Přiznám se, že nejsem typický "chumlový bojovník" - víc sleduju okolí a všímám si tu lukaře, tu BM, co pálí z dálky, tu souboje, kde pomůžu a zároveň hledám, jak jsem už popisoval, nějakou dobrou PvP postavu, co mě vyveze do Chumlu, abych vyložil kouzla. Součastně si v rámci cechu vzájemně pomáháme. A to je celé.
Není třeba, abych si něco vymýšlel - prostě to tak je. A určitě bych netahal do tohohle něco z minulosti LR. Lidi přicházejí a odcházejí, tak to chodí. Někdo v dobrém, jiný ve zlém. Ten v dobrém pak bude mluvit jen o tom dobrém, ten ve zlém - doplň si sám.

No a když už někdy "visím" někomu dobrému se svými kouzly na zádech, tak věř, že na něj nejsem sám a dát třeba takový Prst skrz chumel našich hráčů, co leží například na LOCO30, to prostě nejde. Takže zbyde jen sekání někam do vzduchu čepelí, Vír a Zruško.
A to PvM s PvP? Představ si, že to jde. Sentinel byl kdysi umístěný ve Svaté a u něj se pak scházely TOP PvP hráči, aby si to v PvP výbavě rozdali, kdo ho první rozbije. Byl jsem tam párkrát a pro mě to byl příjemný adrenalin, když jsem tam spolu s cecháčky chvíli bojoval proti ostatním rozbíječům a pak třeba pomáhal sekat Sentinela v PvM věcích. Bohužel, co se dělo potom, už s PvP nemá nic moc společného = zabíjení droperů, co mířili do Kerindoru. Tohle je pro mě smutná kapitola místního PvP, protože to byla s prominutím stejně hloupá sranda, jako když bych okostěný, naelíkovaný a nabuffaný vyrazil teď do Přitažlivky. Ale asi to mělo smysl pro ty, co jim tenkrát šlo o levná CB.
A bohužel, stalo se, co se stalo - Sentinel je teď potupně umístěný v nějakém koutu cechovní oblasti, kde si ho jednotlivé říše bez ohrožení předsekávají. Přitom stačilo jednoduché: aby zábava pro PvP byla zachována (Sentinel ve Svaté) a vchod by mohl být třeba právě z cechovní oblasti.