Ceny kostí na obranu

Všeobecná diskuze ohledně dění ve hře.
Pravidla fóra
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o herních lokacích.
Odpovědět
SvetaPan
Lv.24
Lv.24
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 119 poděkování

Re: Ceny kostí na obranu

Příspěvek od SvetaPan » stř 20. bře 2013 21:13:01

to same krasne se da podvadet s truhlama pirata a tak kdyz vsechny vypadaj stejne
Sieg oder Valhöll

torin
Lv.10
Lv.10
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 7 poděkování

Příspěvek od torin » stř 20. bře 2013 21:51:57

NepremoziteIny píše:Pak napíšu ticket a řeknu, že jsem jich měl v invu asi 5 a omylem jsem se spletl. Co myslíš, že mi na to řeknou ?
Tak si mas taky davat pozor ne?

NepremoziteIny
Lv. 18
Lv. 18
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 50 poděkování

Příspěvek od NepremoziteIny » stř 20. bře 2013 22:12:39

Heleď mě to je úplně jedno jestli mi někdo zabanuje nějakýho shopa. Dostanu ban na shopa. Vytvořím další účet a jede se dál. To je jen příklad jak je tady domyšlený systém TB.
Nebuď jeden z milionu, buď jeden z 300..

ceddy
Lv.19
Lv.19
Dal poděkování: 6 poděkování
Dostal poděkování: 22 poděkování

Příspěvek od ceddy » stř 20. bře 2013 22:19:14

Víš né každý prodává se shopem ;) teda pokud není 120 lvl jejich shop...

NepremoziteIny
Lv. 18
Lv. 18

Příspěvek od NepremoziteIny » stř 20. bře 2013 22:24:31

Radši nic. :P

Holt, když něco kupuju radši si to dvakrát zkontroluji než abych tu pak brečel, že koupím něco co nechci.
Naposledy upravil(a) NepremoziteIny dne stř 20. bře 2013 22:46:48, celkem upraveno 1 x.

slusnej
Lv.36
Lv.36
Dostal poděkování: 174 poděkování

Re: Jako fakt?

Příspěvek od slusnej » stř 20. bře 2013 22:34:28

BlabosCZ píše:
Lexion píše:
torin píše:Jen bacha aby nebyly jen na 6 min ;)
Poslední dobou oblíbenej pokus o podvod ... snad 2 z 5 na trhu jsou za cenu 6 hodinovek a maj jen 6 minut ...
Přesně tak, za tohle bych střílel TB... Jinak ano ceny se celkem dost mění, ale není problém sehnat okolo 250kk
Nevím proč, tohle je blbost hráča co si je koupí skrz to že je nepozorný, hold si musí číst a pozorně se dívat co tam je a na jak dlouho to je.
Za vaší blbost že neumíte přečíst že je místo 6hod,6min není prodejcův problém. Sám jsem na to doplatil dřív a neplakal sem zas až tak moc.
Obrázek

HonzaM
Lv.40
Lv.40
Dal poděkování: 3576 poděkování
Dostal poděkování: 845 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzaM » stř 20. bře 2013 22:54:40

A proč to omlouváte? Hra se má hrát na odreagování ne abych se bál kupovat i elíky, aby mě nevzala obchodnice na hůl.

marras
Lv. 12
Lv. 12
Dal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od marras » čtv 21. bře 2013 7:34:26

ale tak když projdu tržnici tak 75% kostí je na 6hodin a ne na 6minut... ale je to strašný jak by chtěli někoho okrádat...

Ghibli
Lv.24
Lv.24
Dal poděkování: 506 poděkování
Dostal poděkování: 582 poděkování

Příspěvek od Ghibli » čtv 21. bře 2013 17:54:22

Ostatní - tak jsem si to pročetl a reaguju... a reaguju a reaguju... a nějak se mi z toho (jako většinou) vyklubal trošku delší text - takže - jen pro odvážné víc ve spoileru, kde jsou věci okolo "cenové politiky" některých obchodníků a co by se s tím dalo dělat. :)
Spoiler:
Kosti (obrana/útok schopkou) - ano, potřebujeme je hlavně do Haegeronu, do Válek říší, na krocení v Temném vězení atd. atd. a čím větší je spotřeba, tím roste poptávka a tím dřív se ty nejlevnější kousky vykoupí a cena kostí pak v průměru roste a roste. U těch na obranu se to pak "komplikuje" o i to, je vůbec sehnat. Ale tohle je i o štěstí.

