpomene?"
"Snad ano, nemohu ti to zaručit, ale za pokus by to přece stálo. Ovšem nejdříve musíš vyhrát ten turnaj."
"Myslím, že to zvládnu, přece jen jste mě naučil spoustu věcí a mám ten nový meč."
"Nebuď tak hr, nezapomeň, že nemáš brnění. Tedy, máš, ale dost poničené. Navíc by tě v něm každý poznal."
"To je pravda." Odvětil jsem smutně.
"Nic se neboj, turnaj je pozítří, tak se do toho zítra pustíme. Naučil jsem tě jiný styl boje, myslím, že v těžkém brnění by to nešlo. Mám pro to speciální materiál. Když mi pomůžeš, jsem si jistý, že vyrobíme skvělé brnění."

Souhlasil jsem a poprvé za poslední měsíc jsem se měl opět na co těšit. Navíc zase zasvítila jiskřička naděje, že se pro mě něco zlepší.

Díky za pochvaly. Jen mě nepřechvalte. Všeho moc škodí. ;)

Příjemné počtení.

Odpovědět

• You do not have permission to post in chat.
@ ChunjoKing « pát 11:24 am »
@Mionix,  veľa premýšľania, ale pre istotu tak spravím. Ďakujem za odpoveď:)
@ Mionix « pát 10:58 am »
@ChunjoKing,  ozdobte je nyní a máte po starostech.
@ 07lukasek071 « pát 10:27 am »
silouette
@ ChunjoKing « pát 9:35 am »
daju sa dorty ozdobit aj po evente, prosim vas?
@ Suko201 « čtv 9:40 pm »
A mohli by to udělat třeba jako premka. Že bys mohl mít ten offline stánek na měsíc za třeba 200-300sd, vedení by vydělalo a lidi by byli spokojeni, že prodali pvm či pvp po roce :D
@ Suko201 « čtv 9:38 pm »
Pokud chcete offline stánky, tak na to jít lépe než finančně přes elektriku, například, že v offline stáncích nebude spotřebak, ale jen pvm a pvp hadry, či eliky max. To si myslím, že by šlo.
@ Suko201 « čtv 9:36 pm »
ChunjoKing píše:
Suko201 píše:
jsemlamka33 píše: Dobrý den. Vím,že se vám do toho asi pouštět nechce ale nebylo by od věci se na jednu věc zaměřit?. :)) Offline stánky? Já jen,že by to ocenil uplně každý hráč už jen kvůli učtu za elektřinu a v dnešní době je to fakt znát navíc i zbytečné opotřebení počítače. :) Je to jen návrh ale každý hráč by to ocenil :)) a zase takový problém to udělat nemůže být.
a docela by mě zajímalo, kolik teda platíš za elektriku, já mam herní pc, který při největší zátěži bere cca 145W a mam ho zapnutý denně klidně 7h a při plné zátěži 3-5h, víkend i klidně 10-12h s tím,že na plný výkon cca 7-8h výkon + jiné spotřebiče atd a měsíčně mám zálohy 420kč a nedoplácím nikdy nic :-)
veď si napísal, že ti herný PC pri najväčšej záťaži žere 145W, tak ja moc nerozumiem teraz
jo moje chyba, já myslel grafiku, nečekal sem, že zbytek bere kolem 40-50w dalších. Každopádně nové grafiky 40tky ti berou jen kolem 100w a to jsou 8gb, co zvládají full HD :-) takže nemusí to brát tolik, pokud nemáš 90tky verzi, tam už je to jiná, ale reálně ruku na srdce. Na ekuře takovou grafiku má tak 10% lidi, možná ani to ne. Takže ikdyby mu to bralo mnohem víc než mě, třebas 300,tak určitě měsíčně nedá za elektriku víc jak litr a co je litr v dnešní době? Za mě furt levná částka za elektriku.
@ ChunjoKing « čtv 9:14 pm »
Suko201 píše:
jsemlamka33 píše: Dobrý den. Vím,že se vám do toho asi pouštět nechce ale nebylo by od věci se na jednu věc zaměřit?. :)) Offline stánky? Já jen,že by to ocenil uplně každý hráč už jen kvůli učtu za elektřinu a v dnešní době je to fakt znát navíc i zbytečné opotřebení počítače. :) Je to jen návrh ale každý hráč by to ocenil :)) a zase takový problém to udělat nemůže být.
a docela by mě zajímalo, kolik teda platíš za elektriku, já mam herní pc, který při největší zátěži bere cca 145W a mam ho zapnutý denně klidně 7h a při plné zátěži 3-5h, víkend i klidně 10-12h s tím,že na plný výkon cca 7-8h výkon + jiné spotřebiče atd a měsíčně mám zálohy 420kč a nedoplácím nikdy nic :-)
