Budoucnost

Všeobecná diskuze ohledně dění ve hře.
Pravidla fóra
• Pokud máte otázku, která se týká určité postavy, použijte sekci o herních postavách.
• Pokud je Váš dotaz směřován na konkrétní mapu, využijte sekci o herních lokacích.
Odpovědět
GiVeMeLoVe
Lv.16
Lv.16
Dal poděkování: 13 poděkování
Dostal poděkování: 43 poděkování

Re: Budoucnost

Příspěvek od GiVeMeLoVe » stř 22. črc 2015 11:32:38

Jo ofík je jen o penězích tak proto hrajeme Ekuru ne? :D tak sem nemusíte psát jak je to na ofiku dobré nebo špatné :D:) Ekura je server hlavně o zabavě kde mužeš být top bez real cash :)

MostEVILEK
Lv.31
Lv.31
Dal poděkování: 335 poděkování
Dostal poděkování: 310 poděkování

Příspěvek od MostEVILEK » stř 22. črc 2015 13:35:17

i tam můžeš bejt top bez real cash,ale stravíš tam o 1000% hodin déle.. :D
Navždy legendou...

Už jen forum..

Pokud byste s něčím ohledně Ekury potřebovali poradit, tak se kdykoliv můžete obrátit na mě.
Obrázek

LiSsie
Lv.4
Lv.4
Dal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od LiSsie » stř 22. črc 2015 18:21:15

@Cepino - Co že?! Co je na tom vtipného, já udávám fakta a ty pouze jen svoje domněnky a něco ve smyslu "oh tady tenhle, dělá to pro prachy.. vidím mu to na očích! Já se vyznám!" - "no já mám jednoho takovýho kamaráda a ten povídal" - "němci vůbec nemají zájem na nějaké vyváženosti". To vůbec není seriozní argument, ale nějaký tvoje předsudky, který sis vymyslel ve svojí makový palici - nebo mi ukaž odkud tohle máš. Vtipný je to, že se tu chováš jako kdyby člověk, který nebyl ve swampu nebo cidonii, byl nějaká méně cenná bytost. I člověk, který tam nebyl (nebo nebyl úplně všude) umí dobře zhodnotit hru. Spíš to jen potvrzuje tvojí hloupost, jak naopak ty neumíš předpovídat situaci a ani lidi. Stejně jako mě, "člověka který si prošel snad každý centimetr ekury na 10x". Uvědom si, že Ekura taky není nezisková organizace a udržet si lidi nesnaží jen z dobroty jejich srdíček - s tím se smiř ty spíš. Vždyť je tohle naprosto v pořádku, co by je asi tak mělo motivovat když né zisky ?! Přitom ani přímo pay2win to není. Ty to tu strašně obhajuješ, ale fakt že na officiálním serveru se zvýšila daleko větší návštěvnost po novém updatu a tady mezitím na Ekuře víc a víc upadá klidně ignoruješ a považuješ to za nějaký "flámy". Navíc je to přesně o tom, zahrát si to - ale nově ! Ta tvoje argumentace spíš platí na toto, že ZNOVA a ZNOVA hrát ty samé postavy, jen se přidá jednou za 6 měsíců jedena událost ve hře. Přitom ty výhody teď - hrát za novou postavu, nové věci ... koho může bavit po pěti letech vytvářet furt jedny a ty samé postavy, stále dokola, se stejným úkoly a cestami stát se nejrychleji lepším. Co se týče balancu, tak to je snad ten nejmenší problém a není ani nic lehčího na celé téhle věci, než poupravit hodnoty hrdiny. Ekuru mám daleko radši než offik, moc mě to netěší ani na něm hrát .. postup je pomalý a postrádá toho daleko víc, než by se mohlo zdát, přesto v současném stavu je zábavnější a novější, než stávající Ekura.
A že to srovnávám s jinými hrami .. wtf ?! :D Jak se mi nějaký takový člověk vůbec může smát, vždyť tohle je ještě 2x tolik absurdnější než předtím, když officiální metin2 je prvotina a sindicate z něho vyšel. A WoW, které se řadí do stejného žánru/titulu her jako metin2. Sakra jediný, co si my vlastně napsal je jak návod v úvodním menu na metinu2. Děkuju moc, že si mi to vysvětlil! :D Díky tomu, že se dá většina věcí získat dropem, to nikdy nepřestanu hrát a budu se tu držet nadosmrti z výběrů 4 postav, se stejným úkolem ve kterém se akorát mění item a počet a ke konci stejně skončím tam, kde jsem s mojí 32. postavou a budu v bájné Tramtárii, která je úplná pecka a naprosto to oživlo hru!
Hlavně "Výjimečně zavřou pusy vysokým levelům, kdy jim jednou za 5 let dají mapu. " ani nevím o kterém serveru teď mluvíš, protože tohle se přesně děje tady. Stačí se jen podívat na ty datumy "novinek". Btw, mohl by mi tu někdo tohle podtrhávat .. já jen kolikrát tenhle člověk všechno rád přehání. Ani nevím k čemu mu to je :D měsíce promění v roky, free2play na pay2win, stovky a desítky na sta tisíce, žábu v prince ...
Jinak samozřejmě jsem hovořil o opakovaném a neustálém sekání atd. atd. :) Nechápu, že tě to nenapadalo, když tak krásně věštíš v lidech a asi i v polívkách .. protože to věštci dělávají. Mám jednoho kamaráda, ten mi to říkal - fakt! A na tvoje poslední otázky, který jsou tak žalostně známý, že už jen podruhé potvrzují tvojí hloupost a protiřečí si s tou první, kdyby ses ptal opět hloupě "Hrál si to vůbec?" - "Proč to vůbec hraješ teda?" ! *logic* Navíc jsem ještě odpověděl ve smyslu, jak ten největší tard ze všech, že tu mám nahráno spoustu hodin a ekuru mám rád ... a týpek se mě stejně zeptá :D
Tyhle slohy mě ani v nejmenší fakt nebaví, už vůbec ne s někým kdo má zavřený oči a zpívá si pro sebe "fouká - vítr -neslyším !" Sama návštěvnost píše za vše - bez výmluv. Jen se snažím pomoct, aby se nedalo na tu menšinu, která vždycky řve ze všech nejvíc - proti.