Kromě ceny a štěstí neovlivníme i to, že si každý z nás může prodávat ve Stánku ve hře co chce a sám si může určovat ceny. To třeba tak, že může prodávat ty samé věci (např. Úlomky z Kerindoru) za stejnou cenu, přičemž k nim přimíchá chtěně nebo nechtěně stejný typ Úlomku ale už za cenu jinou (klasika posunutí ceny o jeden řád = 3.700.000 a pak za 37.000.000). Nebo se zneužije velmi podobný údaj (6 min a 6 hod u kostí) a nebo velmi podobná grafika (WeiLiao Zi a Knihy schopností).

Tyhle "obchodování" nejsou etické, ale zároveň složitě prokazatelné (úmysl), tak co s tím? Věřím všem, že si dáváte pozor, co nakupujete, ale nejde to vždy a nejde tohle vyžadovat u každého. Ani jednorázové akce vedení hry, že shodí těmhle jedincům Stánky a nebo dokonce rozdají TB, nemají perspektivu. Jednoduše proto, že na místo těch potrestaných přijdou další s podobnými úmysly a GM tak "zabije čas", který mohlo věnovat ve hře prospěšnějším věcem. Možná proto by chtělo "Přestat honit zloděje" a soustředit se víc na "Ochranu nakupujících". :up:

1.) Za každým předmětem ve hře stojí někdo, kdo je jednak programuje a jednak "zviditelňuje" v inventáři hráče tím, že je opatřuje ikonou. A už tady je třeba začít "Ochraňovat nakupující" - tím, že KAŽDÝ PŘEDMĚT by měl mít NEZAMĚNITELNOU IKONU s ostatními předměty (jak do budoucna, tak ale i zpětně). Prostě opak toho, co například připomněl SvetaPan u truhliček z Haegeronu apod.

Nevím, co stojí za tím mít takhle "zjednodušenou" grafiku předmětů ve hře - ale vytváří se tím ZAČAROVANÝ KRUH, kde na začátku stojí někdo z vedení hry, kdo vytvoří několik vizuálně identických nebo velmi podobných předmětů, které ale plní různé úlohy ve hře (a tím mají odpovídající cenu) a na konci toho kruhu je zase někdo z vedení hry, kdo pak musí ZBYTEČNĚ řešit tickety těch, co se ať už vlastní vinou (nepozornost) nebo nezaviněně (nízký věk) dostali do problémů, jelikož nakoupili u "nepoctivého obchodníka" co vypadalo jako Jablka, ale doma na etiketě stálo, že to byly Pomeranče (pro příklad).

Nemusí jít o přelomová grafické díla - ale stačí i jednoduchá řešení, jako třeba bylo odlišení Magické železné rudy a Magického kamenu. Pro nepamětníky připomenu, že kdysi vypadal obrázek Magičáku úplně stejně jako Magická železná ruda - a to bylo nechtěných nákupů a hráčů v nedobré náladě. :?

2.) Předměty ve hře, u nichž při používání dochází k odečítání času (tzv. Dočasné) - jako jsou například kosti apod. Kdysi tím problémovým zbožím byly Zlodějské rukavice a Expící prsteny a skončilo to tak, že při nasazení nejdou sundat, aby se nemohli prodat jako použité (a tím mást a štvát nakupující). Je to řešení, ale omezující hráče v tom, že když používá hlavní na drop i válčení a nespočítá si čas rukávek nebo expáku tak, aby pak ve Válce zbytečně neběhal bez kostí na obranu apod.

Při představě, že by stejně fungovaly 6h Kosti (nesundatelné), tak to by mě docela mrzelo a jak tady argumentoval ceddy, tak i s těmi použitými se dá dost dobře obchodovat. A jestli například pro mě nejsou kosti na 6 minut nic, co bych potřeboval do 1h Války, tak se může najít někdo, kdo ty Kosti využije třeba právě na to krocení. On není problém v času, který ty Kosti mají - problém je v té ceně a také v jejich textu.

