Hráči, kteří nevědí, jak se chovat vyštvou ze serveru ty, kteří se chovat umějí. Kvůli tomu, že nemám projev malého krypla, je se mnou zacházeno přísněji. Naše cechovní téma jste viděl? Zaspamované od dost možně nějakého multiúčtu, projev dementa z bedny, že to jde stěží přečíst, a když se ozvu o pomoc, je mi to vytknuto a ještě pohrozeno zamčením tématu.Script píše:> Podpisy:
Devět z deseti animovaných podpisů bylo nějakým způsobem provokujících, neslušných a odvádějících pozornost. Věřte mi, že ne každého zajímá animace zvracejícího člověka, slečna oblečená jenom v plavkách kroutící se v nekonečné smyčce, nebo skřítek častující vás co dvě vteřiny anglickým slovním spojením na "F". Neřeknu, kdyby měl podpis rozměry malého proužku, ale svítící a blikající animace, která svými rozměry 2x převyšuje průměrnou délku příspěvku uživatele? Obsah fóra by měl být v tomto ohledu neutrální a neměl by nikoho urážet, proto jsme namísto řešení "všichni to uvidí a je možnost si to vypnout", zvolili "neuvidí to nikdo a je možnost to zapnout" (spoiler).
Podpis zakladatele tohoto tématu mezi výše jmenované nepatřil (byl poměrně střídmý) a tedy se ho toto pravidlo dotklo trošku neprávem. Je ale hrozně těžké vymezit hranici mezi tím, co je povoleno a zakázáno, aniž bychom pak nedostávali rozhořčené PM od uživatelů, že žádné pravidlo vlastně neporušili. Takže když už jednou takové pravidlo je, bude se dodržovat. Apropo nepřipadá mi, že by tím byli uživatelé nějak poškozeni na svých právech.
Jestli ale dokážete vymyslet nějaký rozumnější kompromis, jsme otevření diskuzi.
> Multiúčty:
Nejsem dost kompetentní osoba, ale k multiúčtům máme jistou vnitřní politiku, kterou zde už jen z časových důvodů zveřejňovat nebudu. Možná vám přijde, že se s tím nic nesnažíme dělat, ale opak je pravdou a posledních pár měsíců budiž toho důkazem. Naneštěstí jsou někteří uživatelé vychytralí, často je velice složité takový multiúčet vystopovat a prokázat.
Tresty ve hře také nejsou řešením, nechceme ze serveru vyštvat mladší hráče, kteří zkrátka ještě nevědí, jak se chovat. Rádi bychom je k tomu pouze navedli. Občas sice nezbude jiná možnost, ale kromě ní nemáme v ruce v podstatě nic, čím bychom takového hříšníka zastrašili, protože smazání počtu příspěvků a zablokování jména pro ně nic neznamená. Tu možnost je postihnout máte ale i vy, hráči, například nepřijetím takového člověka do cechu. Z naší strany je sice připraveno více možných řešení vzniklé situace, vše ale záleží hlavně na časových možnostech programátorů. Do té doby bohužel nezbývá, než se poprat se starým systémem.
Je s vámi zacházeno naopak mírněji, nežli s vlastníkem multiúčtu (to je myslím zřejmé z příspěvku Alei). Jak bych mohl nečíst vaše cechovní téma, řeší se pomalu každý týden - žádáte nás zpravidla o cenzuru příspěvků, které nazýváte spamem, ačkoli na ně nepokrytě reagujete. Jistě víte, jak se k reakci na spam staví pravidla. Dožadujete se potrestání hráčů na základě vašeho ztraceného času, nebo dokonce ušlé pověsti a čekáte, že budou moderátoři skákat, jak se píská? Nejsem si jistý, jestli rozumíte tomu rozdílu, když (A) nějaký příspěvek není k tématu a (B) nelíbí se obsah příspěvku zakladateli.Lois píše:Hráči, kteří nevědí, jak se chovat vyštvou ze serveru ty, kteří se chovat umějí. Kvůli tomu, že nemám projev malého krypla, je se mnou zacházeno přísněji. Naše cechovní téma jste viděl? Zaspamované od dost možně nějakého multiúčtu, projev dementa z bedny, že to jde stěží přečíst, a když se ozvu o pomoc, je mi to vytknuto a ještě pohrozeno zamčením tématu.
Když už si chcete tohle na serveru držet, držte to dál od všech dospělých hráčů. Předpokládám, že nejsme jediní, které to silně obtěžuje.
