Zdravím,
chtěl bych poprosit zkušenější rybáře o ujasnění některých mechanik rybaření.
Házím dolů různá tvrzení, která jsem různě posbíral na fóru a rád bych zjistil, která jsou pravda:
1. Schopnost rybaření zvyšuje šanci na ulovení ryby
2. Schopnost rybaření zvyšuje šanci na získání bodu do prutu (zdroj: Itakovo neoficiální návod)
3. Schopnost rybaření zvyšuje snižuje dobu čekání na zabrání (oficiální popisek, zajímal by mě rozdíl lvl 0 a lvl G-P)
4. Bolie zvyšují nejen šanci na zabrání vzácné ryby, ale také na její vytažení
5. Rybářské prémium zvyšuje šanci na ulovení ryby (oficiální popisek, zajímalo by mě jestli to v reálu např. boostne prut+4 na prut+6 )
Díky a ať berou!
Rybaření (myth busting)
Pravidla fóra
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o herních lokacích.
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o herních lokacích.
-
- Lv.21
- Dal poděkování: 61 poděkování
- Dostal poděkování: 76 poděkování
-
- Lv.14
- Dal poděkování: 32 poděkování
- Dostal poděkování: 31 poděkování
Re: Rybaření (myth busting)
1. Ne rybářská schopnost ti nezvýší šanci na vytažení ryby. Tím pádem by lidé s rybařením P třeba chytali 90% ryb.
2. Šanci na bod ti zvyšuje rybářské premium,ne schopnost.
3. Tady by se dalo polemizovat, mne osobně přišlo že se zvýšil rozsah doby na úspěšné uloveni ryby,ale je to v řádech 10tin sekundy.
4. Myslím že zvýší jen šanci na zabrání vzácné ryby, že by zvyšovala i nějak úspěšnost bych neřekl,chytal jsem 9x zlatou rybou a 7 jsem jich chytil na červa. Na bolíi více zabirala ale moc často se mi ji ulovit nepovedlo.
5. Ne,rybářské premium ti pouze zvýší šanci na vytažení rekordní ryby. Neboostne ti prut tak jak ty si myslíš,prakticky to pořád bude prut +4.
3. Tady by se dalo polemizovat, mne osobně přišlo že se zvýšil rozsah doby na úspěšné uloveni ryby,ale je to v řádech 10tin sekundy.
4. Myslím že zvýší jen šanci na zabrání vzácné ryby, že by zvyšovala i nějak úspěšnost bych neřekl,chytal jsem 9x zlatou rybou a 7 jsem jich chytil na červa. Na bolíi více zabirala ale moc často se mi ji ulovit nepovedlo.
5. Ne,rybářské premium ti pouze zvýší šanci na vytažení rekordní ryby. Neboostne ti prut tak jak ty si myslíš,prakticky to pořád bude prut +4.
-
- Lv.21
- Dal poděkování: 61 poděkování
- Dostal poděkování: 76 poděkování
ad 2. V tom případě by se měl opravit návod.Borda91 píše: ↑pát 24. črc 2020 13:57:38 1. Ne rybářská schopnost ti nezvýší šanci na vytažení ryby. Tím pádem by lidé s rybařením P třeba chytali 90% ryb.
ad 4. Píše se, že i šanci na vylovení ryby - což je za mě ekvivalent vyššího + prutu
ad 3. Zajímavý. Pak tedy chycení ovlivňují 2 věci
- interval, ve kterém by se mělo vytáhnout
- šance, se kterou můžeš tu rybu (s prutem co máš v ruce) vylovit
- Postava s Rybařením 0 a prutem+19 by málokdy trefila přesný čas, ale pokud ho trefí, tak chytí cokoliv.
- Postava s Rybařením P a prutem +1 by zase chytila většinu candátů (ale nic jinýho), co by jí přišly, i kdyby hráč netušil nic o rybaření, měl v sobě 12 piv a rozostřený vidění.
"Nevěřte všemu, co je na internetu."
Abraham Lincoln, 2012
- Mionix
- Lv.26
- Dal poděkování: 614 poděkování
- Dostal poděkování: 674 poděkování
ad 2. V tom případě by se měl opravit návod.
Dovolím si jen upozornit, že návody nejsou nic oficielního za strany provozovatelů. Jsou to hráčské návody. Tudíž úprava je případně na majitelích návodů.
Hezký den
Mionix
-
- Lv.14
- Dal poděkování: 32 poděkování
- Dostal poděkování: 31 poděkování
KahnWeder píše: ↑pát 24. črc 2020 14:26:48ad 2. V tom případě by se měl opravit návod.Borda91 píše: ↑pát 24. črc 2020 13:57:38 1. Ne rybářská schopnost ti nezvýší šanci na vytažení ryby. Tím pádem by lidé s rybařením P třeba chytali 90% ryb.
ad 4. Píše se, že i šanci na vylovení ryby - což je za mě ekvivalent vyššího + prutu
ad 3. Zajímavý. Pak tedy chycení ovlivňují 2 věci
- interval, ve kterém by se mělo vytáhnout
A tyhle 2 body jsou nezávislé na sobě. Extrémní příklady jsou:
- šance, se kterou můžeš tu rybu (s prutem co máš v ruce) vylovit
- Postava s Rybařením 0 a prutem+19 by málokdy trefila přesný čas, ale pokud ho trefí, tak chytí cokoliv.
Ale to je za předpokladu, že ta teorie je správná. Počkám na ostatní...
- Postava s Rybařením P a prutem +1 by zase chytila většinu candátů (ale nic jinýho), co by jí přišly, i kdyby hráč netušil nic o rybaření, měl v sobě 12 piv a rozostřený vidění.
K těm 2oum bodům dole mohu jen říci že vlastním postavu s rybařenim na P a měl jsem prut +11 a druhý +10 A těch candatu i za střízlivá dost uplave. To že máš rybaření P a pěkný prut neznamená že tu rybu musíš chytit ačkoliv víš kdy ji chytnout.
- Itako
- Lv.25
- Dal poděkování: 447 poděkování
- Dostal poděkování: 183 poděkování
Ahoj,KahnWeder píše: ↑pát 24. črc 2020 13:14:02 Zdravím,
chtěl bych poprosit zkušenější rybáře o ujasnění některých mechanik rybaření.
Házím dolů různá tvrzení, která jsem různě posbíral na fóru a rád bych zjistil, která jsou pravda:
1. Schopnost rybaření zvyšuje šanci na ulovení ryby
2. Schopnost rybaření zvyšuje šanci na získání bodu do prutu (zdroj: Itakovo neoficiální návod)
3. Schopnost rybaření zvyšuje snižuje dobu čekání na zabrání (oficiální popisek, zajímal by mě rozdíl lvl 0 a lvl G-P)
4. Bolie zvyšují nejen šanci na zabrání vzácné ryby, ale také na její vytažení
5. Rybářské prémium zvyšuje šanci na ulovení ryby (oficiální popisek, zajímalo by mě jestli to v reálu např. boostne prut+4 na prut+6 )
Díky a ať berou!
pridám svoj uhol pohľadu.
1. Ako bolo písané, schopnosť nezvyšuje šancu na vylovenie rýb. Hoci na druhej strane by bolo fajn, keby sa to pridalo, ako odmena pre tých, ktorí si to oddreli (samozrejme len o malé %, podobne ako u schopnosti "Zasvěcení")
2. Bol som v tom, že to zvyšuje

