předem se omlouvám za poněkud hloupý dotaz. Jde mi o schopnost rybaření.
Přečetl jsem návody, shlédl video, ale pořád mi to nějak nejde, tak nevím jestli to správně chápu nebo to dělám celé špatně. Je to spíš takové odreagování, nepotřebuju strávit 3 hodiny u vody, to si radši zajdu na ryby v reálu, ale i tak bych chtěl aspoň částečně vědět co dělám. Z mých dosavadních zkušeností nejvíc ryb chytím když vytáhnu prut skoro hned po zmizení bubliny.
Mám prut +4, (nejsem schopný chytit ryby co po mě rybář chce).
1. Návod jsem pochopil tak, že po zmiznutí bílé bubliny kdy něco zabere odpočítám 2,5-3,5s, potom vytáhnu prut (na ulovení většiny ryb), ale ikdyž tohle udělám, tak většinou nic nevytáhnu, chytnu ledatak candáty a malé ryby, občas asi nějakou náhodou i mandarinovou nebo něco lepšího, ale nic stálého prostě náhoda. Jediný co bych chtěl tak je aspoň mít pocit, že vím co dělám, ne zmáčknout mezerník a doufat

2. Na nějaké ryby podle toho co jsem se dočetl, tak je nejlepší čekat 4,5s (velký candát apd.), ale v tomhle časovém intervalu jsem v životě nic nechytil, kor toho candáta, kterého shodou okolností chce rybář

3. Poslední dotaz je na kolik návnad průměrně něco chytnete, mě přijde, že vyplácám 30 návnad a nechytnu nic. Pak vidím na tržnici ryby po 30ks a nechápu jak toho tolik může někdo nachytat, protože v mém podání bych dřív vydělal na prut +10 než bych chytil 30 úhořů.
Budu rád, když mi někdo odpoví, předem díky..