veď si napísal, že ti herný PC pri najväčšej záťaži žere 145W, tak ja moc nerozumiem teraz
@ Suko201 « čtv 8:22 pm »
ChunjoKing píše: @Suko201,  150 watov mi žere notebook, tak to nemáš moc herný PC :D na stánky je si dobre kúpiť starší ntb/low PC
nevím no, moje grafika žere víc než 40tky od nvidie a to asi o 1/3, takže nesmysl co píšeš dle mě :D
@ ChunjoKing « čtv 7:47 pm »
@Suko201,  150 watov mi žere notebook, tak to nemáš moc herný PC :D na stánky je si dobre kúpiť starší ntb/low PC
@ Cassper17 « čtv 7:05 pm »
Proism date men medailon na samnaku Tingra dekuji
@ Tomori « čtv 6:43 pm »
libast píše: někde sem čet že při piňatě bude bloknuto PvP a je vydět že nic
Dobrý den, PVP zóna kolem piňat je. Včera se to kontrolovalo skrze námitku jednoho hráče :hello:
@ Suko201 « čtv 6:40 pm »
@ libast « čtv 6:39 pm »
někde sem čet že při piňatě bude bloknuto PvP a je vydět že nic
@ Suko201 « čtv 6:37 pm »
vedení už několkrát řeklo, že offline stánky nechce kvůli ekonomice, takže bohužel.
@ Relly « čtv 6:03 pm »
@jsemlamka33, Problém technický to určitě není. Ale ekonomicky, to už ano. Například co se spotřebáků týče, to by šlo rapidně dolů atp. Osobně třeba offline stánky tu vůbec nechci.
@ Grout « čtv 5:43 pm »
Jako ty ceny energií, to je hnus, pak si člověk fakt rozmýšlí jestli má ten stánek dělat nebo počká až stánku bude mít 10, aby se mu to "vyplatilo" :D
@ jsemlamka33 « čtv 5:38 pm »
Dobrý den. Vím,že se vám do toho asi pouštět nechce ale nebylo by od věci se na jednu věc zaměřit?. :)) Offline stánky? Já jen,že by to ocenil uplně každý hráč už jen kvůli učtu za elektřinu a v dnešní době je to fakt znát navíc i zbytečné opotřebení počítače. :) Je to jen návrh ale každý hráč by to ocenil :)) a zase takový problém to udělat nemůže být.
@ SELDA « čtv 5:34 pm »
Malé války
@ Revus « čtv 5:21 pm »
čus, nevíte o někom kdo kupuje chitin?
@ Fogru « čtv 5:20 pm »
jogurd007 píše: Čus. Za složení slov dostanu jaký kus talismanu? Univerzální a nebo jednu jakoukoliv část. Díky
Uni
@ jogurd007 « čtv 5:16 pm »
Čus. Za složení slov dostanu jaký kus talismanu? Univerzální a nebo jednu jakoukoliv část. Díky
@ Suko201 « čtv 5:05 pm »
A budou ve statistikách na webu ukazány i záznamy, kolik těch asistů padlo?
@ Suko201 « čtv 5:05 pm »
Chtěl bych ocenit přidání možnosti získat CB za asistkill. Hodněkrát se i mě stalo, že sem dal za nechutnost a zbylo klidně 2k a neměl sem nic, takže super. To abych si zase koupil pvp :-)
@ LazyMole « čtv 1:42 pm »
nechcete dát prosím nějakej nerf těm ledovým golemům v arénce..? :D se skupinou jsme vyčistili každou vlnu pomalu do 10-15s ale na golemech nedostatek dmg... :D celkem masakr co oni snesou
@ Makarov « čtv 1:17 pm »
Jako myslím, že to "oživí" velké války ...... :-)
@ Vydesenej « čtv 12:50 pm »
To bych asi taky tvrdil kdybych byl v týmu :D až čas ukáže
@ Narsi « čtv 12:37 pm »
Zdravím. Střední války rušit nebudeme. Máme velký zájem na tom, aby se tyto dvě kategorie nadále rozvíjely ke spokojenosti hráčů. Čeká nás teď pár kroků, jak toho docílit a budeme rádi, když se do vývoje zapojí pvp komunita.
@ Vydesenej « čtv 12:29 pm »
Otázka je jestli vůbec má smysl dělat něco do střední. Když by se stalo že do velké nebudou chodit lidi tak někdo zabrečí a zruší se i střední :D :D aby jsme ty lidi prostě přinutili za každou cenu
@ suja97 « čtv 12:28 pm »
Až na to zrušení malé války pro mě jako rekreačního hráče po dlouhé době dobrý a smysluplný update. (y)