Script píše:Je s vámi zacházeno naopak mírněji, nežli s vlastníkem multiúčtu (to je myslím zřejmé z příspěvku Alei). Jak bych mohl nečíst vaše cechovní téma, řeší se pomalu každý týden - žádáte nás zpravidla o cenzuru příspěvků, které nazýváte spamem, ačkoli na ně nepokrytě reagujete. Jistě víte, jak se k reakci na spam staví pravidla. Dožadujete se potrestání hráčů na základě vašeho ztraceného času, nebo dokonce ušlé pověsti a čekáte, že budou moderátoři skákat, jak se píská? Nejsem si jistý, jestli rozumíte tomu rozdílu, když (A) nějaký příspěvek není k tématu a (B) nelíbí se obsah příspěvku zakladateli.Lois píše:Hráči, kteří nevědí, jak se chovat vyštvou ze serveru ty, kteří se chovat umějí. Kvůli tomu, že nemám projev malého krypla, je se mnou zacházeno přísněji. Naše cechovní téma jste viděl? Zaspamované od dost možně nějakého multiúčtu, projev dementa z bedny, že to jde stěží přečíst, a když se ozvu o pomoc, je mi to vytknuto a ještě pohrozeno zamčením tématu.
Když už si chcete tohle na serveru držet, držte to dál od všech dospělých hráčů. Předpokládám, že nejsme jediní, které to silně obtěžuje.
Řeknu vám jednu věc, snad to nevezmete osobně. Jestli se chcete tvářit jako dospělí, tak se také chovejte dospěle. To zahrnuje i pochopení názoru protistrany (třeba i toho dementa z bedny). Každý dosud vzniklý problém (pokud mne paměť neklame) ve vašem tématu bylo možné nejen řešit bez moderátora, ale dle mého názoru mu šlo i předejít. Připadá vám dospělé v tématu na dotyčného normálně reagovat a poté všechny jeho příspěvky nahlásit jako spam toho nejhoršího kalibru, který málem ohrožuje budoucnost cechu a je nezbytně nutné ho potrestat? A kde je nadhled toho dospělého člověka? Jestliže si tam stále někdo stěžuje, třeba bude problém také na vaší straně. Dost možná se jedná jenom o odraz vašich herních aktivit a chování k hráčům. Hrajete na serveru, kde teenageři tvoří drtivou část komunity, tak se tomu chtě nechtě musíte trošku přizpůsobit, oni také po moderátorech nevyžadují, aby jim "ty dospělé" drželi od těla. Nenechte problémy dojít tak daleko, aby si dotyčný musel vylévat srdíčko u vás v tématu. Mladí hráči nemají menší právo hru si užít, nežli vy a mají i stejné právo se vyjádřit. Zavádět cenzuru podle věku přispěvatele zde nebudeme, nikdo vám ale nebrání v založení vlastního fóra. Já vždy rád příspěvky promažu od různých hádek, handrkování a zbytečného balastu, ale nechtějte po mně, abych trestal hráče za to, že píšou k tématu. To jej můžeme klidně rovnou zamknout a odemykat jen tehdy, když budete chtít něco editovat. Toliko můj osobní názor.
A poslední věc: Jak jsme se prosím dostali od multiúčtů a trestů ve hře sem? Nechcete tím snad naznačit, že každý, kdo si dovolí napsat vám kritický názor a je mu později vyvrácen, by měl dostat alespoň pár TB? Nemůžu si pomoct, ale celé mi to přijde hodně výrazně přitažené za vlasy.
Tohle půjde, pokud se názor prostistrany nevymyká obsahem nebo formou vyjádření tomu vašemu. Pochopit můžete někoho jen tehdy, pokud se dá něco z toho pochopit. Jakmile to nepůjde, můžeme být už jen maximálně tolerantní podle hesla "nerozumím - nesoudím". Ale i každá tolerance má své hranice, za které nepůjdete, protože prostě nepopřete své hodnoty, které vyznáváte a je jedno jak moc jsme nebo chceme být dospělí. Hezky česky řečeno - ani pro vás v některých zásadních otázkách "Přes to vlak nejede". A o jaké hodnoty jde, viz dále.Jestli se chcete tvářit jako dospělí, tak se také chovejte dospěle. To zahrnuje i pochopení názoru protistrany (třeba i toho dementa z bedny).
Existuje li něco jako "cechovní pověst" a já myslím, že trošku existuje, tak si cechy i ve vlastních cechovních tématech pěstují "cechovní image". Pro někoho to znamená nic pro někoho hodně - neboli - u cechů, kde je to šumák, mě nepoženou, byť tam napíšu o nich cokoliv a jakkoliv (téměř) a naopak cechy, jakým jsou i LosReyes, si zakládají na určité úrovni komunikace a vyjadřování. S tím pak souvisí i to, co je daným cechem bráno a hlášeno jako spam nutný k promazání. Jsou zase cechy, které si nepřímo zakládají jakékoliv diskuzi (víc příspěvků = asi víc zajímavý cech) a vedle nich cechy, pro které je důležité i to, jestli chcete víc daný problém vyřešit nebo ho a i sebe hlavně prezentovat před ostatními.Jak bych mohl nečíst vaše cechovní téma, řeší se pomalu každý týden - žádáte nás zpravidla o cenzuru příspěvků, které nazýváte spamem, ačkoli na ně nepokrytě reagujete.