"Podstata a základ této hry je Hráči proti monstru, to jest zabíjíš monstra ne čančání postavičky." To si zarámuj, kadeřnice ti dá za pravdu :D a užij si odpověď :)

rudlaninja
Lv.27
Lv.27
Dal poděkování: 350 poděkování
Dostal poděkování: 461 poděkování

Příspěvek od rudlaninja » stř 22. črc 2015 18:44:00

Nějak nenacházím smysl toho co píšeš je to jednoduché nelíbí se ti nehraj.Já hrála offik 2 roky a zpět bych nešla nikdy přístup adminů byl zoufalý a co sem tam měla kamarády a že jich nebylo málo tak tam už není nikdo.Nedávno jsem po dlouhé době logla postavu na Elrohiru na námku jsem potkala 2 hráče dost zoufalé víc jich potkáš ve 3 ráno na ch 1 v red na sindi.Nevím kde si vyčetl že se na sindi nic nového nepřidává stačí se podívat do seznamu změn a silně pochybuji,že máš už vše hotové aby si se nudil a neměl co dělat.
A jak zde již bylo zmiňováno probíhá nábor GM můžeš se přihlásit a budeš v centru dění a dávat návrhy na vylepšení,což můžeš dělat i teď stačí rozkliknout návrhy a napsat to tam:)
Pravá tvář člověka se ukáže postupem času,a to dokonce až v takové míře,že tomu sami nebudete věřit,kolik dobrých masek si před Vámi člověk nasadil na ksicht.

GurenaimeYuraki
Lv.23
Lv.23
Dal poděkování: 55 poděkování
Dostal poděkování: 190 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GurenaimeYuraki » stř 22. črc 2015 19:45:11

MostEVILEK píše:i tam můžeš bejt top bez real cash,ale stravíš tam o 1000% hodin déle.. :D
Cesta nekonečného tísici hodinového grindování, a možnosti si ze hry udělat placený lunapark je ovšem v každé hře. Server taky neběží za lízátka, a v dnešní době Ti nikdo nebude dotovat chod hry.
Obrázek

Cepino
Lv.38
Lv.38
Dal poděkování: 874 poděkování
Dostal poděkování: 1257 poděkování

Příspěvek od Cepino » čtv 23. črc 2015 7:21:53

LiSsie
1.) Žádné doměnky, hrál jsem offik několik let, Elrohir žlutá a byl jsem dlouhé roky mezi TOP 10 hráči světa, nahráno tisíce hodin, utraceno desetitisíce reálných peněz. Právě přidáváním posledních změn a jen rýžování a tahání peněz z hráčů mě totálně ofik znechutilo a proto jsem přešel. Ano sem tam se tam lognu a vidím tu tvou obrovskou aktivitu, nikdo nikde, jen masochista může do ofiku ještě dávat prachy. Pokud tedy nemluvíš o stovce dětí, kteří všichni založí novou postavu, dotáhnou jí na level 30, zkouknou zvířátka, převleky, začnou slintat, že by chtěli také oblek zajíčka a malé prasátko za zadkem a zas druhý den běží na jiný server. Toho kamaráda mám denně na TS a on to obden ještě z nostalgie hraje, tak že žádné domněnky, pouze fakta.
2.) Že Němci nemají vůbec zájem na vyváženosti a jen zájem na penězích? Skutky jsou toho důkazem. Co je přidání pátého charu a udělání na něj obrany? Co je přidávání totálních nesmyslů do hry za peníze, které vůbec nerozvíjí hru, ale jen tahají peníze z hráčů?
3.) Nikde jsem nepsal, že Ekura není nezisková, samozřejmě to dělají pro peníze, ale zatímco na ofiku máš tunu věcí, které získáš jen za prachy, tak na Ekuře máš možnost vše získat ve hře, mám pravdu? Na Ekuře k zíkání jakékoliv věci, k udělání jakékoliv věci, k expení, k dropování a ke všemu získáš zadarmo dropem, nebo koupí za yangy od jiných hráčů. Nemusíš do Ekury dát ani halíř a přesto můžeš být nejlepší na serveru. A věř, sám přispívám jednou za čas symbolickou tisícovkou aniž bych měl potřebu provozovateli na chod hry a na vyvíjení nových věcí, map, questů. Nemusím, ale chci, protože se mi líbí jak to tady vedou.
4.) Doporučuji ti otevřít na webu hry novinky ve hře, uvidíš co a jak se přidává, zlepšuje, dělá a to každý týden. Věci, které jsou pro ofik totálně neproveditelné, jsou zde naprosto běžné. Bugy, při kterých mi arogantní GM na ofiku řeklo, ať tam nechodím, nebo ať běhám po mostech pěšky, protože se tam člověk sekne, se zde buď opravují, nebo snaží opravit. Všeobecně se zde velice dbá na touhy a nápady hráčů, stačí se podívat jen kolik za poslední dobu bylo zpracováno návrhů hráčů.
5.) Mohl bys mi prosím rozvést to tvé ofik je zábavnější než Ekura? Prosím v čem konkrétně, co ti zde konkrétně chybí, co je na ofiku a co zde není, rozepiš se prosím? A znova se tě zeptám, co bys ty osobně chtěl v téhle hře dělat, když tě současné činnosti nebaví?
6.) Vysvětli mi čím se ty hrdino snažíš pomoc a čemu? Napsal jsi tu 3 příspěvky, ve kterých pliveš a haníš vše a všechny, co tuhle hru provozují. Nevidím od tebe jediný návrh, jediný nápad jedinou myšlenku na zlepšení.
7.) Již jsme si zde zvykli, že každou chvíli se objeví někdo z ofika a začne se zde dožadovat buď ve hře nebo na foru po věcech co jsou na ofiku za prachy. Rádi by je měli, ale platit nechtějí a chtěli by to zde zadarmo. Přispět ovšem na zavedení novinky zde také nechtějí.
8.) Na závěr, snažíš se mě v každé druhé větě urážet, nijak mi to nevadí, jsem naprosto v klidu, jen to svědčí o tobě.

