Ahoj, technicky ne zrovna dobře proveditelné, protože jsou pokud je mi známo pouze dvě možnosti:
- Buď ty řády pouze odebraly, což by způsobilo zmatek a spousta vychytrálků by toho jistě začala využívat k podvedení ostatních (nejmenší jednotka by byla 1 Yang)
- Nebo by se řády odebraly, ale opticky by se za každou částku doplnily tři nuly (takže nejmenší jednotka by byla 1000 Yang).
Tak, nebo tak, by to ale znamenalo předělat ceny u všech NPC ve městě i mimo něj, upravit spoustu skriptů (kovář, sura v údolí, bedničky, questy z knih, obchodní okénko) a taky spoustu údajů v databázi (prodejní a kupní ceny předmětů, yangy z potvor a meteorů, ...) - a byla by tam obrovská šance, že se na něco zapomene - no a znáte zdejší komunitu - první, co by je napadlo, je jak toho zneužít

. (
EDIT: Sabousek mě předběhla

)
Je pravda, že podobný krok se používá při destabilizované ekonomice, ale já si nemyslím, že by ta inflace tady byla neudržitelná. Tým má v ruce spoustu mnohem šetrnějších možností, od úpravy cen NPC/přidání předmětů do obchodu, až po úpravy dropu a itemů potřebných pro vylepšování, nebo znovuzavedení toho systému "kontroly počtu předmětů v oběhu). Tvůj návrh bych tak vzhledem k výše zmíněným problémům bral až jako poslední možnost. Přiznávám se, že se mě problém se stánkováním netýká, protože obchoduji pouze přímo, nebo na fóru, takže lze použít šeky.
Abych jen nekritizoval, tady je můj návrh, jak vyřešit ty stánky: Taky by to vyžadovalo trošku programování, ale myslím, že by to stálo za to. Návrh spočívá v tom, že do stánku by šly dát předměty za libovolnou cenu, ale pokud by si jakýkoli předmět někdo koupil, nedošlo by k přičtení částky na účet, ale na místě, kde ten předmět v inventáři byl, by se objevil šek s danou hodnotou (mohlo by to být od určité ceny, ať tam nejsou šeky na 10k). A u šeků by se zároveň vytvořil jakýsi "blok", aby nemohla být překročena ta částka 2kkk, systém by to prostě nepovolil (možná už to tam je). Co vy na to?
D3NJIs: Jestli jsi přišel na něco převratného, tak myslím že je pravý čas to uveřejnit. Saggi tu několikrát psal, že 2kk změnit nejde, protože nejvyšší možné posílané číslo je 2^32 (což je 2kkk + i -). Takže jediná možná úprava by byla asi v síťovém kódu, nebo tu jednu operaci rozdělit na víc. Ale pochybuji, že do téhle části serveru má přístup někdo jiný krom Ymiru.
EDIT: V anketě jsem hlasoval
NEvadilo, k návrhu
PROTI.