Proč v textu? Všimněte si, že můj příspěvek je až na pár tučných slov (nicky hráčů) takový "jednobarevný" a čtenář se tam dost ztrácí. Teď zapojíme fantazii a představte si můj text jako Stánek, kde prodávám různé předměty a mimo jiné i kosti na obranu schopností, kde je čas třeba 4h 56 min a za cenu kostí, co jsou 6h. V záplavě textu u předmětů snadno přehlédnete údaj, protože třeba pospícháte a nutně sháníte kosti, které pak koupíte. Kam tím směřuju? K odlišení informací u Dočasného předmětu, který byl už použit. Když sem totiž napíšu čas kostí a ten čas červeně zvýrazním - 4h 56 min - tak tohle už nepřehlédne ani ten, kdo neumí čísla.

Jednoduše - Dočasné předměty, které ještě nebyly použité, by měli součastnou textovou i grafickou podobu. Dočasné předměty, které už byly použité, by měli být ideálně graficky a nebo aspoň textově upraveny tak, aby si toho Nakupující všiml. Nemusí jít o úpravu barvy času, na takovém předmětu stačí při prodeji připomenout, že byl už používaný - POUŽITÉ - nebo aspoň nějaký vykřičník apod. ! - aby hráč poznal, že se momentálně dívá na použitý Dočasný předmět a až potom řešil, jestli se cena, k poměru času, který na tom předmětu zbývá, pro něj vyplatí.

3.) Různé ceny u předmětů stejného druhu (ve Stánku). Asi to každý znáte - přijdete ke Stánku, který je plný třeba Úlomků z Kerindoru, které vy nutně sháníte a tudíž si je koupíte všechny. Nakupujete, nakupujete a najednou máte pocit, že jste koupili něco dražšího. Zkontrolujete množství yangů v inventáři - AHÁ - máte podezřele míň yangů a prodávající na vás nastražil Úlomek, který cenově odpovídal, jen byl o jeden dva řády dražší. Pak si projdete zbytek nabídky Úlomků - AHÁ - a najdete tam ještě jeden nebo dva, co tam ještě "číhají". :wannafight:

Zase bych netrávil čas prokazováním, co byl a nebo nebyl úmysl - už jen proto, že to někdo udělá nevědomky a hodit je do "společného pytle" s těmi, co to dělají schválně, není fér a druhá věc je, že v zadávání cen má každý svobodnou volbu. V realu máme možnosti, jak tyhle nedostatky řešit (vrácením zboží apod.), ale tady to těžko půjde, takže se soustředíme "Ochranu Nakupujícího".

Pokud prodávající použije při zadávání cen Hedvábný raneček, tak by mělo být vše v pohodě. Raneček by teoreticky mohl navíc sloužit jako "diktátor" a cenu předmětu, která se liší od cen předmětů už nabízených, by prostě nepřijal (a tím by se předmět nedostal do nabídky). Ale budeme demokratičtí a necháme prodávajícího si s ranečkem a cenami hrát. Každopádně to pořád chce mít nějakou "pojistku" proti přehlédnutí toho, když někdo naháže jeden druh předmětu do stánku a přitom si poupravuje ceny.

Stačilo by třeba to, že jakmile obchodník vloží stejný předmět ale s jinou cenou, tak se na prodávaném předmětu ve Stánku kromě popisku objeví nápis - třeba - JINÁ CENA - nebo aspoň - CENA - aby to celé varovalo hráče, že se dívá na nabídku sice stejných předmětů (např. Úlomků), ale že se prodávají pod různou cenou. A je to.

