Tak já si taky trošku přispěju k tématu
30. 6. 2010 - založen první účet - hrál jsem s kamarádem na offíku kde se začla šířit zpráva o nějakém privátním serveru, kde jde všechno hrozně snadno a rychle. Zprvu jsem vůbec o něčem takovém nechtěl slyšet, přišlo mi to jako "ulehčování pro srábky co nedávají offík", ale nakonec jsem se nechal přemluvit a začal tu hrát.
Má první postava byl aurák IGITUR, kterého už (bohužel) nevlastním. Asi až do lvl 75 jsem stále nosil jen DGA+6, protože vyšší stupeň pro mě byl moc nákladný a na BS jsem ani nemyslel, hlavně proto že se mi nelíbilo.
Vrchol štěstí bylo, když jsem natočil do brnění +1500ZB a do Černého kulatého štítu+5 padl antistun. Až do lvl 89 jsem neměl žádnou věc+9...většinu výbavy jsem měl +6. Zbraň s průmkou? Ani náhodou...až do lvl 95 jsem se expil Sudlicí/Síriusem/Baronem (metiny 80-85-90). První jedák jsem si vyrobil až na lvl95, ale používal jsem ho až od 97, stále jsem totiž nevěřil té průmce (ano byl jsem hloupý

). Ten jedák byl +6 a měl průmku 21%..až později dostal nestvůru+4 a dočkal se vylepšení na +9.
Výdělek - to bylo slovo, které pro mě znamenalo 2kk za zlodějky.
Trvalo dlouho než jsem přišel na dropera, který měl opět výbavu max +6 a jen tak tak zvládal temný chrám po malých skupinách, ale už vydělal 8kk.
Když se spustil swamp, hned jsme tam s přáteli zamířili a vrátili se po půl hodině totálně deprimováni těmi těžkými podmínkami. Nebyli jsme schopni zabít samostatně ani jednu skupinu, museli jsme jít všichni 4 do jedné mobky (kvůli velkému množení). První metin ve swampu jsem zničil asi dva měsíce po spuštění mapy.
A co se cen týče?

Kameny +6 za 15-18kk max (ochrany+6), Bílá perla byla nad 3kk neprodejná, zlaté pokladnice a klíče za 100k.
Co mi hodně chybí - vyrovnané pvp, neviditelný LVL, "nevíš kudy do metinlandu?", výpravy do věže (hlavně ty půlnoční)...a hlavně všechny ty zážitky s přáteli které jsem si již ve své paměti neuchoval...
Lidi které si ještě stále pamatuji a nějakým způsobem se zapsali do mé paměti: Tichoslapek (asi věčná legenda serveru), [GM] Gabe (ať si říká kdo chce, co chce...pro mě to byl super člověk), ChaoSS, Batistaa, Rusila, LOCO30, později také LovecStínu, Salabazar, TheEssence.
Speciální skupinou by pak byli mojí blízcí z cechu a ostatní přátelé: Vampire, Saty, Lenny, Galadriel, Shamanice, ScarfaceBOSS, Xiri, Beatrice(alias Monita/Hestia/Zaccaria/Corinthia/Clarisa/Casta), Kela, DraxianisMW a Wuntvor.