Hezký den Cepino :-)
ObrázekCepino19731RenegatObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek WP suraObrázek150HotovoPPPM6

pylot
Lv.4
Lv.4
Dostal poděkování: 10 poděkování

Příspěvek od pylot » čtv 23. črc 2015 16:26:13

Cepino píše:vyváženosti, o kterou se tu Saggi neustále snaží, aby nebyl nikdo nezvýhodněn
Pravda no, snaží ... ale nějak se to nedaří. 100% požehnání prakticky odrovnalo na PvM válečníka se silným tělem. Všude nějaký průniky, kvůli tomu buffu. Fakt nevim, čím se přemýšlelo při tvorbě talismanů. A zbraně od levelu 100 jsou dalším příkladem "vyváženosti", dýky jsou úplně mimo hodnoty, který by měli mít. No a co se týče začátku na serveru, tak to je katastrofa ... nikdo není ochotný pomoct/poradit, eventy jen pro velké levely, točení bonusů ani nemluvím, moby berou strašně velký pálky a je potřeba buff. "Představujeme Vám server Ekura, server kde je potřeba buff, abyste si zahráli" Fakt smutný, dřív to tu bylo fakt super, ted je to jen průměrný privát, kterých je tu fakt spousta.

LiSsie
Lv.4
Lv.4

Příspěvek od LiSsie » čtv 23. črc 2015 17:26:29

@Cepino
:D :D ještě že jsem psal, že mě tyhle bezmyšlenkovité slohové hádky nebaví, tak jsem rád, že mě žádáš abych se zase rozepsal :D alespoň ti to nějak přeskáču teda. Hlavně k tomu bodu číslo 6, kde podle tebe plivu a haním všechno na ekuře :D Já se ani nemusím vyjadřovat, protože ty 3 příspěvky (btw já si myslím, že v tomto tématu jsme napsal 4 :D .. no i tak jsem v šoku, že si z toho neudělal "30") odpoví samo za sebe (příkladná cit. "S tím NPC to myslíš dobře a je .."). No a na konec se jen zasměju, zase .. znovu i nad tím jak si opět odhadl mojí osobnost a charakter, tentokrát jakožto skrytého propagonistu officiálního serveru Metinu2 :D Tleskám ti a ještě ti doložím nějaké screenshoty, protože se mi zdá, že chodíš asi někam jinam .. nebo snad používáš internet explorer a seš zabržděný o rok zpátky :D

A dělám to kur*a pro vás a pro sebe, abych měl taky kde si dobře zahrát a stalo se to tu ještě lepším ..
Ekura
Spoiler:
Obrázek
Metin2 Official
Spoiler:
Obrázek
Ekura
Spoiler:
Obrázek
Metin2 Official
Spoiler:
Obrázek
Ekura z tržnice se všemi říšemi, aby někdo nenamítal hloupě ..
Spoiler:
Obrázek
Až je mi z toho smutno :( .. ani u řeky nikdo neloví rybky .. k čemu taky na ekuře -> zvýšit value plís !!! :D

S pozdravem,
Allah Akbar

E: Udělen warn za vulgarity.
/Waltrik

E: LMAO já dostal warn i přesto, že jsem to sprostý slovo cenzůroval !!! :D :D wtf tohle?! ... :D
Edit: Kolega Vás warnoval správně, a sice za porušení pravidel fóra. Budu citovat část, která se toho týká - "Lehké vulgarity/všeobecné vulgarity - za ně jsou považovány i vulgarity skryté za hvězdičkami, nebo jinými znaky, jinotaje, nebo vulgarity v cizích jazycích." Neznalost pravidel bohužel neomlouvá. Pravidla v celém znění jsou dostupná zde - app.php/rules. V případě, že byste chtěl nějak rozvádět tuto diskuzi, oslovte některého z moderátorů pomocí soukromé zprávy. Děkuji a přeji hezký zbytek dne.
/Avery
Naposledy upravil(a) LiSsie dne čtv 23. črc 2015 18:37:23, celkem upraveno 2 x.