4.) Hedvábný raneček a Měšec. Výhoda ranečku je, že si pamatuje cenu předmětů, takže riziko, že se někdo při zadávání cen splete u toho samého, je minimální (a když už se to stane, tak je to spíš účelově). Raneček máme na Tržnici a určitě tam pomáhá, ale věřím, že hráči neprodávají na Tržnici jen kvůli Ranečku - spíš proto, že tam mohou nabídnout své zboží většímu množství hráčů. Takže když už Raneček není tím hlavním, co táhne hráče prodávat na Tržnici, proč je v nabídce jen pro Tržnici? Stejně tak dobře by mohl sloužit i v obchodních centrech na náměstích každé říše a plnit svůj primární účel: pomáhat obchodníkům při hromadném zadávání cen předmětů ty ceny sjednotit a tím také "Ochraňuje Nakupující". Měšec by měl být off, jelikož nutí hráče při prodeji stejných předmětů znova a znova zadávat stejné údaje a dává prostor pro nechtěné nabídky.

Tečka. :) A ještě připomínám, že ne každý máme takovou schopnost být pozorným nakupujícím. Jsou tu hráči, co ještě neumí číst - vedle hráčů, co už číst zapomněli a nebo hráči, co jejich "početní výkon" při zjišťování výhodnosti ceny nákupu je buď pod a nebo nad jejich "výpočetní schopnosti". O soustředění ani nemluvím. Přesto by hra měla být vstřícná k nám všem. :up:
ObrázekYMIRObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
+200k min.
Chunjo
ReLions
141
6P
full
P
P
P
Meripa

NepremoziteIny
Lv. 18
Lv. 18

Příspěvek od NepremoziteIny » čtv 21. bře 2013 18:16:15

Vezmu měšec postavu Lv 1 udělám stánek s úlomkama ks/4kk mezi ně dám tak 2-3 ks za 400kk a na ticketu se mi nedokáže nic. Tohle je zcela reálný příklad věřte nebo ne lidi jsou nevšímavý a kupují i ty za 400kk. Vidím stánky ráno a objevím tam úlomek za 400kk a večer už je stánek zcela prázdný. Dřív jsem si takhle taky přivydělával. :)

