Příspěvek
od Cepino » úte 22. zář 2015 12:09:38
Zdravím jen to shrnu, dále se k tomu již vyjadřovat nebudu neb bych se opakoval, a znova zopakuji, že je to jen názor můj, názor jednoho hráče. Já chápu, že mladí jsou zvyklí v dnešní době z různých sociálních sítí o sobě poskytovat druhým mraky informací, ale jsem starší generace a já chci naopak více soukromí.
V dnešní době kompjutrů již většina cechů má nějaká TS či Skypů. Dále vždy aniž by jsme tuto informaci měli, jsme v cechu věděli, jestli někdo hraje či nehraje a tudíž, jestli ho vyloučit, či ne. Pokud někdo chtěl mít jakoukoliv delší pauzu, tak to vždy ostatním nebo vůdci řekl. Když chce být někdo členem cechu a využívat jeho ochrany a dalších vymožeností, tak ho to váže i k tomu, že je aktivním členem cechu a zapojuje se do jeho dění. Pokud někdo je tam jen aby měl nad hlavou jméno cechu a není užitečný, jen se veze a využívá jen výhod, tak asi není tím pravým členem a nemá v něm co pohledávat. Chci tím naznačit, že budete mít tuto informaci, tak vám to vůbec neřekne, zda i půl roku před tím hrál, či se zrovna logl po roce nehraní, tak že informace úplně k ničemu. Chtěl bych vidět dobré cechy, které mají více jak 20 aktivních lidí, né postav. Při tomto počtu, není problém mít přehled i bez čísel jak dlouho jsem off nebo on. Dokonce mi nedělá problém, abych v cechu věděl, čí je která postava i když jich je v cechu 50. A propo i když člena vyloučíte, jak jednoduché, tak ho druhý den zas můžete nabrat. To samé, když rok nehraje, proč má zabírat místo aktivním.
Dále nevím, jak je relevantní informace, že daná postava je loglá 4h 15minut, když na ní vlastně ani nikdo nemusí být a je jen zaplá na opuštěném počítači. To samé netuším jak vám tyto informace pomůžou při obchodování. Dále jak je relevantní informace, že někdo loguje nějaké postavy, když ani je nemusí logovat majitel, ale jen někdo kdo za něj sází bylinky.
Gm a majitel hry o nás můžou vědět co se jim z logů zachce, ale jsou vázáni nějakou etikou a nikde tyto věci dále nešíří. Zatímco hráč by informace o jiném hráči získávat neměl, pokud mu je sám hráč neposkytne, natož aby bez vědomí hráče šířil o něm informace dál.
Myslím si, že tato informace není nezbytná. 5 let to funguje bez ní a funguje to dobře a dá a dalo se bez ní žít. A jak jsem již jednou psal, i kdyby toto prošlo, nechť to je uděláno na svobodné vůli hráče, zda chce či nechce jiným tyto informace poskytovat. Je na mé svobodné vůli poskytovat někomu o mně informace časových úseků mého hraní, ne že mě někdo k tomu bude nutit.
Pěkný den
Cepino
 | Cepino19731 | Renegat |  |  |  |  |  |  |
---|
WP sura |  | 150 | Hotovo | P | P | P | M6 |