Cepino
Lv.38
Lv.38
Dal poděkování: 874 poděkování
Dostal poděkování: 1257 poděkování

Příspěvek od Cepino » čtv 23. črc 2015 17:51:45

@pylot - Pokud vím, tak průniky jsou na všech serverech metinu a to od začátku, začátek na serveru, pokud kdokoliv příjde rozumný a rozumně se zeptá, tak hodně hráčů rádo odpoví nebo obdaruje, ale když ti z 99% přijde PM cs, pls, plís, nemáš něco na mě, no jistě, každá 140 na námku má plný inventář věcí +9 pro malé levely a jen čeká, až bude moci někoho obdarovat nebo ahoj nedáš yang, tak to rovnou blokuji, jinak je tu tuna návodů, jak si vydělat, jak začít, i s 30 a základní výbavou uděláš krásné peníze na další rozvoj, neívm o eventu, který by nebyl v poslední době udělán jak pro velké, tak pro malé levely, naopak já spousty eventů radši trávím na malých postavách a zabavím se a i se to náramě vyplatí, točení bonusů nevím co máš za problém, moby berou strašně moc, aby trošku nebraly, když hráči těm mobů berou strašně moc, to chceš aby mob bral 200 a ty jemu 10.000, jinak bufa jsem měl od samého počátku i na ofiku, tak netuším, proč zde ne, jsou tu hráči co udělali přes 130 a nemají bufa, když já začínál ve swampu, tak tam chodil war bez bufa hodně přes 130 a bez bufa, dokázal to, ono bez bufa se ani na ofiku v některých mapách neobejdeš, pokud teda někde netřískáš jednu příšeru o zeď.

@LiSsie - nesmíš koukat na hlavní stránku, koukni do http://www.ekura.cz/patchlog uvidíš, co se každý týden dělá, jesti pro tebe jsou super věci na ofiku sleva na dračí mince, nebo sleva v itemshopu, tak paráda, udělat fotku ofika s modrou říší, kde se v jediné obchoduje, protože postav tam moc nevidím a pak fotku Ekury a tržnice před čtvrtečním restartem, tak to je gól, když 95% hráčů tu ví, že v 11 se server vypíná na údržbu, no to tam moc stánků a lidí nenajdeš, zkus mrknout na tržnici teď a pak mi řekni, za jak dlouho jsi prohlédl stánky, rybky nikdo neloví, protože to k ničemu neni, na co, když si můžeš uvařit hodinové elixíry a mrtvá ryba ti vyprchá s první zabitím. Také mě to nebaví, ale vždy mi to nedá. :-)
PS: Je otevřen nábor GM, jistě tvé dobré návrhy ocení a snad i možná obdarují, již spousty návrhů od hráčů bylo na tomto serveru zprogramováno, co by jsi tedy navrhoval za zlepšení, co přidat, udělat, čekáme s nastraženými oušky :-)
ObrázekCepino19731RenegatObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek WP suraObrázek150HotovoPPPM6

LiSsie
Lv.4
Lv.4

Příspěvek od LiSsie » čtv 23. črc 2015 18:29:48

@Cepino
I když mi to nejspíš nebudeš věřit, tak jakmile jsem to odeslal, hned mě napadlo, že někdo zmíní, že dneska byla údržba :) Takže to gól nebyl a já tu mičudu chytil! Sudí je svině. (btw ty stánky jsou postavy - nenech se oklamat!) Souhlasím, po údržbě na tržnici toho najdeš daleko méně než po tom týdnu, ale jak si sám říkal na Official Metinu2 přijde nový člověk, dotáhne to na 30 level a skončí (u Ekury by to mohlo být i 80+). Z toho důvodu počet stánku v hl. městě kolísá daleko víc, než na Ekuře kde skoro valná většina má stánek opravdu 24h / 7 dní v týdnu. Přesto tak by to mělo i být, aby lidé neustále navštěvovali a přitahovali nové lidi. Aby se hra měnila, zůstávala aktuální a aktivní. Mapa která je přístupná od levelu 120 asi moc nových hráčů s levelem 1 nepřitáhne. Chápu, že teď A-Team dost postrádá a zažívá krušné časy, ale spíše jako kdybych jim to vyčítal, že to neudělali už dávno. Ohledně toho zlepšení; když si to přečteš znova, dozvíš se to, protože jsem to psal :) No ale dokonce jsem tak hodný, že ti to i shrnu když nejsi tak moc prozíravý. V úplné krátkosti se nebránit pokroku. Bavili jsme se o aktuálním patchi, postavě, psal jsem tu i o těch rybách, o NPC tržnici, o úkolech i o linearitě hry.
A opáknu se ještě znovu a řeknu, že to je stejně jedno co tu napíšu nebo kdokoliv jiný. Já bych k tomuhle řekl, že to je dost konstruktivní kritika, ale určitě můžu říct, že to je jak házet stěnu na hrách
Spoiler:
Obrázek
. Jsem samozřejmě jenom "random" co tu brečí a nebyl ani v Bakře, propaguje Officiální Metin2 a plive na každého. Je to trochu smutný a hlavně škoda, ale přesto mi to taky nedá, hlavně za ty starý časy a napíšu svůj pohled na věc.
Naposledy upravil(a) LiSsie dne čtv 23. črc 2015 19:01:42, celkem upraveno 2 x.