Odpovědět

• You do not have permission to post in chat.
@ Mionix « sob 6:57 pm »
@ChunjoKing,  Ne. Pouze jedna postava. Za prvé jsou tam kontroly a za druhé, i kdyby to nějak prošlo a my se to dozvěděli, tak je to na TB.
@ ChunjoKing « sob 6:48 pm »
Neplačte toľko, veď na to máte celý mesiac. Mám otázku milý tím. Môžem ísť na OX s 2 postavami?
@ Suko201 « sob 10:37 am »
Tomino26 píše: Ale ako vidím konsolidácia prišla aj na ekuru :D Ten drop z tých truhiel je z roka na rok biednejší...
jako Real no, z 20ti ks jen zacarka, požehnané pergy a zbytečnosti na zrucku xD
@ Tomino26 « pát 8:55 pm »
Ale ako vidím konsolidácia prišla aj na ekuru :D Ten drop z tých truhiel je z roka na rok biednejší...
@ noxforko « pát 8:29 pm »
cleo píše: a zase jako loni o tomto eventu se velmi špatně dá najít žíla uhlí, před war jsem projela celou bakru, všechna ch a ani 1 žíla....
Souhlas
@ cleo « čtv 8:30 pm »
a zase jako loni o tomto eventu se velmi špatně dá najít žíla uhlí, před war jsem projela celou bakru, všechna ch a ani 1 žíla....
@ Suko201 « čtv 7:30 pm »
Mionix píše: @Suko201,  Bude novinka.
oki
@ TOXIX « čtv 3:18 pm »
Novinka je, jak minuly rok ze kotel v osade chce 100ks uhli na podpal misto 10ks :)))
@ Mionix « čtv 2:28 pm »
@Suko201,  Bude novinka.
@ Suko201 « čtv 2:25 pm »
Zdravíčko, budou v patchlogu informace o dnešním updatu? :-))
@ Vydesenej « čtv 2:22 pm »
Bude možnost zakoupit ten klobouk s těmi sobími rohy za sd? :O
@ Mionix « čtv 1:53 pm »
@VOJTTANOOO,  Dobrý den, dle GA by to mohl být problém s grafikou. Zkuste vypnout okno hry a pak v launcheru přepnout na DX8 a znova pustit hru a zkusit mapu Donji. Dejte prosím vědět, zda jste uspěl.
@ VOJTTANOOO « čtv 1:25 pm »
ani pres prsten , mi to nefunguje :( kliknu ze se portnu, a naskocí to do cerne obrazovky :(
@ VOJTTANOOO « čtv 1:08 pm »
zdravím, nevím zdali je chyba v mem pocitaci, ale kdyz jsem se portnul pres Yonaha do Dongji, po loading obrazovce mi zčerná obrazovka a nic se neděje. někdo mi s tím poradit prosím ? )
@ NOACH « čtv 1:03 pm »
Zdravím, bude tento týždeň aj bonus na sd ?
@ Mionix « čtv 12:47 pm »
Už to frčí. :-)
@ Tomori « čtv 12:36 pm »
Čekání si můžete zkrátit tipováním nejlepších úlovků našeho Mionixe v Rybářské tipovačce. Třeba se vám to vyplatí a něco vyhrajete! :P :D
@ Vydesenej « čtv 12:33 pm »
Nonepovideeej píše: A jestli ne, tak hlavně z toho nebuď Vyděšenej :D
To nedokážu slíbit :D
@ Marph « čtv 12:27 pm »
Jsem si chtěl aspoň odevzdat bio a zručku, než půjdu do práce :D
@ Nonepovideeej « čtv 12:26 pm »
A jestli ne, tak hlavně z toho nebuď Vyděšenej :D
@ Vydesenej « čtv 12:10 pm »
To bude big update uvidíte
@ Nonepovideeej « čtv 11:58 am »
Možná už nám zapnou event, tak nechtějí, aby se hned muselo něco opravovat :)
@ YanLuo « čtv 11:02 am »
Údržba do odpoledne znovu ..gg :)
@ Symbio « úte 5:58 am »
Dokáže mi prosím někdo poradit s cenou vrány 43+10ork+3stun+8síla? Ať neprodám zbytečně pod cenou? Díky :D
@ angrylunaxx « sob 11:00 pm »
je to mrtvé nebo né... ?
@ Nonepovideeej « čtv 6:02 pm »
Vyhrajeme, musíme! :)
@ Mionix « čtv 5:47 pm »
Tak dneska fandíme. :-) :up:
@ Mionix « úte 7:17 pm »
Tak jsme si opět sedli zpět na zadečky. Doufejme, že se z dnešního výprasku ponaučíme. :-) Budu fandit dál.
@ p4tresss « úte 3:56 pm »
Bisky píše: Opraveno :hello: https://www.ekura.cz/novinky/1455
Bisky píše: Opraveno :hello: https://www.ekura.cz/novinky/1455
kedy budu prosim vysledky sutaže ?
@ Suko201 « ned 11:52 am »
Mionix píše: @Suko201,  Nebylo, upravovali se interní systémy pro nás GM. Tickety máme hlášené, trošku to nefunguje. Pracujeme na tom.
oki díky za info :-)
@ Bisky « sob 9:44 pm »
@ Mionix « sob 7:05 pm »
Dnes jsme rozsekali Kazachy na součástky. Večer budu sledovat Kanadu.