3. Keďže mám rybárko P, môžem ti povedať, že je to riadne cítiť. Schopnosť ti skráti minimálny aj maximálny čas na zabratie ryby. Dám príklad :
Na normálnej úrovni (0-19) trvá jedno zabratie, povedzme, od 15-35 sekúnd. Na P úrovni to je skrátené o 10 sekúnd (5-25 sekúnd, každé nahodenie vždy inak trvá). Ber, že to je príklad

4. Boilie sú dobré len na zabratie, neovplyvňujú aj šancu na zisk.
5. Áno, prémko ovplyvňuje šancu na vybratie ryby z vody. Nie je to však o veľké %.
Toľko z mojej strany, prajem príjemné lovenie

![]() | TheItako | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
102k+ min | Jinno | 131 | 6xP | Hotovo | P | M4 | 17 | P | 30 |
Návody:Zoznam PvM výhod,Tabuľkový podpis,Rybaření a vše kolem něj
"Nečakaj na perfektnú chvíľu, sprav každú chvíľu perfektnou"

-
- Chat Center
-
- You do not have permission to post in chat.

@
TomasFoxx « ned 8:41 am »

@
Hakan « sob 10:23 am »

@
TomasFoxx « sob 10:21 am »

@
Mionix « pát 7:34 am »

@
Borda91 « čtv 3:09 pm »

@
Borda91 « čtv 2:21 pm »