Odpovědět

• You do not have permission to post in chat.
@ diver « čtv 6:01 pm »
driftkin píše: zdravím pujde odevzdavat dort i po sobotě ? odevzdaval sem vše pouze 1x bohužel
Mionix píše: viz novinka: Aktualizace 18.6.2025: Vzhledem k tomu, že jsme přidali zobrazení donesených surovin při pečení dortu později, rozhodli jsme se o prodloužení části pečení dortu až do sobotní půlnoci, kdy dojde k dokončení dortu a přepnutí do další části oslav. Je to nejzašší termín tak, aby jste stihli získat potřebné množství svící a kousků dortu. Stále je dostatek času na získání bájných pum, které jsou permanentní odměnou k 15. výročí, které jinde získat nepůjdou.
Doslova to Mio o pár řádek níže píše, poukazuje na aktualizaci v novince. Sobotní půlnoc je poslední nejzašší termín
@ driftkin « čtv 5:57 pm »
zdravím pujde odevzdavat dort i po sobotě ? odevzdaval sem vše pouze 1x bohužel :) :)
@ diver « čtv 5:52 pm »
TomasFoxx píše:
diver píše: Zeptám se, zabývá se někdo tajným úkolem?Vím, že je tajný, jen případně zda je zapnutý už u první části eventu, nebo bude zapnutý až v části druhé? Díky
tohle by mě taky zajimalo no, ať nehledame zbytečně
:up:
@ TomasFoxx « čtv 5:34 pm »
diver píše: Zeptám se, zabývá se někdo tajným úkolem?Vím, že je tajný, jen případně zda je zapnutý už u první části eventu, nebo bude zapnutý až v části druhé? Díky
tohle by mě taky zajimalo no, ať nehledame zbytečně
@ diver « čtv 4:14 pm »
TomasFoxx píše: @Azi123,  Nasbírej díly knihy příběhu ekury, dostaneš za to univerzalni dilek
Zajímavý, složil jsem stránky a dílek žádnej :D asi to je tím, že už pumu mám, nebo novinka ode dneška po údržbě.
@ TomasFoxx « čtv 3:45 pm »
@Azi123,  Nasbírej díly knihy příběhu ekury, dostaneš za to univerzalni dilek
@ diver « čtv 12:58 pm »
Azi123 píše: Ať jde o jakýkoliv druh té puzzle, vždy je důležité sestavit jednu stranu. Z hlediska zpracování doporučuji pravou. Vpravo dole je v řešení vždy volný dílek - takže:1) Začněte dělat pravou stranu + 1 dílek vpravo nahoře (tj. očíslovaně to jsou dílky 3,4,8,12) . Ta je nejsložitější, zbytek jde sám. Seřaďte dílky v tomto pořadí na P stěnu. De facto budete mít až do posledního kroku všechny dílky posunuté o 1 dolů. musí to být celá pravá strana + PRAVÝ horní dílek (tedy dílek č.3). Když celou tuto skupinu seřadíte ke stěně, mělo by ji to celou vyplnit a budete moct pracovat se 3x4.2) 3 dílky, co mají být dole (tedy 13,14,15), seřaďte, aby byly dílky tak, jak mají být podle řešení.3) Udělejte levou stranu (tedy dílky 1,5,9), aby dílky byly přesně tak, jak jsou v řešení.4) Nastavte LEVÝ horní dílek (tedy dílek č.2) na své místo a celou pravou stranu (dílky 3,4,8,12) až na nejspodnější dílek (12) posuňte na své místo.5) Závěrem natočte střed. budete mít jedno volné místo u P stěny, kam si můžete uložit dílek, a se třemi si točit. Používejte JEN políčka 2x3, kde bude 5 políček, z toho 4 jsou středové (6,7,10,11) a 1 je z pravé stěny (dílek č.8). Můžete s nimi točit jak chcete, a dílek z P strany můžete posouvat po stěně, ale nechte ho u stěny. Takto, bez složitých pokusů, si s tím 10-20 sekund hrajte a střed se vám sestaví sám.6) Nyní máte spodek, levou stěnu, vršek, pravou stěnu a střed hotové. Stačí zbylý dílek v pravém koutě posunout na své místo a vyzvednout odměnu :)
@ Azi123 « čtv 11:22 am »
Ať jde o jakýkoliv druh té puzzle, vždy je důležité sestavit jednu stranu. Z hlediska zpracování doporučuji pravou. Vpravo dole je v řešení vždy volný dílek - takže:
1) Začněte dělat pravou stranu + 1 dílek vpravo nahoře (tj. očíslovaně to jsou dílky 3,4,8,12) . Ta je nejsložitější, zbytek jde sám. Seřaďte dílky v tomto pořadí na P stěnu. De facto budete mít až do posledního kroku všechny dílky posunuté o 1 dolů. musí to být celá pravá strana + PRAVÝ horní dílek (tedy dílek č.3). Když celou tuto skupinu seřadíte ke stěně, mělo by ji to celou vyplnit a budete moct pracovat se 3x4.
2) 3 dílky, co mají být dole (tedy 13,14,15), seřaďte, aby byly dílky tak, jak mají být podle řešení.
3) Udělejte levou stranu (tedy dílky 1,5,9), aby dílky byly přesně tak, jak jsou v řešení.