Stejně tak, jako nejde předejít srážce s blbcem ve hře (akce) a následně na fóru (reakce), tak nejde předejít tomu, že se budeme i nadále nuceni spoléhat na asistenci moderátora.Každý dosud vzniklý problém (pokud mne paměť neklame) ve vašem tématu bylo možné nejen řešit bez moderátora, ale dle mého názoru mu šlo i předejít.
S tím souhlasím - jedna z herních aktivit cechu LR je, že si zakládá na čestném jednání ve hře a slušně vedené komunikaci - stručně PPPR (Pozdravím, Poprosím, Poděkuji, Rozloučím se). Nejde to samozřejmě vždy a všude. Slušné jednání a slušná komunikace ale OBOUSTRANNĚ! A tady je kámen úrazu, protože někteří z hráčů (a není jich málo) neumí nejen pozdravit natož poprosit či dokonce poděkovat a pak je těžké s takovým hráčem o čemkoliv komunikovat natož se s ním nedostat do problémů skrze jeho nečestné jednání.Jestliže si tam stále někdo stěžuje, třeba bude problém také na vaší straně. Dost možná se jedná jenom o odraz vašich herních aktivit a chování k hráčům.
Myslím, že ani pod tíhou většiny nebude třeba měnit nic z toho, jaké normy a způsoby chování předaly generace našich rodičů, prarodičů mě, vám, kamarádům a kamarádkám z cechu, slušným hráčům. Internet je médium, kde se člověk může "uvolnit", ale KAŽDÉ "uvolňování" má své meze, za které nejde NIC tolerovat. Jde jen o to, kde bude ta hranice (bez rozdílu věku) a jak důsledně se jí budeme snažit dodržovat. A věřím, že máte stejnou zkušenost, že náctiletí jsou v tomhle mnohem víc "tvarovatelní" než mnohý dospělý, u kterých často řešení problémů přináší "větší řev" a "menší ústupky.Hrajete na serveru, kde teenageři tvoří drtivou část komunity, tak se tomu chtě nechtě musíte trošku přizpůsobit, oni také po moderátorech nevyžadují, aby jim "ty dospělé" drželi od těla.
Cech LR nestojí o problémy. Je to i jeho ideou najít ve hře bezproblémové a komunikativní hráče a začlenit je do našeho kolektivu. Bohužel to, že nechci dělat problémy, neznamená, že se nějakého nakonec nebudu nucen účastnit. Proto by bylo ideální, když už nějaký problém nastane, aby se i normálně vyřešil. Jenže pokud "poškozený" hráč problém začne řešit tím, že ho tady bulvarizuje - tak už se nedá normálně vyřešit. My pak zase a zbytečně budeme v cechu hodiny řešit, jak k tomu přistoupit a nakonec vás stejně požádáme o promazání cechovního tématu prostě proto, že je slušné "Špinavé prádlo prát doma" (neboli Problémy řešit po PM).Nenechte problémy dojít tak daleko, aby si dotyčný musel vylévat srdíčko u vás v tématu.
Jsem pro - aby si hru každý užíval bez rozdílu věku. Ale ne na úkor druhého z důvodů vlastní namyšlenosti, že já jsem ve hře všechno, kdokoliv jiný je pro mě ve hře nula a já pak budu i tak vystupovat. S tímhle přístupem vznikl nejspíš i poslední problém v cechovním tématu LR. Původně jsem si myslel, že dotyčný (nebo dotyční) trpí syndromem "Líná huba" a z toho pak plynoucí "holé neštěstí" (neboli nebyli schopní komunikovat ve hře na základní úrovni a tím, že někoho omezili se sami dostali do problémů). Bohužel k mému překvapení podle přiloženého printscreenu žádnou němotou netrpí a dokonce z nich vypadnou tak "úžasné" věty, že...... standart bohužel. Jsem i pro - aby měl každý bez rozdílu věku možnost se vyjádřit a projevit svůj názor. Jenže ani tohle nejde brát absolutně. Ne každého ten váš názor zajímá a můžou to být i celé skupiny hráčů (cechy) a ne každý bude respektovat způsob, jak váš názor projevujete. Tady znova připomínám, že pokud je za názorem i snaha o vyřešení čehokoliv, tak v případě, že hráč patří do nějakého cechu, se ty věci dají a i řeší na úrovni cechu. Není to žádné žalování, když si budete stěžovat vůdci daného cechu do PM, že vás ten a ten hráč od nich napadl apod.Mladí hráči nemají menší právo hru si užít, nežli vy a mají i stejné právo se vyjádřit.
![]() | YMIR | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() ![]() | |||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
+200k min. | Chunjo | ReLions | 141 | 6P | full | P | P | P | Meripa |
Lois píše: Hráči, kteří nevědí, jak se chovat vyštvou ze serveru ty, kteří se chovat umějí. Kvůli tomu, že nemám projev malého krypla, je se mnou zacházeno přísněji. Naše cechovní téma jste viděl? Zaspamované od dost možně nějakého multiúčtu, projev dementa z bedny, že to jde stěží přečíst, a když se ozvu o pomoc, je mi to vytknuto a ještě pohrozeno zamčením tématu.