@ suja97 « čtv 12:27 pm »
Grout píše: tam se presunou ty s generacema ne? :D A ve středních budou mít šanci i noví hráči.. jsem pochopil
Amen. Chudák Fogru musel dělat 12 generací aby ve střední dával aspoň 200cb a ted mu to zruší :(
@ suja97 « čtv 12:26 pm »
Makarov píše:
tzn ti, co si pracně udělali gen a schopnosti, dělali to kvuli středni valce zbytečněě
však si s tím mužou chodit do velké, Saggi stejně psal že je zajímá jen velká válka a střední a malou dělali jen jako ,,přípravku,,
@ Grout « čtv 12:15 pm »
tam se presunou ty s generacema ne? :D A ve středních budou mít šanci i noví hráči.. jsem pochopil
@ Vydesenej « čtv 12:14 pm »
Rozhodli jsme se zrušit malé války, protože jsou dlouhodobě mimo zájem :D tak doufám že se zruší i velké, když jsou dalo by se říct také už dlouhodobě mimo zájem
@ Makarov « čtv 12:07 pm »
tzn ti, co si pracně udělali gen a schopnosti, dělali to kvuli středni valce zbytečněě
@ Grout « čtv 12:00 pm »
Makarov píše: chtělo by to do IS přidat "vyhledávání" :D
naprostý souhlas!
@ Makarov « čtv 10:36 am »
chtělo by to do IS přidat "vyhledávání" :D
@ Cassper17 « čtv 10:08 am »
Tingra 15
@ ChunjoKing « čtv 6:13 am »
@Revus,  mne tiež kamarát hovoril, že jeho známemu padla v ľadovej zemi. Alebo som počul aj to, že niekomu padla v 2. meste
@ Uncut69 « stř 11:33 pm »
mě padla wifi na ox je možný že dostanu amulet do IS skladu? děkují.
@ Revus « stř 10:42 pm »
Jsem dostal info že ta jedna co má padat v ohnivce dokonce padla i jinde
@ noxforko « stř 10:41 pm »
ahoj, nebyla by možnost udělat ještě poslední OX v sobotu? když probíhá event až do noci ze 6. 7. ?
@ Revus « stř 10:10 pm »
Nekdo treba dostane i za min slov. treba za 30 :D I kdyz to asi ne. ale u kazdyho to je prej jinak. Nahodně.
@ Revus « stř 10:08 pm »
Jeden je z ohnivky, druhy OX, treti forum, 4 bud dort ( už nejde péct) nebo stránky knih, nebo zničení 30 pinat, nebo poskladaní slov 45-60 ( každý to má jinak). a myslím že team přidal i nějaký další možnosti. kdo ví
@ Ezzo95 « stř 10:02 pm »
respektive vim ze jde jeste z ohnivky a jeden za stranky.. ale ten ctvrty?
@ Ezzo95 « stř 10:02 pm »
Ahoj. mam cast amuletu za ox .. daji se nejak ziskat jeste ty zbyle tri?
@ Relly « stř 9:53 pm »
@Azi123,   Na stránkách ekury...herní účet - support. Taky jdu toho Taymena nahlásit. Si dovolil moc.
@ diver « stř 9:46 pm »
@silouette,  Bylo pár dnů zpět řečeno, že hráč musí dojít k 20. otázce, aby dostal amulet
@ Cassper17 « stř 9:40 pm »
Tingra 15
@ silouette « stř 9:38 pm »
Dobrý den, byl jsem na OX - odpověděl jsem sice špatně ale amulet jsem nedostal. Říkali jste, že je potřeba se zúčastnit. Dostanu amulet? Díky za info
@ Azi123 « stř 9:36 pm »
Ahoj, prosím, kde se píše ticket? děkuju :)
@ beautyy « stř 8:49 pm »
Jinno
@ Uncut69 « stř 8:19 pm »
Ahoj chci se zeptat zda půjde udělat černá puma i po skončení eventu ?
@ Revus « stř 4:31 pm »
Dík
@ Tomori « stř 4:28 pm »
Revus píše: Ahoj,chci se zeptat, je nějaký minimální level na OX? Potřebuju dílek na pumu ale nemam žadnej velkej level. jen dropa 40
Dobrý den, hráč musí mít minimálně lvl 50
@ Revus « stř 4:24 pm »
Ahoj,chci se zeptat, je nějaký minimální level na OX? Potřebuju dílek na pumu ale nemam žadnej velkej level. jen dropa 40
@ Tomori « stř 1:44 pm »
Dobrý den, bylo předáno dalších 30 dílků amuletu. :hello:
@ Relly « stř 1:29 pm »
@noxforko,  A v čem, když byly 4 ox ? A to i o víkendech.
@ Nonepovideeej « stř 12:10 pm »
Tohle ale nebyla jediná OX, celkově byly 4

Who is chatting