4) Nastavte LEVÝ horní dílek (tedy dílek č.2) na své místo a celou pravou stranu (dílky 3,4,8,12) až na nejspodnější dílek (12) posuňte na své místo.
5) Závěrem natočte střed. budete mít jedno volné místo u P stěny, kam si můžete uložit dílek, a se třemi si točit. Používejte JEN políčka 2x3, kde bude 5 políček, z toho 4 jsou středové (6,7,10,11) a 1 je z pravé stěny (dílek č.8). Můžete s nimi točit jak chcete, a dílek z P strany můžete posouvat po stěně, ale nechte ho u stěny. Takto, bez složitých pokusů, si s tím 10-20 sekund hrajte a střed se vám sestaví sám.
6) Nyní máte spodek, levou stěnu, vršek, pravou stěnu a střed hotové. Stačí zbylý dílek v pravém koutě posunout na své místo a vyzvednout odměnu :)
@ Azi123 « čtv 11:16 am »
Ahoj. :) Zjistil jsem, že mi nevychází díly amuletu do zkompletování pumy, tak zkusím, jestli mi návod na řešení skládačky u truhel pomůže :D
Kdyby to vyšlo, tak mám postavičku AziBuff
@ diver « stř 10:11 pm »
Zeptám se, zabývá se někdo tajným úkolem?Vím, že je tajný, jen případně zda je zapnutý už u první části eventu, nebo bude zapnutý až v části druhé? Díky
@ diver « stř 9:38 pm »
Hakan píše:
diver píše:
Hakan píše: Počkat, ale do sobotní půlnoci to bylo ne? Vždyť 21. je sobota nebo jsem zase mimo?
No stařenka píše, že dnes je poslední den, tak to opravdu prodloužené je, ale Tomori tuto novinku psala už 16. v pondělí zde v chatu:D
No právě, takže to zase taková novinka není :lol:
Takže novinka nenovinka :D
@ Hakan « stř 9:28 pm »
diver píše:
Hakan píše: Počkat, ale do sobotní půlnoci to bylo ne? Vždyť 21. je sobota nebo jsem zase mimo?
No stařenka píše, že dnes je poslední den, tak to opravdu prodloužené je, ale Tomori tuto novinku psala už 16. v pondělí zde v chatu:D
No právě, takže to zase taková novinka není :lol:
@ Grout « stř 9:18 pm »
jo to píše, úplně jsem se lekl :D
@ diver « stř 9:14 pm »
@ Hakan « stř 9:01 pm »
Počkat, ale do sobotní půlnoci to bylo ne? Vždyť 21. je sobota nebo jsem zase mimo?
@ diver « stř 8:06 pm »
Mionix píše: viz novinka: Aktualizace 18.6.2025: Vzhledem k tomu, že jsme přidali zobrazení donesených surovin při pečení dortu později, rozhodli jsme se o prodloužení části pečení dortu až do sobotní půlnoci, kdy dojde k dokončení dortu a přepnutí do další části oslav. Je to nejzašší termín tak, aby jste stihli získat potřebné množství svící a kousků dortu. Stále je dostatek času na získání bájných pum, které jsou permanentní odměnou k 15. výročí, které jinde získat nepůjdou.
Ale spíš jsem to špatně pochopil, ty budou v té 2. části eventu, že? :D
@ diver « stř 7:31 pm »
Zatím jsem žádné svíce nedostal ani kousky dortu, dělám něco špatně?
@ cleo « stř 6:46 pm »
kde najdu prosím to zobrazení donesených surovin stařence na dort?
@ cleo « stř 6:41 pm »
@Mionix,  takže hlášku stařenky, že dnes je posledním dnem, kdy shání suroviny nemáme brát vážně?
@ Mionix « stř 4:10 pm »
viz novinka: Aktualizace 18.6.2025: Vzhledem k tomu, že jsme přidali zobrazení donesených surovin při pečení dortu později, rozhodli jsme se o prodloužení části pečení dortu až do sobotní půlnoci, kdy dojde k dokončení dortu a přepnutí do další části oslav. Je to nejzašší termín tak, aby jste stihli získat potřebné množství svící a kousků dortu. Stále je dostatek času na získání bájných pum, které jsou permanentní odměnou k 15. výročí, které jinde získat nepůjdou.
@ XTYRKYSX « stř 3:25 pm »
Super diky
@ Dsurman « stř 3:25 pm »
Borec (y)
@ Grout « stř 3:20 pm »
KDYBY SI NĚKDO NEVŠIML, TAK V NOVINCE JE NOVÉ INFO (dole)
@ Petronius « stř 2:24 am »
už to vidím supr :)
@ Petronius « stř 12:04 am »
kdy je OX ? :D
@ Grout « úte 10:35 pm »
Bisky jsi ZLATÁ! přístí OX stíhám, TOOP!
@ CrazyBull « úte 8:59 pm »
Tomori píše:
CrazyBull píše: @Tomori,  Případně kde prosím?
Koupit jdou u mlynáře v eventové mapě a zkontrolovat zda je puštěný event u Strážce města.
děkuji
@ Tomori « úte 8:57 pm »
CrazyBull píše: @Tomori,  Případně kde prosím?
Koupit jdou u mlynáře v eventové mapě a zkontrolovat zda je puštěný event u Strážce města.
@ CrazyBull « úte 8:50 pm »
@Tomori,  Případně kde prosím?
