forumman - ono se to nestane proto, že to řekl ElectriX - ono se to stane prostě proto, že trh je soběstačný a poradí si sám a není třeba do něj extra zasahovat. Menší regulace ano - ale omezeně a v rámci dropu, protože cenu si zase určí trh (nakupující a prodávající).
Osobně nefandím žádné cenové předpovědi jakéhokoliv předmětu. Prostě proto, že TEĎ je ten předmět ve hře a cena odpovídá jeho SOUČASTNÉ poptávce (popř. nákladům na jeho výrobu) - a zároveň na další mapě už nemusí být ten samý předmět potřeba vůbec a zase jeho cena bude odpovídat poptávce (spíš ne-poptávce).
Příklad: Rybí kůstky - součastná cena (tuším 1kk) odpovídá poptávce = jsou potřeba maximálně na výrobu jednoho levelu (7-8) u základních věcí. Teď kdyby GM přidali do zlepšování Dračích věcí jeden nebo víc levelů, kde by bylo potřeba 1-2-5 kusů Rybích kůstek, tak.... cena? Možná pak budou ještě dražší než součastné perly.
A nebo taky ne. Vědět na 100%, že cena určitého předmětu půjde nahoru nebo dolů, tak nevydělávám dropem ale předzásobuju se věcmi a následným prodejem.
Proto ani nejde konkrétně poradit malému levelu, na kterém předmětu se bude vydělávat a kolik. Tohle je strategie a na tu si musí každý přijít sám, rozhlídnout se a ohodnotit, co mu ponese víc.
A budoucnost cen? Mě se líbí vize od ElectriXe - pokud budeme nosit menší částky ze Swampu, budeme si moct dovolit nakupovat míň věcí. Dál, buď ty potřebné věci začneme sami dropit/vyrábět a součastně - po určitém čase - se trh sám přizpůsobí a upraví ceny tak, aby se věci zase stali prodejnými.
Souhlasím s tebou, že nejde udělat změnu, která by byla hodnocená kladně všemi skupinami hráčů. Ale asi se něco stalo, co donutilo Saggiho k tak razantnímu kroku. Rozhodit si hráče je to poslední na co GM myslí - ale něco převážilo i na touhle skutečností.
Můžeme vymýšlet "hypotézy", co a nebo kdo za tím vším stojí - topky, které si nahrabali a teď potřebují, aby bohatství zůstalo jen v jejich rukou, zásah mimozemšťanů atd. atd. - ale mnohem důležitější je sledovat změny a přemýšlet.
Myslet na to, jak v novém systému zase vydělávat. Třeba ne tolik, ale zase mít dostatečný příjem pro vlastní rozvoj.
A nebo to vypneme a počkáme, jestli to Saggi nevrátí na původní stav.
PS: jestli si někdo myslí, že mám tak "blbý keci" právě proto, že jsem si nahrabal a teď se vezu/směju - tak se plete. Musím uznat vlastní chybu v tom, že jsem zbytečně váhal a čekal na to, jaké budou ty dračí věci - a podle toho jsem chtěl dodělat aktuálně rozdělaný PvP set na Války říší a nebo si PvP udělat z Dračích věcí. Kdybych věděl, že se pohne s dropem ve Swampu, tak tady dropím 8-12 hodin denně, abych si pak mohl ještě včas natočit potřebné bonusy. Teď je natočím taky (doufám) - ale za delší dobu, než jsem plánoval. Inu, po bitvě je každý generál.