@ Mionix « sob 7:03 pm »
@Suko201,  Nebylo, upravovali se interní systémy pro nás GM. Tickety máme hlášené, trošku to nefunguje. Pracujeme na tom.
@ Suko201 « sob 4:29 pm »
A v patchlogu nejsou informace o minulé čtvrteční údržbě. Bylo něco? Díky
@ TomasFoxx « sob 3:58 pm »
@Tomori,  neni zac, mohlo by tu padnout echo až budou fungovat? diky
@ Tomori « sob 3:39 pm »
TomasFoxx píše: prej vám nefungujou tikety
Dobrý den, děkujeme za upozornění, danou situaci již prověřujeme.
@ TomasFoxx « sob 3:23 pm »
prej vám nefungujou tikety
@ Hakan « úte 6:14 pm »
@TomasFoxx,  Můžu si vybrat místo kam?
@ TomasFoxx « úte 5:58 pm »
kdo ho najde, dostane pusinku
@ TomasFoxx « úte 5:58 pm »
to musel schovávat nějakej borec, 3x projetej ent a nic
@ TomasFoxx « úte 5:20 pm »
@Azaril,  super díky, tak my uspořádáme výpravu na hledání keskira :D
@ Azaril « úte 5:17 pm »
@TomasFoxx Dobrý den, na základě vašeho dotazu jsem požádal Saggiho o prověření situace. Potvrdil, že se Keskiro nachází na Ch4 a žádný problém nezaznamenal.
@ Hakan « úte 4:47 pm »
@TomasFoxx,  Nebreč
@ TomasFoxx « úte 4:23 pm »
mohl by někdo z týmu prosím zkontrolovat keskira na ch4? nespawnul se nám ráno ani teď, projeli jsme celý ent, jestli ho nějaký trupík neodtáhnul ale nic jsme nenašli
@ Suko201 « úte 12:42 pm »
Nonepovideeej píše: Zdravím, poslušně hlásím, že máte chybí u otázky k aréně. Konkrétně u velkého talismanu - správně je 50%, ale systém vzal 60% jako správnou odpověď.
supr, aspoň bude co dělat o čtvrteční údržbě :-)
@ Nonepovideeej « úte 10:00 am »
chybu*
@ Nonepovideeej « úte 10:00 am »
Zdravím, poslušně hlásím, že máte chybí u otázky k aréně. Konkrétně u velkého talismanu - správně je 50%, ale systém vzal 60% jako správnou odpověď.
@ Vydesenej « ned 3:24 pm »
Přemýšlel tady někdo už o tom že by se zavedly šeky na XP? Které by se prodávaly třeba pouze na BM, když už jsou ty generace a někdo nemá čas/chuť něbo cokoliv furt dávat postavu/údaje neustále na expení třena 0-96 pak za 96-120 pak 120-160. Možná by to i pomohlo k dohnání těch co už jsou daleko předaleko.
@ Makarov « ned 2:57 pm »
Bisky píše: Prosím YoyopinX o postavu, kam si přeje SD za výhru, děkuji :)
yoyopinx nejsem ale odměnu bych si klidně za něj přebral :-))))
@ Bisky « ned 2:06 pm »
Prosím YoyopinX o postavu, kam si přeje SD za výhru, děkuji :)
@ TomasFoxx « ned 8:41 am »
a kazuro
@ Hakan « sob 10:23 am »
Wellcome to the deadzone
@ TomasFoxx « sob 10:21 am »
ahoj azaril a tomori
@ Mionix « pát 7:34 am »
@Borda91,  tak prý je to jen špatné info, mělo by být funkční
@ Borda91 « čtv 3:09 pm »
A ukazatel boje o ugoroh nějak nefunguje.... další boj za 20216 dní to budeme čekat ještě pár let :D
@ Borda91 « čtv 2:21 pm »
Dobrý den, jen takový detail. Hledání čtyřlístků mělo být o hodnotné ceny nebo se mýlím? Ostatní soutěže tu na webu už jsou vyhodnocené. Děkuji
@ Suko201 « čtv 5:10 pm »
diver píše:
Suko201 píše:
diver píše: Ahoj, takový dotaz, to opravdu nikomu nevadí tma v Ugorohu? Před lety tam bylo normálně vidět, teď člověk vidí sotva před sebe.
tma je pořád stejná, ale drop košťat je mnohem těžší.
Na youtube na starších videií takový tma není :-)
yes tak na starších videích je to zorne pole mnohem menší.. Ale takto černě je to už minimálně druhým rokem. Bohužel
@ TomasFoxx « čtv 4:05 pm »
taková kontrolni otazka, nez mi zacne srotovat mozek s tajnym ukolem, urcite byly pridane 2 nove hodnosti? my totiz vidime jen jednu
@ diver « čtv 3:34 pm »
Suko201 píše:
diver píše: Ahoj, takový dotaz, to opravdu nikomu nevadí tma v Ugorohu? Před lety tam bylo normálně vidět, teď člověk vidí sotva před sebe.
Na youtube na starších videií takový tma není :-)
@ Suko201 « čtv 3:07 pm »

Who is chatting

offline Mionix 
offline marexanax