@ Tomori « úte 8:48 pm »
libast píše: Mě spíš vasí hračky který nepadají už druhý den ani jedna hračka děkuji!!!!!!!!!!
Dobrý den, hračky padají úplně v pořádku. Zkuste si případně zkontrolovat zda máte zapnutý event. Případně se dají koupit u npc :)
@ TomasFoxx « úte 8:26 pm »
@libast,  oka
@ libast « úte 8:08 pm »
Mě spíš vasí hračky který nepadají už druhý den ani jedna hračka děkuji!!!!!!!!!!
@ CrazyBull « úte 8:04 pm »
@diver,  díky , možná by nám s tím Mio mohl píchnout a ztratit slovo tam nahoře :D
@ diver « úte 8:00 pm »
@CrazyBull,  To by byl dobrý nápad, kéž by byl reálný, protože to zní dobře.
@ CrazyBull « úte 7:57 pm »
@diver,  No viděl bych cestu ven z problému ale nevím jestli je to možné tak narychlo spáchat. Podle mne by pomohlo kdyby ten co už má splněný úkol mohl libovolně měnit jednotlivé úkoly a nemusel čekat na to do druhého dne . Podmínkou ke změně by ale bylo nejdřív vybraný úkol dodělat.
@ diver « úte 7:52 pm »
@CrazyBull,  Věřím, důležitý je aby už nepsala o tom, pokud chceš bájnou pumu, tak se musíš snažit víc, ale aby psala, že už to nosit nemusíš, tu danou surovinu. Vím, že u korpusu, to chtělo vše 3x, ale pak věci co se opakují cukr, vejce, máslo, to pak už nikdy víc než 1x, je pech, když máš hodnost, ale kvuli dílku se musíš vracet no, kvuli pár surovinám, které si měl dát víckrát.
@ Dsurman « úte 7:49 pm »
A na ten univerzál musím jít všech 5 minieventu ? Jsou na to nejske body? Když už jsem 4 byl, ale pátý jsem nestihl, bude se to počítat ?
@ CrazyBull « úte 7:47 pm »
@diver,  Děkuju ti za podporu tohle jsem přesně myslel ale kde najít řešení aby jeden nebyl škodnej na tom že začal od začátku . Už to hledám třetí den a nemůžu to dohledat. Nevím co sidělat abych to splnil jen tápu a zkouším
@ diver « úte 7:38 pm »
@Mionix, To jsme se špatně pochopili, já jen napsal, že ten kdo to dělal hned ze začátku, tak tam hláška o pumě nebyla, jak píše @CrazyBull a teď je problém najít, kde jaká surovina chybí(počtově) a samozřejmě mají někteří strach, že to lidi nestihnou včas. Nic víc, nic míň :-)
@ Mionix « úte 7:36 pm »
@diver,  Tak pardon, já to pochopil, že bude chybět část na pumu. Dort je tedy dort. Ale od toho jsou ty universální části, které rozdáváme. A omlouvám se tobě, špatně jsem to pochopil. :-)
@ diver « úte 7:34 pm »
@Mionix,  Mio, on dort nemá 6. částí? :D Doslova, každý den si jednu volíš. Nebo se mýlím?
@ Mionix « úte 7:32 pm »
S vámi je to opravdu těžké. Skoro každý odklikne hlášku NPC a nestará se, co mu NPC píše. Pak píše nesmysly a jiní tomu ještě věří. :-( Tak si ten chat rozklikněte v Archivu a podívejte se, co vám TBM píše.
@ Mionix « úte 7:31 pm »
Pane bože, vy ani nečtete, co vám sem TBM napíše a dále píšete někteří už naprosté kraviny. Jakých 6 částí a čeho?
@ diver « úte 7:20 pm »
Grout píše: jestli to bereš tak, že pokud začnu dnes, tak naštěstí, minimálně včera mám určitě splněno, takže já jsem asi v suchu (2 dny předtím si nejsem jistý zda jsem splnil, ale tak nějak jsem si to rozepsal a už si to hlídám)
Ano, beru to ode dneška, tak seš v suchu.
CrazyBull píše:
Tomori píše:
Hakan píše: Která šla získat v prvním soutěžním týdnu :clap:
Ano, ale v tento moment se opět dostáváme k Vašemu problému. A to je nepozornost při čtení. Minule jsem Vás odkázala na novinku dnes Vás na ni odkáži znovu: “A samozřejmě, univerzální dílek lze získat různými podpůrnými aktivitami (např. na fóru).” Například neznamená pouze. ;)  
Dovoluji si s tímto nesouhlasit protože mám pocit že ukol od stařenky ohledně dortu už běžel hned od začátku a ta hláška s pumou se tam začala ukazovat až po aktualizaci 12.6. No a tím pádem kdo začal hned ze začátku tak teď neví co jí dát a který úkol znovu zvolit. Pokud se mýlím tak mne prosím opravte a jmenovitě polopatě řekněte v čem. Děkuji ;-)
A teď člověk musí hledat, kde mu chybí jaká surovina.
@ Grout « úte 7:18 pm »
jestli to bereš tak, že pokud začnu dnes, tak naštěstí, minimálně včera mám určitě splněno, takže já jsem asi v suchu (2 dny předtím si nejsem jistý zda jsem splnil, ale tak nějak jsem si to rozepsal a už si to hlídám)
@ diver « úte 7:13 pm »
Grout píše: možná jsem mimo, ale v novince je napsáno, že oslavy trvají do 7.7. a že pečení dortu je maraton, ne sprint... tak jsem asi mimo, ale do kdy musím splnit dort? :D A bude ještě OX? Bohužel jsem první nějak nestihl zaznamenat a druhou jsem byl v práci a program byl napsán jen do 13.6.
Dort musí být upečen do 21.6. tudíž, všechny části už nedokážeš splnit. Bude ti chybět 1. část z 6.
@ Grout « úte 7:10 pm »
možná jsem mimo, ale v novince je napsáno, že oslavy trvají do 7.7. a že pečení dortu je maraton, ne sprint... tak jsem asi mimo, ale do kdy musím splnit dort? :D A bude ještě OX? Bohužel jsem první nějak nestihl zaznamenat a druhou jsem byl v práci a program byl napsán jen do 13.6.
@ CrazyBull « úte 6:35 pm »
Tomori píše:
Ano, ale v tento moment se opět dostáváme k Vašemu problému. A to je nepozornost při čtení. Minule jsem Vás odkázala na novinku dnes Vás na ni odkáži znovu: “A samozřejmě, univerzální dílek lze získat různými podpůrnými aktivitami (např. na fóru).” Například neznamená pouze. ;)  
Dovoluji si s tímto nesouhlasit protože mám pocit že ukol od stařenky ohledně dortu už běžel hned od začátku a ta hláška s pumou se tam začala ukazovat až po aktualizaci 12.6. No a tím pádem kdo začal hned ze začátku tak teď neví co jí dát a který úkol znovu zvolit. Pokud se mýlím tak mne prosím opravte a jmenovitě polopatě řekněte v čem. Děkuji ;-)
@ Hakan « úte 12:40 pm »
Bisky píše:
Bude další soutěžní týden. :) Dnes nebo zítra vypíšu detaily.
@ XTYRKYSX « úte 11:41 am »
Prosim nemohli by ste predlzit peceni dortu aspon do 25.6 aby ho mohli ziskat aj tí čo zacali "neskoro"
@ Bisky « úte 11:37 am »
Bude další soutěžní týden. :) Dnes nebo zítra vypíšu detaily.
@ Makarov « úte 11:18 am »
Hakan píše: Já mám problém? :lol: :lol: Myslím, že lidi už nebaví úplně nějaké slovíčkaření furt dokola a tímto způsobem, se jim to vše akorát začíná protivit :)
<3
@ Hakan « úte 11:00 am »
Já mám problém? :lol: :lol: Myslím, že lidi už nebaví úplně nějaké slovíčkaření furt dokola a tímto způsobem, se jim to vše akorát začíná protivit :)
@ Tomori « úte 10:58 am »
@ Hakan « úte 10:51 am »
Která šla získat v prvním soutěžním týdnu :clap:
@ Tomori « úte 10:47 am »
Hakan píše:
Tomori píše: Dobrý den, dortík půjde péct do 21. 6. (nošení surovin nebude již možné 22. 6. to bude dort upečen).
Jak teda získají pumu ti, co začnou v tom posledním týdnu, kdy je možné dle vyjádření pumu získat?
Dobrý den, mohou využít náhradní část amuletu.
@ Hakan « úte 10:24 am »
Tomori píše: Dobrý den, dortík půjde péct do 21. 6. (nošení surovin nebude již možné 22. 6. to bude dort upečen).
Jak teda získají pumu ti, co začnou v tom posledním týdnu, kdy je možné dle vyjádření pumu získat?
@ LazyMole « úte 10:09 am »
děkuji za vyjasnění! :D
@ Noaco « úte 10:08 am »
ahá, takže to je za soutěžní týden těch večerních eventů, mě pár lidí tvrdilo zase jiné blbosti :D dobře děkuji :)
@ Tomori « úte 9:49 am »
LazyMole píše: Neví někdo jak to je s těma soutěžema tady? V infu na ekuře píšou že můžem získat až dvě části amuletu, já dostal jednu část univerzální a teď nevím kam si mám poslat tu druhou, je to prvná část nebo taky univerzál?? Někde na foru jsem zase viděl že jak tipovačka tak blahopřání musí jít na jiné postavy
Dobrý den, to má jednoduché vysvětlení :D . Včera dopoledne byla předána první várka dílků ze soutěží na fóru – konkrétně 3. část (spodní levý roh) a zároveň univerzální dílek za určitý bodový součet v soutěžním týdnu (ten s otazníkem). Soutěžního týdne jste se zúčastnil(a) za postavu LazyMole, kam byl univerzální dílek správně předán. Obou soutěží – tipovačky i přáníčka (tedy se stejným dílkem) – jste se zúčastnil(a) až v pondělí večer, takže tyto dílky budou předány v další várce. Každopádně – u obou příspěvků máte uvedené stejné jméno postavy. Proto poprosím, aby bylo jedno z jmen změněno. Děkuji a přeji hezký den.

Who is chatting

offline Amawel 
offline Azi123 
offline DarkB 
offline Fogru 
offline FrobikCZE 
offline Grout 
offline Kacii 
offline Lolotka 
offline Mionix 
offline Tomori 
offline creeew